Reklama

Od malička vypadám jako praneteř Drákuly. Zelený nádech pleti a temné kruhy pod očima navozují dojem, že mne před slunečními paprsky od úsvitu do slunka západu chrání víko rakve. Mé tělo si myslí, že je to takhle dobré, že zelená co nevidět bude zase in a tak se neobtěžuje s dolováním železa z potravy. Mé podvědomí mě ale neúnavně žene za zdroji barvodárného železa ,především masem. Ne ne, ze mě nebude mít Kuba radost. Rybí maso sice potěší, neurazí, je zdravé, nízkotučné, plné vitamínů minerálů, esenciálních kyselin...ALE JÁ CHCI KUS KRÁVY !

A nejlépe panenka, najemno naškrabaná s horou topinek, palicí česneku a vajíčkem uprostřed. Kdo zná, už ví: miluji tatarák!  Jen z mé spotřeby česneku by strejda v Transylvánii neměl radost. Dávám tak stroužek na jeden půlkrajíček topinky. Ráno máte pak pocit, že vám někdo sundal plomby. Ale když se kuchař snaží a topinky jsou křupavé, udělané "tak akorát", masíčko čerstvé, voňavé, naškrabané ne mleté.... to je sen.

Pak znám pár frajerů, co vám to donesou zamíchané...a ještě navíc s kečupem a jedním solným dolem střední velikosti. To by se mělo trestat. Krutě, bolestivě, pomalu a nápaditě.

Ne ne, pěkně všechno zvlášť. A ještě jednu plzeň do sklenice. To nemá chybu...celoročně:)

Na tatarák chodíme, když mám narozeniny, nebo manžel,  výročí, svátek, pracovní úspěchy, rodinné významnosti, milou návštěvu nebo prostě jen chuť. Máme vytipovaná místa, kde fakt umí a komu se vyhnout. Paradox na závěr: dva nejlepší tataráky mého života byl ten nejlevnější a nejdražší. Na ten první nás vytáhl známý do hospůdky v rákosí u nějakého rybníčku...spíš bažiny, ale kuchař vařil jako pánbůh. Ne, víc...jako Zdenda Pohlreich. A ten nejdražší stál 15 euro a kdyby nebyla ta blbá hypotéka a manžel nelpěl tolik na svém autě....dávám si ho snad denně. To vyvolá závislost.

Vaše TTT zpátky v republice.

pozn. red.: text nebyl redakčně upraven


Dnešním tématem jsou

VAŠE OBLÍBENÁ JÍDLA, KTERÁ DOMA PŘIPRAVUJETE!

Pište, posílejte recepty, diskutujte, perte se za vaši nejlepší svíčkovou!

Které je u vás to nejoblíbenější jídlo? Co milujete vy, přítel, manžel, děti, tchyně, soused? Jak probíhá příprava, jste pečlivka, nebo máte za půl hodiny navařeno? Dneska se pořádně nadlábnem! Tak pište, jaký je koloběh jídel právě u vás! Inspirujte ostatní...

Pište mi na redakce@zena-in.cz

předmět JÍIDLO

Nejlepší příspěvek odměním hezkou sadou bambusového prostírání na stůl. Těšte se!

prostirani