Předkrm

Pěna z pošírované tresky s jablečným želé, tartare z lososa se zapečeným toastem, marinovaný salátek s pomeranči

 
Suroviny pro 4 osoby:
100 g filet z tresky
50 g smetana na šlehání

0,2 l jablečný džus Jupí
1 g želatina
100 g losos filet
50 g bílý toast
50 g směs salátů a bylinek
10 g olivový olej
sůl, pepř
2 g bylinky
2 g kikkoman (sójová omáčka)
10 g filo těsto
100 g pomeranč

Postup:
Maso z tresky rozvaříme ve smetaně a ochutíme solí. Přidáme rozpuštěnou želatinu a vlijeme do formy. Necháme zatuhnout. Jablečný džus svaříme a přidáme rozpuštěnou želatinu. Necháme zchladnout a vlijeme na pěnu z tresky. Pak krájíme porce. Necháme odležet. Z lososa nasekáme tatarák a ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a na konec přidáme kikkoman. Ve tvořítku upečeme filo těsto, které potřeme bohatě olivovým olejem. Do studeného kroužku dáme natrhaný salátek a vše naskládáme na talíř.


Hlavní pokrm


Pečená vepřová panenka s cibulovo-jablečným konfitem, pečená šťouchaná brambora a opečené plátky jablek

Suroviny pro 4 osoby:
600 g vepřová panenka
400 g cibule
400 g jablka
20 g cukr krystal
800 g brambory
sůl, pepř
2 g bylinky
20 g olivový olej
50 g demiglas (silná šťáva)
100 g jablečný džus Jupí

Postup:
Vepřovou panenku osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Dáme péci do trouby cca na 70 stupňů 20 minut. Cibuli pokrájíme na menší kousky a dáme na teplý karamel. 0pečeme a pak přidáme nakrájená jablka. Necháme vše rozvařit. Celou bramboru uvaříme do poloměkka a pak ji napůl rozmáčkneme. Bohatě ji polejeme olivovým olejem a osolíme. Dáme ji péci do trouby při vysoké teplotě do křupava. Z jablek vykrájíme pravidelné tvary a opečeme je na karamelu. Ty podáváme jako doplněk.

Reklama