Vaření

Ochutnejte chlebíčky podle herečky Markéty Hrubešové

Český Metropol je symbolem rodinných oslav a přátelských setkání, ke kterým patří drobné občerstvení, jako jsou chlebíčky. A jelikož se blíží Velikonoce, kdy se často vzájemně navštěvujeme s blízkými či kamarády, připravili jsme pro vás ve spolupráci s českou herečkou, a také známou kuchařkou Markétou Hrubešovou sérii receptů na jarní chlebíčky, které si vychutnáte nejlépe právě ve spojením s tímto hořkosladkým aperitivem. Rychlé a hlavně velmi chutné pohoštění pro čekanou i nečekanou návštěvu zaručeno!

Chlebíček s nivou

Co budete potřebovat na cca 5 chlebíčků?

recept

50 g nivy, 2 lžíce másla, 1 lžíce zakysané smetany, hrst ořechů (vlašské, lískové nebo para ořechy), hrst červeného hroznového vína, špetku cukru, trochu soli

Jak na to?

1. Hrozny rozpulte a zbavte peciček.

2. Dejte je do pánve spolu s cukrem, solí a lžící vody. Na mírném plameni nechte vodu odpařit a ovoce lehce zkaramelizovat. Odstavte a nechte zchladnout.

3. Na jiné pánvi opečte nasucho ořechy, dejte si však pozor na teplotu, aby Vám nezhořkly. Nechte zchladnout.

4. V misce utřete do hladké pěny nivu s máslem a zakysanou smetanou.

5. Pečivo potřete směsí a na závěr dozdobte karamelizovaným vínem a ořechy.

 

Tip Markéty:

Pokud chcete připravit lehčí verzi chlebíčku, použijte místo másla tvaroh a vše namažte na celozrnné pečivo. Recept můžete připravit také ve variantě s hruškou, kdy místo hroznů nakrájíte pevné hrušky zbavené jadřinců.

 

Chlebíček s hráškovou pěnou

Co budete potřebovat na cca 5 chlebíčků?

recept

100 g mraženého zeleného hrášku, 1 mozzarellu, 2 lžíce žervé, špetku cukru, špetku soli, citrónovou šťávu, lístky bazalky na ozdobu

Jak na to?

1. Hrášek dejte do vroucí osolené vody a vařte asi 2 min.

2. Sceďte (trochu vývaru si uschovejte) a propláchněte ledovou vodou.

3. Do vyšší nádoby dejte hrášek, žervé, špetku cukru a vymixujte tyčovým mixérem. Pokud je třeba, směs povolte zchladlým vývarem.

4. Ochuťte citrónovou šťávou a eventuálně troškou soli.

5. Mozarellu nakrájejte na plátky.

6. Pečivo potřete směsí, na každý chlebíček položte plátek mozzarelly a ozdobte lístkem bazalky.

 

Tip Markéty:

Chlebíček můžete ozdobit také slaninovým chipsem nebo kostičkami šunky od kosti. Kromě klasické veky můžete mazat například na krajíčky dobrého venkovského chleba nebo bezlepkový chléb.  

recept

Více receptů spolu s tipy na drinky z Metropolu najdete na www.mujmetropol.cz.

   
10.04.2017 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [7] Allma [*]

    kobližka — #6 proc ne, pro peníze Sml24

    superkarma: 0 10.04.2017, 20:17:34
  2. avatar
    [6] kobližka [*]

    M.Hrubešová pije Metropol,jo? Tak to mě pobavilo Sml16

    1. na komentář reaguje Allma — #7
    superkarma: 0 10.04.2017, 18:58:08
  3. [5] Goldenhair [*]

    u nás by bylo 5 chlebíčků tak pro jednoho, takže musím recept vynásobit minimálně šesti....Sml24

    superkarma: 0 10.04.2017, 18:36:57
  4. [4] MARIE MATEJKOVA [*]

    Zajímavé,netradiční Sml67

    superkarma: 0 10.04.2017, 15:41:32
  5. avatar
    [3] Myškomedvídek [*]

    Sml67Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 10.04.2017, 11:48:04
  6. [2] babinka [*]

    Dobrý tip...bude to chutné Sml22Sml22

    superkarma: 0 10.04.2017, 11:45:29
  7. [1] bobani [*]

    zajímavé

    superkarma: 0 10.04.2017, 09:01:45

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme