cukroví
Posílám recept na cukroví, které je v naší rodině a mezi návštěvami asi nejoblíbenější. Je pravda, že jsem ho snad jinde ani neměla možnost ochutnat.
Vzhledem k tomu, že se jedná o ořechové pečivo, je zrovna teď ten nejlepší čas ho upéct, aby se stihlo pěkně uležet.

Suroviny

5 dkg hladké mouky
5 dkg moučkového cukru
25 dkg nastrouhaných vlašských ořechů
2 vejce

krém
12 dkg cukru
3 vejce
1 lžíce kakaa
30 dkg Hery

čokoládová poleva

Postup

Vypracujeme těsto a na pomoučněném vále vyválíme placku a vykrajujeme. Pečeme na pečicím papírem vyloženém plechu cca při 170 st. C.
Po upečení necháme cca tři týdny (stačilo by asi i 14 dní) v chladu uležet.
Poté slepíme krémem: 12 dkg cukru, 3 vejce a lžíci kakaa mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí a necháme vychladnout
Zvlášť ušleháme Heru a do ní zašleháme postupně všechnu uvařenou hmotu. 
Krémem slepíme vždy dva kousky k sobě a namočíme vrchní část do čokolády, navrch zdobíme oříškem, mandlí nebo jen polijeme bílou čokoládou, posypeme zdobením... zaleží na chuti a fantazii.
Kdo nemá rád krémy, může jen nazdobit jednotlivé placičky, třeba jako vločky bílou čokoládou a posypat kokosem.
Fotku přímo tohoto pečiva nemám, ale posílám fotku všeho, co peču. Toto cukroví je to hnědé s bílou polevou cikcak a ty placaté bílé vločky.

Přeji úspěšné pečení a dobrou chuť. Augustyna.

Reklama