Vaření

Oslňte rodinu i přátele těmito originálními recepty

Vařte s chutí a vyzkoušejte nové recepty na speciality, které vám pomůže vykouzlit Maggi!

Česnekové krevetky

Maggi

(2 porce)

  • 1/2 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s česnekem
  • 16 tygřích krevetek
  • 1 malá cuketa

Postup:

Rozmrazíme krevetky a odstraníme zbývající krunýře. Cuketu nakrájíme na dlouhé tenké široké plátky (ideálně škrabkou na zeleninu). Zabalíme krevetky do plátků cukety a napíchneme je na špejle (4 krevetky na 1 špejli). Položíme 2 špejle na polovinu pečicího papíru PAPYRUS® a přeložíme přes ně druhou polovinu pečicího papíru.

Papír s krevetkami dáme na mírně rozpálenou pánev a pečeme bez přidání tuku 4 minuty z každé strany. Vyndáme krevetky z papíru a servírujeme. Nejlépe chutnají s jogurtem.

Doba přípravy: 20-25 minut

Kuřecí prsíčka plněná mozzarelou a okurkou

Maggi

(4 porce)

  • 1 balení Maggi Nápady Šťavnatý steak s česnekem
  • 4 kuřecí prsa (600 g)
  • 100 g mozarelly (nakrájená na 4 plátky)
  • 1 nakládaná okurka

Postup:

Kuřecí prsíčka nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Pokud budou prsa tlustší, trochu je naklepeme. Do vytvořené kapsy vložíme plátek sýra a plátek okurky. Můžeme je spojit párátkem. Naplněná prsíčka položíme na polovinu bylinkového pečicího papíru PAPYRUS® a přeložíme. Pečeme na mírně rozpálené pánvi bez přidání tuku 5 minut z každé strany. Maso vyndáme a servírujeme s rýží.

Doba přípravy: 30-35 minut

Rajská polévka s noky

Maggi

(4 porce)

  • 1 l rajčatové šťávy
  • 1 malý rajský protlak
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 2 kostky MAGGI Extra silného masového bujónu

Noky:

  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 100 g hrubé krupice
  • špetka soli

Postup:

V hrnci na oleji zpěňte nasekanou cibulku, zaprašte ji moukou a orestujte. Takto připravenou jíšku rozřeďte rajčatovou šťávou, přidejte rajský protlak, kostky MAGGI Extra silného masového bujónu a za občasného míchání vařte asi 10 minut a vhoďte uvařené noky.

Noky:

Osolte horké mléko, přidejte přepuštěné máslo a zvolna za stálého míchání na mírném plameni přisypejte krupici. Míchejte nejlépe dřevěnou vařečkou, dokud se těsto nepřestane lepit na dno a stěny nádoby.Těsto nechte asi 10 minut vychladnout a vmíchejte do něj vejce. Lžící vykrájejte noky (lžíce je vhodné mezi kroky namáčet ve studené vodě). Noky vaříme asi 5 minut v horké osolené vodě.

Doba přípravy: 30 minut

Partnerem článků v rubrice Vaření je značka Maggi a stránky www.maggi.cz, kde najdete mnoho zajímavých receptů. Chceme vám doporučit i facebookové stránky značky, kde se stále něco děje a každý den zde najdete zajímavé tipy a inspiraci – můžete se stát členemhttps://www.facebook.com/MaggiCZSK
   
25.10.2013 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [2] dajrin [*]

    To vypadá skvěle už od pohledu ! Sml59Všechno Sml16.

    superkarma: 0 13.11.2013, 10:43:50
  2. [1] Gizel [*]

    Tomu říkám odpalované těsto a plním ho meruňkami, či jiným ovocem. Po uvaření posypat cukrem, tvarohem, nebo mákem, nebo grankem, polít máslem. Nedávám ale krupici, ale hrubou mouku. Výborné.Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 27.10.2013, 19:50:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme