Dnes jsme vám na www.namasle.cz našli recept, který určitě neznáte. K přípravě nepotřebujete mnoho potravin, stačí vám rýže, sýr Cottage a koření.

Původ sýru s názvem cottage cheese hledejme na anglických venkovských farmách. Pro lepší představu jde o věc asi tak typickou jako je na Slovensku bryndza. Vyrábí se z mléka kombinací sladkého a kyselého srážení a to díky speciálním mlékařským kulturám.

Určitě je přínosem pro naše zdraví a to nejen pro obsažený vápník. Bakterie mléčného kvašení mají pozitivní vliv na trávení. Navíc není příliš kalorický, protože se vyrábí většinou z nízkotučného mléka a tak se hodí pro redukční diety, ale i jako součást racionální stravy.

Správně vyrobený sýr by neměl plavat v mléce, smetaně či syrovátce, zrnka sýra mají být na první pohled dobře viditelná, pevná a jen jemně obklopena „omáčkou“ ze smetany. Ale nejdůležitější je zářivě bílá barva.
Takže v obchodě zkuste kelímkem zahrkat – neměl by šplouchat.

Takže zkuste náš recept - originální placičky z Cottage si určitě oblíbíte!

Příprava trvá 40 - 60 minut. Recept je pro 4 osoby.

Provensálské placičky s Jihočeským Cottagem - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

Ingrediencenamasle

  • 120 g syrové rýže
  • 150 g (1 ks) Jihočeského sýra Cottage bez příchuti
  • 4 bílky
  • sůl
  • provensálské koření

Postup přípravy:

  • Rýži properte ve studené vodě a uvařte dle návodu na obalu.
  • Vejce rozklepněte a oddělte žloutek od bílku.
  • Do mísy dejte uvařenou rýži, sýr Cottage, bílky, osolte, přidejte koření a promíchejte.
  • Z hmoty tvořte placičky, které pokládejte na plech, vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů dozlatova. Asi 25 minut.
  • Podávejte se zeleným salátem a pokrájeným rajčetem.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama