Reklama

Přeposílám vám originální dortík..

Každému podle chuti.

tinaham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toho strudlu se u nas pecou minimalne 4 sisky, a to nekdy i nekolikrat do mesice. Je to proste basta a jeste je to rychlovka - jak na pripravu, tak i na konzumaci. :-))))

Slaný štrůdl

1 balíček listového těsta
15 dkg anglické slaniny, nebo debrecínky
5 dkg šunkového salámu
sterilované kápie
1 malá plechovka žampiónů
balíček plátkového sýra
oregáno, nebo majoránka
vejce
kousek másla (nebo Rama cullines)
sůl, pepř
hladkou mouku

V kastrůlku si osmažíme slité žampiony, které jsme pokrájeli na menší kousky.
Listové těsto necháme trochu povolit a na pomoučněném vále rozválíme na placku, jako na obyčejný štrůdl. Potřeme rozpuštěným máslem a pokapeme kečupem a rozetřeme po cele ploše.  Na placku naskládáme slaninu a šunkový salám, na to navršíme žampiony a kápie, posypeme oregánem, nebo majoránkou, osolíme, opepříme a ještě trošku pokapeme kečupem. Navrch navršíme plátkový sýr a opatrně zabalíme. Položíme na plech, na který jsme si připravili pečicí papír, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby.


Dobrou chut preje Clerenc
 

Milá Clerenc, to musí být bašta....