Blumy je druh ovoce, který v tomto období určitě najdete na pultech našich obchodů. Dnes Vám nabízíme jeho originální zužitkování. Tento netradiční dezert skvěle vypadá a také tak chutná. Pokud ho připravíte například na party pro své přátele, určitě je mile překvapíte!

Příprava trvá asi 20 minut. Recept je pro 4 osoby.

Blumy plněné krémem ze žervé Lipánek - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

blumy

lipanekIngredience

  • 400 g (4 ks) blum
  • 150 g Lipánek Žervé
  • 20 g Jihočeského bílého jogurtu Nature
  • 10 g vanilkového cukru
  • 15 g máslových sušenek
  • lístečky máty na ozdobu

Postup přípravy:

  • Žervé, jogurt a vanilkový cukr dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém.
  • Čerstvé blumy omyjte, osušte, rozpulte, vyndejte pecku a rozložte na talíř.
  • Krémem naplňte cukrářský sáček.
  • Půlky blum ozdobně krémem naplňte a nechte v lednici vychladit.
  • Před podáváním ozdobte lístečky máty a kouskem sušenky.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama