Vaření

Ořechový moučník s ananasem

ananas

Suroviny

těsto:
1 konzerva ananasu - drobně nakrájet , dát i nálev
2 hrnky polohrubé mouky
1 a 1/2 hrnku cukr krystal
2 celé vejce
2 malé lžičky jedlé sody
1 hrnek mletých vlašských ořechů

poleva:
2 lučiny - celkem 200 g
1 hrnek moučkového cukru ( může být i méně).
1 vanilkový cukr
1 máslo

nahrubo nasekané vlašské ořechy na posypání
čokoládová poleva na ozdobu

Postup

Suroviny na těsto smícháme, nalejeme do vyššího pekáče, který jsme předtím vymazali olejem a vysypali moukou. Pečeme zvolna na 200 °C, asi půl hodiny.
Mezitím si připravíme polevu tak, že smícháme všechny suroviny a rozetřeme na horký moučník.
Posypeme ořechy, pocákáme čokoládovou polevou a dáme do lednice.

Dobrou chuť přeje Janžurka.

   
28.07.2009 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [7] jithule [*]

    super

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:37:47
  2. avatar
    [6] hubajda [*]

    delam je dobry rychly a vlacny

    superkarma: 0 13.11.2012, 22:56:02
  3. avatar
    [5] arminka [*]

    mňam mňam to bych si dalaSml30

    superkarma: 0 14.09.2012, 22:40:44
  4. avatar
    [4] Mopsička [*]

    Jéé ten vypadá krásně už ho mám zkopčenýSml59

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:40:29
  5. avatar
    [3] Macinda [*]

    Recept znám a u nás se setkává s velkým ohlasem. Jak obyčejně vypadá, o to líp chutná. Ananas se dává přímo do těsta, akorát polevu roztírám až na vychladlý moučník. Za sebe můžu jen doporučit. Sml22

    superkarma: 0 28.07.2009, 17:44:06
  6. [2] karym [*]

    Poleva z másla a na horký moučník??? chachachaSml79

    superkarma: 0 28.07.2009, 12:43:37
  7. [1] molinka [*]

    ten ananas se dává už přímo do toho těsta? není to divné? a nebo to tak má skutečně být? Sml80 na obrázku to vypadá pěkně, otázkou je jak to ve skutečnosti chutná Sml16

    superkarma: 0 28.07.2009, 12:04:41

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme