Vaření

Ozvláštněte silvestrovskou tabuli: Antonínovy koule

Rádi byste ozvláštnili slavnostní tabuli, překvapili své hosty nebo prostě máte chuť na něco pikantního k vínku? Tak tady je náš tip!

ANTONÍNOVY KOULE

kouleJe to velice jednoduché a efektní.

Máslo necháme trochu změknout a pak smícháme se smetanovým sýrem (Lučinou) v poměru: jeden díl másla a dva díly sýra.

Hmotu dáme na chvilku zase zchladnout a potom z ní tvarujeme kuličky.

Doporučujeme nejprve udělat všechny kuličky, pak si umyjeme a osušíme ruce a obalíme kuličky v koření.

Antonínovy koule s „Harísou“ jsou pěkně pálivé, my jsme ještě použili na obalování tyto směsi koření: „Salát pikant“ a „Aglio peperoncini“, ale můžete použít i jiné směsi koření podle Vaší chuti a fantazie, např. „Pařížský pepř“, „Na sýry a tvaroh“, „Chimichuri“ apod.

Zbývá jen ozdobit hroznovým vínem a jako přílohu nakrájet trochu pečiva.

Použité suroviny

  • 200 g Lučiny (bez příchutě)
  • 100 g másla
  • 100 g hroznového vína
  • směs koření „Harísa“
  • směs koření „Salát pikant“
  • směs koření „Aglio peperoncini“

Příloha: pečivo


HARÍSA

Ohnivá tuniská směs, oblíbená také v Alžíru a Maroku, určená

k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu apod. (Smícháme s olivovým olejem do hustoty pasty).

Jako stolní koření je „Harísa“ dost podobná indonéským sambalám. Používáme všude tam, kde chilli - k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa, ryb apod.

Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky.

Více na www.koreni.cz

logo

   
31.12.2014 - Sezona - autor: (red)

Komentáře:

  1. [5] Jiřah [*]

    Vyrábíme podobné - Pepíkovy kuličky. Pečivo je nutné.

    superkarma: 0 05.01.2015, 12:30:34
  2. [4] prototype [*]

    Moc pěkné, za zkoušku určitě stojí Sml59

    superkarma: 0 31.12.2014, 07:38:56
  3. avatar
    [3] gerda [*]

    rendvo — #1já pamatuju Harissu v tubě, takovou pastu. Byla vynikající když doma nic nebylo. Stačilo natřít pečivo máslem, ťupnout na to kousínek pasty a stačilo. Ovšem dobré pečivo a dobré máslo, to byl základ.

    superkarma: 0 31.12.2014, 07:14:03
  4. avatar
    [2] gerda [*]

    ubohý Antonín, už je z něj ToničkaSml15 Mně právě prokapává Lučina, ale tu nebudu kazit nijakým kořením, nejlepší je tak jak je, přírodní. Ale v lednici mám Nivu, tu můžu postrouhat, smíchat s tvarohem a máslem, přidat trošku česneku....to je výborné na jednohubky i chlebíčky, navrch pěkně ořechySml20

    superkarma: 0 31.12.2014, 07:12:23
  5. avatar
    [1] rendvo [*]

    Harísu doma mám, sestra mi ji tenkrát dovezla myslím že z Tunisu. Ale ta teda palí to se divím že se to dalo jíst Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #3
    superkarma: 0 31.12.2014, 00:40:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Znáte značku Kia?
Jaký je vás vztah k nepovinnému očkování? Odpovězte a vyhrajte hezké ceny!

Náš tip

Doporučujeme