Rádi byste ozvláštnili slavnostní tabuli, překvapili své hosty nebo prostě máte chuť na něco pikantního k vínku? Tak tady je náš tip!

ANTONÍNOVY KOULE

kouleJe to velice jednoduché a efektní.

Máslo necháme trochu změknout a pak smícháme se smetanovým sýrem (Lučinou) v poměru: jeden díl másla a dva díly sýra.

Hmotu dáme na chvilku zase zchladnout a potom z ní tvarujeme kuličky.

Doporučujeme nejprve udělat všechny kuličky, pak si umyjeme a osušíme ruce a obalíme kuličky v koření.

Antonínovy koule s „Harísou“ jsou pěkně pálivé, my jsme ještě použili na obalování tyto směsi koření: „Salát pikant“ a „Aglio peperoncini“, ale můžete použít i jiné směsi koření podle Vaší chuti a fantazie, např. „Pařížský pepř“, „Na sýry a tvaroh“, „Chimichuri“ apod.

Zbývá jen ozdobit hroznovým vínem a jako přílohu nakrájet trochu pečiva.

Použité suroviny

  • 200 g Lučiny (bez příchutě)
  • 100 g másla
  • 100 g hroznového vína
  • směs koření „Harísa“
  • směs koření „Salát pikant“
  • směs koření „Aglio peperoncini“

Příloha: pečivo


HARÍSA

Ohnivá tuniská směs, oblíbená také v Alžíru a Maroku, určená

k přípravě originálních omáček k dušené zelenině, masu apod. (Smícháme s olivovým olejem do hustoty pasty).

Jako stolní koření je „Harísa“ dost podobná indonéským sambalám. Používáme všude tam, kde chilli - k přiostření pokrmů, do gulášů, polévek, na „čínu“, při grilování a pečení masa, ryb apod.

Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky.

Více na www.koreni.cz

logo

Reklama