Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Šéfkuchař Jan Souček pro vás připravil několik receptů, dnes pro vás máme recept na salát s kousky pečeného lososa a klasickým balzamikovým krémem.

Ingredience:

  •  Kalamáta Papadimitriou400 g filetu z lososa
  • 8 stonků chřestu
  • 4 křepelčí nebo 2 slepičí vejce
  • 300 g mladého špenátu
  • 400 g malých nových brambor
  • 1 salát lollo rosso
  • 2 lžíce extra virgin olivového oleje
  • 5 lžic klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • Sůl

Kalamáta Papadimitriou

Postup:

1.       Lososa nakrájíme na kostky 2 x 2cm, osolíme a na pánvi opečeme společně s uvařenými mladými brambůrkami.

2.       Listy salátu smícháme s čerstvým, očištěným chřestem, špenátem, uvařenými vejci a polijeme zálivkou připravenou z balzamikového krému, oleje a soli. 

3.       Lososa s brambůrkami necháme lehce vychladnout a podáváme s dochuceným salátem.

Více informací na www.papadim.com/cs.

kalamata papadimitroiu

Reklama