Právě vyšla nová kniha Dobroty s příběhem, kterou doporučují Simona Stašová a Roman Vaněk! Zakoupením této kuchařky navíc podpoříte Akci cihla, což je celostátní benefiční sbíroková a osvětová kampaň na podporu moderních sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením pořádaná a koordinovaná občanským sdružením Portus Praha.

simona

Lilkový kaviár s tuňákem

Ingredience (na 4 porce): 2 velké lilky, 4 šalotky, snítka tymiánu, 30 g zázvoru, tuňák, sůl, pepř černý a čerstvě mletý, 1 svazek rukoly, 30 g parmezánu, olivový olej

recept

Postup: Lilek dáme péct do trouby na 180 stupňů, dokud se nenafoukne a slupka není křupavá. Mezitím si nakrájíme tuňáka na tenké plátky, nasekáme šalotku a zázvor a vše orestujeme na olivovém oleji. Jakmile se zázvor začne přichytávat, přidáme otrhané lístky tymiánu. Upečený lilek opatrně oloupeme, abychom se nespálili, nasekáme a přidáme k orestované směsi. Osolíme, opepříme a podáváme s toustíky pokapanými olivovým olejem. Nakonec můžeme přidat lístky rukoly a hoblinky parmezánu.

dobroty s příběhem

Reklama