Oba recepty jsou jednoduché a moc dobré. Odzkoušeno.

Lanolinka

Ovocný salám
2 šálky sušeného ovoce, 100g mandlí, 1 šálku jemných ovesných vloček, kokosová moučka na obalování. Ovoce pomeleme na masovém strojku nebo v mixeru (pokud je hodně tvrdé, můžeme ho předem namočit). Do pomletého ovoce přidáme namleté mandle a zahustíme vločkami. Vytvoříme hustou hmotu, ze které vyválíme salám. Ten potom obalujeme v kokosu. Salám uchováváme v alobalu v lednici a podle potřeby ukrajujeme kolečka na talíř se svátečním pečivem.

Špaldovo kukuřičné linecké sušenky ve 4 variantách
Základní těsto: 300 g špaldové celozrnné hladké mouky, 200g rostlinného tuku, 100 g ječmenného sladu (rýžového sirupu).

Surovinu zpracujeme v těsto a vychladíme 1 hodinu v lednici. Pečeme v troubě při mírné teplotě (150 °C) cca 15 minut.

Varianty:
Základní těsto rozválíme a vykrájíme různé motivy. Po upečení slepíme kvalitním džemem nebo oříškovým krémem.
Do těsta přidáme 3 lžíce strouhané mrkve a 2 lžíce strouhaného kokosu. Můžeme přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru. Vykrájíme sušenky.
Odebereme lžíci mouky a přidáme lžíci kakaa (nebo karobu) a 3 lžíce mletých ořechů. Plníme do formiček. Lze přidat i tlučený hřebíček nebo skořici.
Na rozválené těsto nasypeme kandovanou citrónovou nebo pomerančovou kůru (jedině v biokvalitě), lehce posypeme skořicí a vykrajujeme sušenky.


Děkujeme za pěkné a jistě chutné recepty a posíláme 500 bodů do VVS.

Reklama