Bulvár

Ošahával mě šéf v cukrárně

Dobré ráno!

Na brigády vzpomínám celkem ráda, přivydělala jsem si a seznámila se s zajímavými lidmi...

Protože jsem studovala Hotelovou školu, tak moje brigády byly většinou po restauracích, barech, ale i v cukrárně.

Nosila jsem krátkou sukýnku, bílé tričko, no to víte, muži na mě mohli oči nechat:-)). Musím přiznat, celkem se mi to líbilo, jak se mnou flirtovali. Dříve jsem totiž bývala ošklivé kačátko a až na střední škole o sebe začala více dbát a hezky se oblékat. Bývala jsem veselé povahy a s lidmi to prostě uměla, dokázala jsem si pokecat skoro s každým o čemkoli.

Byla jsem všude celkem oblíbená, a proto mě na brigádu všude rádi přijali.

Za svou první, ta byla u nás na vesnici v hospůdce, jsem si koupila zlatý řetízek. Měla jsem z něho obrovskou radost. To víte, těžce vydělané peníze :-).

Jinak jsem "probrigádovala" spousty hospůdek v okolí, takže vím, jak kde co mají, v jakém stavu jsou kuchyně, sklady atd. a tak i vím, kde bych si někdy jídlo dala a kde raději ne.

V jedné hospůdce navařili v pondělí 5 polívek, dali je do ledničky a celý týden je pak prodávali. Hrůůza. Mimochodem, ve většině hospod se olej na fritování mění jenou za čas, v jedné celkem uznávané jen jednou za 2 měsíce, až když je úplně černý. Jinde se jednou za měsíc cedí přes síto.

A saláty? Ty se míchají staré s novými, aby se ušetřilo. Fakt chuťovky,co? Ještě, že už jsme v EU, snad se to trochu více hlídá.

Jedno léto, to už bylo těsně po maturitě, jsem pracovala v cukrárně, kterou vlastní takový škaredý a nepříjemný Chorvat. Peníze nic moc, ale sem tam jsem dostala i spropitné:-)).

Obsluhovala jsem hosty a někdy i točila zmrzlinu. Od rána až do večera. Cukrárna je přesně v centru města. Zrovna tam, kde chodí nejvíce lidí. Hned první den nesl Chorvat tácek se skleničkami a ty se mu přímo na chodníku před cukrárnou, kde mají i posezení, rozbily. Zavolal mě a všechny střepy jsem musela smést a posbírat. Přede mnou fronta na zmrzlinu, lidi chodící kolem se na mě koukali, určitě je napadlo, že jsem ty slenice rozbila já. Hrozná potupa. No, na co by to smetával on, když si mě platí, že?:-((

Večer jsem ještě vždycky umývala ty velké nádoby od zmrzlin a všechno ostatní nádobí a ten Chorvat ke mně přistoupil a začal mi dávat pusy a ošahávat mě. Fuuuuj. Okamžitě jsem ho odtáhla. Měla jsem strach, byla jsem tam s ním sama. Měl blbé kecy, slizoun jeden.

Byl fakt hrozný - plešatý, shrbený, nosatý, opravdu ošklivý. Ale nejvíc mě "dojímala" ta jeho ješitnost, jak si fandil, asi si mylsel, že je neodolatelný. Pořád i přes den pokřikoval na kolemjdoucí holky a někdy jim dával i zadarmo zmrzlinu. Raději jsem odtamtud brzy utekla. Ten večer, jak mě obtěžoval. Přišla jsem si pak už jen pro peníze. Jen jsem tam zapomněla svůj zdravotní průkaz.

Dodnes se té cukrárně vyhýbám a zmrzlinu kupuji raději jinde.

Tak to byly moje brigádní zkušenosti, ne všechny jsou tak špatné. Někdy jsem se potkala i s moc prima lidmi a i dobrým jídlem:-))

Přeji všem moc krásný den.

Lucka.


Lucko, asi nejsem příliš velká optimistka, protože moc nevěřím tomu, že náš vstup do EU způsobil, že je v najednou v restauracích vše v pořádku :-). Zkušenost s majitelem cukrárny Vám opravdu nezávidím a také určitě nejste první ani poslední brigádnice, na kterou to zkusil.

Napiště nám i vy!

dnešní téma:  LETNÍ BRIGÁDY 
Vzpomeňte si, jaké byly?
Kde všude jste pracovala?
Na kterou brigádu nikdy nezapomenete?
Jak jste brigádu sháněla?
Jak se k vám chovali vaši nadřízení?
Kam nejdál jste za prací odjela?
Kolik jste si vydělala?
Co jste si koupila?
Nebo jste nikdy na žádné brigádě nebyla?
Zavzpomínejte, napište a pošlete fotografie:

redakce@zena-in.cz 

   
13.07.2006 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Komentáře:

  1. avatar
    [20] Amálie [*]

    McDonald: přetočený časovač na skříni a je zas čerstvo, kdybyste znali složení těch sraček, blili byste tejden

    Pekast: čisto, pohoda, např. tuk na smažení koblih super čerstvý, vše denně drhnuté, náplní mícháno jen tolik, kolik se doopravdy peklo

    JČMlékárny: máselna - ráno rozsvítit a jít na kafe, než se rozutečou švábi, máslo teče přes síto, aby tam nějakej nezůstal

    MaxiRak (už neexistuje): zplesnivělé salámy se myjí wapkou a prokládají do čerstvých, maso se napichuje vodou pomocí stříkačky s jehlou

    Nemocnice ORL: vytíráno pravidelně, celkem čisto. Ovšem mohla jsem chytit AIDS Zrovna tam ležel infikovaný pacient, sestry sraly na třídění jehel do pevných plastových kbelíků a naházely je do igelitových pytlů na ostatní odpad. Jak jsem ho vynášela, píchla jsem se do stehna jehlou a půl roku jsem se klepala, jestli nebyla od toho AIDS pacoše. Na oddělení mě chtěli uplatit, abych si nešla nikam stěžovat!

    (krom mlékáren jsem se brigád zúčastnila osobně ve studijních létech )

    superkarma: 0 14.07.2006, 14:18:33
  2. avatar
    [19] Léthé [*]

    kiky: proč bys neuměla psát? Já jsem to přečetla dobře a srozumitelně ....já nejsem Kotě .

    superkarma: 0 13.07.2006, 23:40:22
  3. avatar
    [18] kiky [*]

    neumím psát

    superkarma: 0 13.07.2006, 19:56:16
  4. avatar
    [17] kiky [*]

    Léthé: tak to bud ráda páč to jsou hnusný potvůrky,kterých se pak hoooodně těžko zbavuješ
    jinak co se týče řeznictvý mě stačily historky,že do sekačky se melevše a to i s kůží,špakáčky jsou šlach,odřezky atd, obsah paštiky je většinou jen semletá kůže atd.,ale není to tak všude, to by jsi fakt nemohla jíst vůbec nic

    superkarma: 0 13.07.2006, 19:55:19
  5. avatar
    [16] Léthé [*]

    kiky:náhodou .... u nás není ani jeden šváb , ba ani brouk , pravidelně sem chodí derivatoři , neb z toho mají dobrý penízky . A pekárna je od nás daleko, musely by ty šváby jet trolejbusem a přesedat …to by spíš přelezli do nemocnice .

    superkarma: 0 13.07.2006, 19:34:04
  6. avatar
    [15] kiky [*]

    Léthé: no pokud vím tak v pekárnách je plno švábů a ty tam dojíždějí i z papíren tač je jim v papíru dobře

    superkarma: 0 13.07.2006, 18:15:18
  7. avatar
    [14] Léthé [*]

    No …já pracuji v papírnách a myslím si, že krabice od nás můžete klidně používat a dokonce na ně bez obav sahat .

    Ale vyprávěl mi jednou jeden řezník, jak se dělají párky a salámy ….od té doby je jím opravdu výjimečně a to jen v létě na černo opečené . Když už, tak už .

    superkarma: 0 13.07.2006, 16:29:10
  8. avatar
    [13] jaku [*]

    kiky: těsto spadlý na zem přežiju :-) - se to pak upeče...ale ten zbytek

    superkarma: 0 13.07.2006, 16:25:05
  9. avatar
    [12] kiky [*]

    omlouvám se za překlepy

    superkarma: 0 13.07.2006, 16:20:02
  10. avatar
    [11] kiky [*]

    no děvčata já jsem se učila v pekárně v Klatovech, to že těsto spadne na zem a pak se dá zpět do stroje je úplně normální, to,že se strouhanak nedělaá jen z chleba a rohlíků,ale dává se tam i sladké neplněné pečivo to jsem přežila,ale že se tvaroh ředí tvarogenem, který je povolen jen na 10% a tam se ředí víc jak z půlky a mák se rozmýchává se strouhankou to už se mi fakt hnusilo, 2 dny starý chléb se krájí a balý,
    mamka je vyučená řeznice co se praktikuje u Schnaidra to vám nepřeju zažít, byla jsem na brigádě v Tesku tam se plesnivé suché salámy dávají do roztoku se savem a to bych mohla pokračovat takhle by jsme nemohli jíst vůbec nic takže je lepší nic nevědět

    superkarma: 0 13.07.2006, 16:16:54
  11. avatar
    [9] Ťapina [*]

    chuanita: Že vůbec v takovém prostředí žiješ

    superkarma: 0 13.07.2006, 15:38:53
  12. avatar
    [6] Ťapina [*]

    AnoliV: Když ti spadne doma jídlo na zem, tak ho samozřejmě vyhodíš, přestože stejně jako v těch pekárnách denně namokro uklízíš schváleným čistícím prostředkem

    superkarma: 0 13.07.2006, 13:43:30
  13. avatar
    [5] jaku [*]

    Haha , sestra kdysi byla na brigádě v konzervárně a od té doby se nedotkne ničeho v plechovce.
    A dcera loni v nejmenované restauraci ( hamburgery, hranolky .. ) - a tam se časovač na lednici se zeleninou vždycky přetočil, aby bylo " zase čerstvo"

    superkarma: 0 13.07.2006, 13:02:06
  14. avatar
    [4] arjev [*]

    tak to byly skutečně tvrdě vydělané prašule.Já jsem měla brigády pohodové a plné srandy.

    superkarma: 0 13.07.2006, 11:36:38
  15. avatar
    [3] Linde [*]

    AnoliV: já byla na brigáfě k kravíně, i o mléku by se dalo napsat dost a to jsem prosím nebyla v mlékárně

    superkarma: 0 13.07.2006, 11:36:14
  16. avatar
    [2] AnoliV [*]

    linde: s tim tématem souhlasim, myslim, že nás rychle přejde chuť, nejlepší je ale chvíli někde dělat, to je potom člověk vyléčenej, já dělalala na brigošce v pekárně a když jsem tam viděla tu plíseň a špínu byl to děs ... prostředí šílený ... a že těsto spadlo na zem? to se neřeší, prostě se hodí zpátky a jede se dál, hnus fialovej .... a kdyby jste viděli jak se ředělej povidla ... já to nevěděla, tak jsem je nabrala a plnila buchty a ejhle jak na mě koukali ... a já proč povidla od babičky miluji a v krámě mi furt přijdou tak hnusný ....

    superkarma: 0 13.07.2006, 10:45:58
  17. avatar
    [1] Linde [*]

    jé, hospodské praktiky mně vždycky zajímaly, co je na tom pravdy - na tom dvakrát použitým lógru a podobně. Stejně to prý chodí i v pekárnách, na jatkách atd.
    Vyhlásíme téma - "nejhorší praktiky v potravinářství"? na dietku jak dělané

    superkarma: 0 13.07.2006, 10:10:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme