Domácnost

Ostrá jídla jsou nejen chutná, ale i zdravá


TABASCO PEPPER SAUCE s nejdelší tradicí výroby ostrých omáček na světě chce změnit přetrvávající názor v naší společnosti, že pálivá jídla nejsou zdravá a pikantní omáčky patří pouze do exotických jídel. Tabasco dokazuje pravý opak - Tabasco je pálivé a přitom zdravé, jeho použití je vhodné i v české tradiční kuchyni.

TABASCO
je zdraví i požitek, styl i zábava. Na nových stránkách www.tabasco.cz. najdete podrobné informace a můžete soutěžit o stylové dárky ve dvou typech soutěží - Tabasco hledá Vostré osobnosti a Vostý recept.

Použití :

Všechna jídla. Dokonce i ta, která „tolik nemusíte“. S Tabascem vám začnou chutnat.

Tabasco se používá na maso, pokrmy z vajec, saláty, omáčky, polévky, brambory, luštěniny, pizzy... je součástí mnoha míchaných nápojů. Je možné ho přidat do moučníků a nejnovější hit - zmrzlina politá Tabascem.


Výhody:

Kapsaicin - je látka obsažená v paprikách a způsobuje jejich pálivost.

- pomáhá neutralizovat trávení a podporuje chuť k jídlu

- zrychluje metabolismus, stimuluje srdce

- snižuje hladinu krevního cukru a cholesterolu

- podporuje krevní cirkulaci

- zabíjí nádorové buňky, ničí tukové buňky

- tlumí bolest

- působí preventivně proti otravě z jídla

- uvolňuje endorfiny

Papričky - obsahují až 3krát větší množství vitaminu C než pomeranč, vitamin A, beta karoten.

- jsou považovány za afrodisiakum


A hlavně - jídla s Tabascem nejsou nudná.


Oproti jiným omáčkám je Tabasco koncentrované a spotřebujete ho vždy jen pár kapek.

Vyrábí se již 140 let podle stejného receptu rodinnou firmou McIlhenny v Louisianě v USA.

Základem omáčky jsou rozdrcené papričky tzv. Tabasco peppers, původně z mexického státu Tabasco, francouzský vinný ocet a sůl z Luisiany. Neobsahuje žádné chemické konzervanty.


Na českém trhu je k dostání v pěti příchutích:


- Originál Red Tabasco Pepper Sauce - klasická

- Tabasco Green Pepper Sauce - jemnější

- Tabasco Garlic Pepper Sauce - česneková

- Tabasco Habanero Pepper Sauce - super pálivá

- Tabasco Chipotle Pepper Sauce - s jemně zauzenými jalapeňos papričkami

   
12.12.2008 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [40] VeeDee [*]

    Nevíte, kde se dá tohle Tabasco koupit? Hledala jsem v Kauflandu a nic, ani v Intersparu jsem nenašla...

    superkarma: 0 17.12.2008, 09:59:35
  2. avatar
    [39] Dudlajlama [*]

    Léthé: Povidej mi o madarske kuchyni , miluju ji.

    superkarma: 0 14.12.2008, 21:46:26
  3. avatar
    [38] Lilinka [*]

    Já také miluji pikantní jídla. A chleba s čilipapričkami je můj osvědčený prostředek na boj s bolavým krkem.

    superkarma: 0 14.12.2008, 16:42:28
  4. avatar
    [37] Léthé [*]

    Tak já jsem odkojená na feferonkách, takže bez pálivých jídel bych asi pošla . A moje vnoučátka si již taky zvykají .
    A taky se říká, že po pálivém jídlu se srdce směje . To moje musí přímo pukat smíchy .

    superkarma: 0 14.12.2008, 09:03:03
  5. avatar
    [36] Meander [*]

    mikejla: Udělej to Miluju popularitu. Však i ty tvé roztomilé a laskavé vzkazy, s kterými jsi začala, jsou k nahlédnutí

    superkarma: 0 13.12.2008, 01:28:43
  6. avatar
    [35] mikejla [*]

    Meander: Díky za tvou odpověď do vzkazů. Přeposílám dále pro pobavení ostatních.

    superkarma: 0 13.12.2008, 00:46:04
  7. avatar
    [34] tyrkys [*]

    Meander: Tak to každopádně.

    superkarma: 0 13.12.2008, 00:40:25
  8. avatar
    [33] Meander [*]

    tyrkys: Já kuchyňskou linku. Je to drsný matroš

    superkarma: 0 13.12.2008, 00:36:28

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [32] tyrkys [*]

    Meander: Já ji nemám, ale kdysi jsem si s ní obarvila ruce i oblečení. :-)

    superkarma: 0 13.12.2008, 00:20:13
  2. avatar
    [31] Meander [*]

    tyrkys: Kuře na chilli bych kurkumou nebarvila. Tou barvím brambory, aby nevypadaly jako utopenci

    superkarma: 0 12.12.2008, 23:32:19
  3. avatar
    [30] tyrkys [*]

    Meander: případně kurkuma.

    superkarma: 0 12.12.2008, 22:32:04
  4. avatar
    [29] Dudlajlama [*]

    Jednou jsem si dala v mexicke restauraci opekane jalapeno papricky, ze ostre miluju, tohle jsem ale nezazila. Behem par minut mi otekly rty do podoby taty Simpsona a navic, jak jsem ohledavala rukou skody, jsem si bezprostredne po dotyku rty sahla do oka. Co vam mam povidat
    Jinak doporucuju ostrou palivou indonezskou pastu Sambal Oelek.

    superkarma: 0 12.12.2008, 21:59:02
  5. avatar
    [28] Meander [*]

    Barvení

    superkarma: 0 12.12.2008, 19:58:06
  6. avatar
    [27] Meander [*]

    houserop: Na barvnení je sladká paprika, případně OVO

    superkarma: 0 12.12.2008, 19:55:13
  7. avatar
    [26] houserop [*]

    ToraToraTora: gerda: já jednou uvařila kuře na chilli a pořád jsem přisypávala, protože to nebarvilo. No ale pálilo to pekelně..

    superkarma: 0 12.12.2008, 19:40:49
  8. avatar
    [25] Meander [*]

    gerda: Já zase radši ty z konzervy
    kareta: Podle mě jsou to kecy. Chápu, že Ital má asi drobet jiné zažívání než Somálec nebo Inuita, ale to jsou už fakt extrémy
    mmarianne: V Bezručovce, jak býval Šantán a teď je tam Anděl, je v patře vegetariánská restaurace. Točí tam Bernarda a servírují mimo jiné tuhle úžasnost.

    superkarma: 0 12.12.2008, 12:35:04
  9. avatar
    [24] gerda [*]

    kdysi jsme na dovolené vařili guláš a místo sladké papriky použili stejné množství pálivé. Je divné, že i přesto se to snědlo

    superkarma: 0 12.12.2008, 12:32:02
  10. avatar
    [23] ToraToraTora [*]

    nikdy nezapomenu, jak manžel vařil guláš. Chtěl udělat ostrý a použít celé sušené chilli papričky. Nevěděl kolik, tak na každou porci jednu. Plakali všichni...

    superkarma: 0 12.12.2008, 12:14:50
  11. avatar
    [22] sanvean [*]

    Já miluju ostrá mexická jídla, maďarskou feferonkovou pastu, ale je zvláštní, že jakmile si dám něco ostrého indického nebo thajského, bolí mě jazyk, necítím chuť jídla, prostě si to neužívám. Nepoužívají oni jiný druh chilli?

    superkarma: 0 12.12.2008, 12:06:40
  12. avatar
    [21] gerda [*]

    kareta: můžu jedině ty z konzervy, ale ty zas nejsou tak dobré.

    superkarma: 0 12.12.2008, 11:51:53
  13. avatar
    [20] kareta [*]

    Meander: já si to taky myslím, argumentovala jsem tím u kamarádky lékařky a ona mi rpzvinula jakousi teorii o žlučníku a spol....já si teda upravuju jídlo chili omáčkama a pepřem, děti raději to mdlé, ale už přitvrzuju..
    gerda: čím častěji juíš fazole, tím rychleji přestaneš po nich prdět- luštěniny by měly být v jídelníčku min. 1x týdně...

    superkarma: 0 12.12.2008, 11:46:34
  14. avatar
    [19] femme [*]

    tabasco mám ráda, zvlášť to zelené

    superkarma: 0 12.12.2008, 11:43:02
  15. avatar
    [17] mmarianne [*]

    Meander: prosím, kde podávají smažené chilli? Ráda bych si pochutnala. Dík

    superkarma: 0 12.12.2008, 11:19:46
  16. avatar
    [16] gerda [*]

    jižní národy ale mají přece jen jiný metabolismus. Ostré mám docela ráda, ale že bych denně snesla fizule a tortillas, jako Mexičané, tak to ani omylem.

    superkarma: 0 12.12.2008, 11:07:04
  17. avatar
    [15] Solei [*]

    kareta: nevadí, samozřejmě nepřehánět a radši dát čili než pepř (není dobrý na játra) ale třeba mexikánci si s tím nedělají starosti. Pokud tam nenasypeš celý pytlík tak bych jim ostřejší klidně dopřála. Vem to tak, že i sůl patří mezi koření, a brambůrky si dětičky dávají s naprostým klidem.

    superkarma: 0 12.12.2008, 11:03:38
  18. avatar
    [14] Meander [*]

    kareta: Co asi tak její malí Mexičané nebo třeba Indové?
    Manx: Samotné jalapeno sním taky, ale až přijdedeš, zajdeme na smažené chilli se sýrovou omáčkou. Než jsme ty 4 papričky snědli, hodně, HODNĚ jsme se orosili.

    superkarma: 0 12.12.2008, 10:52:29
  19. [13] Lindaa [*]

    Utrácet za Tabasco je skoda penez, ale takový malý cervenoucký chilli papricky ty delají divy . Z poslední jsem vystourala seminka a pestuji je za oknem, nevím jestli budou mít stejný grády jako originál, ale doufám ze se dílo podarí. Centimetrový kousek této chilli na pul kila mletého masa a karbanátky byly pro psy a deti nepozivatelné

    superkarma: 0 12.12.2008, 10:39:48
  20. avatar
    [12] kareta [*]

    A co děti a ostré jídlo, vadí jim to nejak???To je to jediné, co mě držýí zpátky

    superkarma: 0 12.12.2008, 10:20:25
  21. avatar
    [11] Ch.Z. Kochanská [*]

    Pálivá jídla mám ráda, občas zajdu k Indům na kuře Windaloo, to jsou žiletky.

    superkarma: 0 12.12.2008, 10:15:00
  22. avatar
    [9] evelyn [*]

    taky miluju paliva jidla

    superkarma: 0 12.12.2008, 09:52:33
  23. avatar
    [8] Suzanne [*]

    Já palivý miluju. Bohužel mě to pálí hlavně druhý den A to tak, že se hodně pálivému raději vyhýbám

    superkarma: 0 12.12.2008, 09:36:11
  24. [7] Tini [*]

    Bez ostreho ani ranu Tady v holdandsku se ji hodne Sambal, ktery se dela s Chili papricek a jsou samozrejme ruzne druhy s ruznymi primesemi. V nasi kuchyni nechybi

    superkarma: 0 12.12.2008, 09:15:13
  25. avatar
    [6] gerda [*]

    Nemusela jsem to ani číst, stačil titulek abych pochopila, že jde o komerční článek.

    superkarma: 0 12.12.2008, 09:08:11
  26. avatar
    [5] Prskoletka [*]

    Ostré mi nevadí,ale ani ho nevyhledávám.

    superkarma: 0 12.12.2008, 08:58:14
  27. avatar
    [4] paníliška [*]

    Kecy, nejlepší je bebe dobré ráno.

    superkarma: 0 12.12.2008, 08:50:37
  28. avatar
    [3] kareta [*]

    jsem pro, ostré mám ráda a krotím se jen kvůli dětem, jestli nemusím, zítra dostanou svou první harissu

    superkarma: 0 12.12.2008, 07:41:37
  29. [2] zwiki [*]

    pálivé můžu hned mi je t epleji a lépe...

    superkarma: 0 12.12.2008, 07:07:53
  30. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    superkarma: 0 12.12.2008, 00:12:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme