rarášci

Rarášky jsem neznala, dokud jsem neobědvala u své kamarádky Lucky. „Připravila jsem něco rychlého a jednoduchého.“ Výborné! Kuřecí kousky v lehce pikantním pivním těstíčku. Tohle musíte vyzkoušet. Základem je kuřecí maso, můžou být prsíčka i stehenní řízky.

Podle některých receptů, které jsem našla na internetu, jsou rarášci kuřecí kousky smažení v bramborovém těstíčku. Jako nápad taky super, vyzkoušíme příště. :-)

Suroviny

kuřecí maso

200 ml piva
2 vejce
trocha pikantní hořčice
trocha sojové omáčky
trocha solamylu
trocha hladké mouky
sůl a čerstvě umletý pepř
a pokud to máte rádi opravdu pikantní, tak trocha chilli nebo něčeho jiného, ukrutně pálivého

olej na smažení

Postup

Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Připravíme si těstíčko, ze všech surovin. Mělo by mít hustotu asi jako maličko hustější palačinkové těsto.

Kuřecí kousky vložíme do těstíčka a necháme v něm uležet dvě až tři hodinky, nejlépe přes noc. Kdo je nedočkavý, smaží hned, ale uleželé jsou lepší!

Po usmažení odkládáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.

Podáváme s čímkoliv, my jsme zvolili listové saláty se zálivkou a parmezánem.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama