20171216_1334291.jpg (334 KB)

Přeci upéct další vánoční cukroví. Rychlovku, kterou také pekly už naše babičky. Tu dnešní pekla naše milá čtenářka Jana.

Suroviny

  • 4 bílky
  • 100 g mletého cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 160 g oříšků - vlašské, lískové nebo mandle

20171216_1333001.jpg (314 KB)

Postup

Příprava těchto suchárků je velmi jednoduchá, jen si ji musíme rozdělit na dva dny. První den upečeme bílkový chlebíček. Bílky vyšleháme společně s cukrem na pevný sníh. Vmícháme prosátou polohrubou mouku a celé ořechy.  

Formu na chlebíček nebo srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Směs rovnoměrně uhladíme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 st. přibližně 30 - 40 minut.

Po upečení necháme chlebíček vychladnout. Poté jej zabalíme do čisté utěrky a necháme do druhého dne odležet.

Následující den chlebíček nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky (cca 3mm). Plátky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a opět vložíme do trouby. Sušíme na 120 - 130 °C asi půl hodiny.

Vhodná velikost formy je přibližně 30 x 10 cm.

Krásné Vánoce přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Jaké cukroví ještě stihnete do Vánoc?

Mocca kolečka

mocca8.jpg (78 KB)

Madlenky

madlenky2.jpg (87 KB)

Bezlepkové mandlové sušenky

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama