Vaření

Omáčka z grilovaného lilku

lilek

Suroviny

2 velké lilky
2 stroužky česneku
150 ml olivového oleje
250 g smetanového jogurtu
sůl a bílý pepř
šťáva z 1 citronu

Postup

Lilek propícháme ze všech stran vidličkou a dáme opéct na gril. Až bude na omak měkký, je hotový (slupka nesmí být spálená).
Necháme lilek vychladnout, rozkrojíme a dužinu vyškrabeme do mísy. Přilijeme olej, jogurt a šťávu z citronu. Přidáme rozmačkaný česnek a dochutíme solí a pepřem. Rozšleháme mixerem nebo metličkou.
Omáčku podáváme k masům a k opečenému chlebu pita.

Dobrou chuť přeje Hankka.

   
11.05.2010 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [2] hubajda [*]

    nam nechutna

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:16:57
  2. avatar
    [1] saruz [*]

    Tohle z lilku neznám, tak až nám zase začne grilovací sezóna, určitě vyzkoušíme.

    superkarma: 0 10.11.2012, 14:36:16

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme