Domácnost

Ochutnejte labužnickou novinku!

Novinkou firmy Meggle je přírodní sýr Cottage cheese. Hodila by se k němu přirovnání jako: zdravý, lahodný a nízkotučný… Cottage cheese se od ostatních sýrů na první pohled liší zvláštní hrudkovitou konzistencí a téměř zářivě bílou barvou. Chuť je velmi jemná a lahodná, umožňuje použití sýru v nejrůznějších slaných i sladkých kombinacích. Výrobce jej nabízí ve čtyřech variantách: Cottage cheese přírodní, s pažitkou, s jemnou zeleninou a s pikantním kořením.

Důležitou racionální předností Cottage cheese Meggle je kombinace velmi nízkého obsahu tuku (jen 4 %) a vysoké koncentrace bílkovin. Nízká energetická a zároveň vysoká výživová hodnota umocňuje pocit sytosti. Především proto je Cottage cheese hitem racionální a zdravé kuchyně.

 

Šunková pomazánka se žampióny

250 g bílého Cottage cheese Meggle (jeden a půl balení), 100 g šunky, 150 g žampiónů, 1 cibule, 50 g másla (nejlépe margarínu), 1-2 lžičky strouhaného křenu podle chuti, česnek podle chuti, vegeta, mletý černý pepř, sůl, ořechy na ozdobu.

Do mixéru dáme bílý Cottage cheese, máslo, nakrájenou šunku, křen, žampióny, pokrájenou cibuli a přidáme sůl a koření. Ingredience rozmixujeme na pěnu. Pomazánku ozdobíme kousky vlašských ořechů, šunky a žampionů. Podáváme s čerstvým pečivem nebo křupavými tousty.

 

Vynikající pomazánku z Cottage cheese můžete připravit i s dalšími ingrediencemi dle vlastní fantazie. Vyzkoušejte kombinaci bílého Cottage cheese s kořením kari, špetkou soli a rozinkami nebo Cottage cheese s pažitkou, česnekem a vejcem. Tyto pomazánky se hodí pro přípravu lehké večeře či jako výtečné občerstvení pro vaši návštěvu. Vždy podáváme s čerstvým pečivem.

 

Pokud jste ještě neochutnali, určitě vyzkoušejte. Přejeme dobrou chuť :o))

 

   
10.05.2004 - Dům a byt - autor: Anna Vilhumová

Komentáře:

  1. [12] esunad [*]

    nejlepší je přírodní a nejvíc mi chutnají právě ty hrudky,proto ho nemixuji

    superkarma: 0 10.05.2004, 12:54:09
  2. avatar
    [7] houserop [*]

    Do te pomazanky se davaji zampiony syrove nebo z konzervy, nevite? V Delvite koncila zaruka houbam, koupila jsem 4 krabice hlivy, 2 krabice zampionu, uz jsem vyzkousela vsechny mozne recepty a houby mi uz lezou krkem. Tak bych to treba vyuzila... A kdybyste mely nejake fajn recepty na hlivu, tak mi, prosim, napiste vzkazik, diky

    superkarma: 0 10.05.2004, 11:45:37
  3. avatar
    [6] werka [*]

    Já si zrovna jdu pro cottage do lednice - přinesla jsem si ho k obědu. Akorát není od Megle

    superkarma: 0 10.05.2004, 11:28:09
  4. avatar
    [5] šája [*]

    No jasně, už tady týden nebyl

    superkarma: 0 10.05.2004, 09:32:46
  5. avatar
    [4] Žábina [*]

    tak už jste ho všechny ochutnaly ?

    superkarma: 0 10.05.2004, 08:53:40
  6. avatar
    [3] Žížala [*]

    Jémináčku ... COTTAGE! ... to je ale překvapení! Pokud se nepletu tak cottage tenhle web představil před týdnem a už je tady další objevný článek ?

    superkarma: 0 10.05.2004, 06:31:50
  7. avatar
    [2] Modroocko [*]

    Revoluce! Firma Meggle objevila tvaroh.

    superkarma: 0 10.05.2004, 03:37:37
  8. avatar
    [1] Irka1 [*]

    Nejlepsi je ten obycejny s ananasem nebo pomerancem, jahodama, proste se sladkym ovocem.

    superkarma: 0 10.05.2004, 01:36:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme