Podle statistik si devět z deseti Čechů hned několikrát za rok připraví maso na grilu. V prodejnách Albert jsme proto letos připravili rozšířenou nabídku masa a masných výrobků včetně stále oblíbenějších hamburgerů. A abychom kuchařům ušetřili cenný čas na přípravu, nabídneme jim opět široký sortiment marinovaných mas, které mohou dát rovnou na gril.

Grilování je jednou z nejoblíbenějších letních aktivit českých rodin. Právě proto obchodní řetězec Albert zařadil do své nabídky širokou škálu produktů, kterými se večerní grilování promění v koncert chutí.

Českým grilům i letos vládnou hamburgery. Do nákupních košíků je Češi dávají stále častěji. Snaží se také grilovat zdravěji než kdy dříve, a proto stále raději připravují na grilu méně tučná masa i zeleninu. „Češi grilování milují a už dávno se nespokojí pouze s tradičním špekáčkem s hořčicí. Přece jen je pro ně grilování většinou také společenskou událostí, kterou si rádi prožijí a vychutnají s rodinou a přáteli,“ vysvětluje Robert Birov, manažer nákupu masa v obchodním řetězci Albert.

Vyzkoušejte 5 tipů od Zdeňka Pohlreicha a staňte se šéfem grilu!

  • Čistý gril je základ

Před každým grilováním očistěte rošt od zbytků jídla a tuku. Sáhněte po drátěném kartáči, s kterým dostanete spáleniny z grilu raz dva.

  • Použijte grilovací kleště

Máte rádi maso pěkně šťavnaté? Pak vyměňte vidličku za pořádné grilovací kleště. Díky nim šťáva z masa při napichování nevyteče, zelenina se nepotrhá a všechny potraviny zůstanou pěkně v celku.

  • Solte až po grilování

I při grilování je sůl potřeba, ale lépe uděláte, když budete vše dochucovat až po grilování. Pokud maso osolíte předem a nedáte ho hned grilovat, vyteče z něj šťáva a bude hned suché.

  • Aby tuk nekapal do ohniště

Při grilování tučnějších mas použijte grilovací podložku nebo alespoň alobal. Zabráníte tak odkapávání tuku do ohniště a nekontrolovatelnému hoření, které může vést až ke spálení masa.

  • Zmrzlé maso nechte úplně povolit

Zmrzlé maso negrilujte – neudělá se rovnoměrně a hrozí, že bude uvnitř krvavé a venku spálené. Maso vždy vyjměte z lednice včas a nechte ho dojít v pokojové teplotě. Pokud byste ho dávali na gril příliš studené, dojde k teplotnímu šoku, maso ztuhne a bude gumové.

 

Šťavnaté tipy na letní grilování

AlbertAlbert Hovězí burger Jalapeño 220g

Dostupné v prodejnách Albert

Běžná cena 39,90 Kč

Šťavnatý hovězí burger dochucený papričkami jalapeño odstartuje grilovací sezonu hezky zostra. Tahle dobrota potěší především milovníky pikantních jídel.

 

AlbertAlbert Jehněčí burger 220g

Dostupné v prodejnách Albert

Běžná cena 39,90 Kč

Netradiční kombinace hovězího a jehněčího masa dodává tomuto burgeru jedinečnou chuť. Tahle šťavnatá pochoutka ozvláštní každou zahradní party.

 

AlbertAlbert Kuřecí špíz se špekem

Dostupné v prodejnách Albert

Běžná cena 149 Kč/kg

Pro všechny milovníky jemného kuřecího masa jsou připraveny šťavnaté kuřecí špízy. V kombinaci se zeleninou a špekem vykouzlí gurmánský zážitek na každém stole.

 

AlbertAlbert Vepřový twister 290g

Dostupné v prodejnách Albert

Běžná cena 69,90 Kč

Novinkou tohoto léta je marinovaný vepřový bok v netradičním provedení. Úprava v podobě twisteru zajistí, že se maso krásně propeče a skvěle chutná.

  

AlbertAlbert Bílé klobásy 400g

Dostupné v prodejnách Albert

Běžná cena 49,90 Kč

Pro milovníky klasiky jsou připraveny chutné grilovací klobásy, s vysokým podílem masa v tenkém střívku. 

 

Recept: Pivní hamburger

  • Albert500 g hovězího masa, mletého             
  • 2 stroužky česneku, nadrcené              
  • 2 lžíce worchesterské omáčky             
  • 80 ml oblíbeného piva              
  • sůl a pepř                    
  • 3 lžíce olivového oleje              
  • 4 plátky slaniny            
  • ½ cibule, nakrájené na tenká kolečka               
  • 4 vejce            
  • hrst rukolových lístků               
  • 8 plátků červené řepy, upečené v alobalu v troubě                    
  • 4 plátky sýru, nejlépe čedaru                
  • 1 rajče, nakrájené                     
  • 4 hamburgerové bulky, rozpůlené                     
  • rajčatová omáčka                    
  • majonéza

Maso dobře promíchejte s česnekem, worchesterem a pivem. Rozdělte ho na 4 díly a vytvarujte burgery. Na středním plameni rozehřejte v grilovací pánvi 1 lžíci oleje a opečte burgery z obou stran. Zatímco se pečou, v jiné pánvi rozpalte další lžíci oleje a opečte na něm dozlatova cibuli a slaninu. Přesuňte na kuchyňskou utěrku a nechte odkapat přebytečný tuk. Pánev vytřete, dejte do ní poslední lžíci oleje, rozklepněte vejce a upečte volská oka.

Na každou rozpůlenou housku položte pár rukolových lístků, 2 plátky červené řepy, burger, sýr, slaninu, cibulku, rajče. Navrch položte volské oko. Pokapejte rajčatovou omáčkou, případně majonézou a přiklopte vrškem housky.

Reklama