Bulvár

Oslavte Den matek v té nejlepší společnosti

Na druhou neděli v květnu připadá každoročně svátek všech maminek. Nezapomeňte té vaší popřát a oslaďte jí trošku život. Ti zručnější mohou připravit domácí dort Savoy, milovníci zmrzliny pak mohou maminku překvapit novým zmrzlinovým dezertem Carte d´Or.

Jedinečná jahodová chuť od Carte d´Or

Tajemný název Carte d´Or Strawberry Meringues v sobě skrývá smyslný dezert inspirovaný mistry cukráři. Po otevření luxusního balení si můžete užít oblíbenou jahodovo-vanilkovou zmrzlinu přelitou jahodovou polevou. Aby byla chuť opravdu „vymazlená“, je zmrzlina posypaná sněhovými pusinkami obalenými v bílé čokoládě. Snadné servírování vám zaručuje rozdělení zmrzliny do šesti rozet.

CarteDor

Dort Savoy

Korpus:

  • 6 ks vajec
  • 250 g krupicového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g kvalitního kakaa
  • 150 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť

Zvlášť vyšleháme bílky a žloutky s cukrem. Do vyšlehaných žloutků ruční metlou rychle zamícháme horký rozpuštěný tuk Hera máslová příchuť a poté nadlehčíme bílky. Nakonec vmícháme prosátou mouku spojenou s kakaem. Naplníme dortovou formu a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170° C a pečeme cca 40 minut.

Náplň:

  • 500 g smetany
  • 100 g cukru
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 100 g kakaa
  • 150 g Hera máslová příchuť

Smetanu přivedeme k varu společně s cukrem a kakaem mírně provaříme. Poté sundáme z ohně a mícháme, dokud směs lehce neschladne, poté přidáme čokoládu a rostlinný tuk Hera máslová příchuť a dobře rozmícháme. Hotový krém dáme přes noc do lednice a druhý den dobře vychlazený vyšleháme.

CarteDorRedukované višně:

  • 300 g mražených višní
  • 100 g cukru
  • špetka skořice
  • 50 g višňového likéru

Višně lehce podlijeme vodou, přidáme cukr a skořici a vaříme na mírném ohni bez míchání, dokud se objem nesníží o polovinu, poté sundáme z ohně a po mírném vychlazení přidáme alkohol.

Dohotovení:

Korpus dvakrát prokrojíme. Promažeme krémem a proložíme směsí višní. Poté dáme dort vychladit. Po vychlazení dobře zahladíme zbylým krémem a potáhneme marcipánem. Hotový dort můžeme dozdobit čokoládovými vějíři nebo v sezóně čerstvými višněmi dle fantazie.

   
09.05.2014 - Společnost - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [1] yuzum [*]

    momentálně držíme s mamkou dietu.. tak snad příště

    superkarma: 0 11.05.2014, 21:23:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme