Tuhle super letní vychytávku prostě musíš ochutnat! Nové TUC jsou méně slané a obsahují méně nasycených mastných kyselin stejně jako nová receptura celého TUC portfolia, takže mlsat můžeš bez výčitek a stylově. Svět se zbláznil, krekr na sladko?
V době, kdy frčí slaný karamel a sladkosti na „slano“ určitě oceníš super trendy zdravou AVO(NE)NUTELLU, tmavou pomazánku z avokáda, která se báječně doplní s TUC slanými krekry a šťavnatou malinou. Na ozdobu můžeš použít i jahody.

Jak na to?

1–2 balení TUC original

AVO(NE)NUTELLA

  • 1 avokádo
  • 30 g holandského kakaa
  • 2-3 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli
  • vanilkový lusk
  • možné přidat lžíci lískooříškového másla

Z avokáda vyndáme pecku, vnitřek dáme do mísy. Z vanilkového lusku odstraníme semínka, podélně rozřízneme a vyškrábneme, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Namažeme na krekry v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mátou.

Rajčatový krekr s hráškovým pyré a parmezánem

Hráškový krasavec nadchne fandy sezónní zeleniny, vždyť kdo by nemiloval čerstvý hrášek v kombinaci s chutným italským parmezánem? Podklad tvoří krásně červené TUC, jejichž hlavní ingrediencí dodávající jim skvělou chuť, je sušené rajče.
 
Jak na to?

1-2 balení TUC rajčata a bylinky

HRÁŠKOVÉ PYRÉ

  • 300 g hrášku (čerstvý nebo rozmražený)
  • 100 ml 33 % smetany
  • 10 ml olivového oleje
  • 11 g parmazánu
  • 30 g citronové šťávy
  • sůl, pepř na dochucení

Všechny ingredience společně rozmixujeme, natřeme na krekry s rajčaty, ozdobíme hoblinkami italského parmezánu, kuličkami hrášku a hráškovými výhonky.

Bylinkovo-semínkový krekr s ředkvičkovou pomazánkou

Tenhle krekr rozhodně zachutná těm, kdo si v létě pravidelně mažou chleba s máslem a ředkvičkami. S tím rozdílem, že podklad netvoří chléb, ale krekr spažitkou, mákem a lněnými semínky. Kombinace bylinek, semínek a ředkvičky v puse rozezní doslova koncert chutí a vy budete před kamarády zářit jako důvtipný inovátor.
 
Jak na to?

1-2 balení TUC semínka a pažitka

ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA

  • 100 g ředkviček (nakrájené na drobné kostičky)
  • 100 g tvarohu / lučiny
  • 1 jarní cibulka (bílá část)
  • sůl, pepř

Bílou část cibulky nakrájíme nadrobno, smícháme s ředkvičkami, tvarohem / lučinou. Osolíme, opepříme, natřeme na bylinkovou TUCku a nakonec ozdobíme zelenou částí cibulky a naplocho nakrájenou ředkvičkou.

Recepty vznikaly ve spolupráci s bistrem Sisters (profesionály v oboru kvalitního studeného občerstvení) více na: www.chlebicky-praha.cz
 

Reklama