Vaření

Oblíbený recept Simony Stašové: Lilkový kaviár s tuňákem

Právě vyšla nová kniha Dobroty s příběhem, kterou doporučují Simona Stašová a Roman Vaněk! Zakoupením této kuchařky navíc podpoříte Akci cihla, což je celostátní benefiční sbíroková a osvětová kampaň na podporu moderních sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením pořádaná a koordinovaná občanským sdružením Portus Praha.

simona

Lilkový kaviár s tuňákem

Ingredience (na 4 porce): 2 velké lilky, 4 šalotky, snítka tymiánu, 30 g zázvoru, tuňák, sůl, pepř černý a čerstvě mletý, 1 svazek rukoly, 30 g parmezánu, olivový olej

recept

Postup: Lilek dáme péct do trouby na 180 stupňů, dokud se nenafoukne a slupka není křupavá. Mezitím si nakrájíme tuňáka na tenké plátky, nasekáme šalotku a zázvor a vše orestujeme na olivovém oleji. Jakmile se zázvor začne přichytávat, přidáme otrhané lístky tymiánu. Upečený lilek opatrně oloupeme, abychom se nespálili, nasekáme a přidáme k orestované směsi. Osolíme, opepříme a podáváme s toustíky pokapanými olivovým olejem. Nakonec můžeme přidat lístky rukoly a hoblinky parmezánu.

dobroty s příběhem

   
22.05.2015 - Gastronomie - autor: Kristina Vodičková

Komentáře:

  1. avatar
    [8] 38riki [*]

    Lilek překrojím na dvě půlky, každou půlku prokrájím několika dlouhými řezy až ke slupce, aby se otevřel jako hospodská šrajtofle, nesmí se proříznout spodní slupka. Do těch zářezů nacpu nadrobno nakrájený nbeo prolisovaný česnek - hodně, koření na zeleninu nebo jakékoliv dobré koření jiné, zaleju olivovým olejem, zasypu parmazánem nebo tvrdým sýrem a peču. Taky dobrá pochoutka.

    superkarma: 0 24.05.2015, 10:29:54
  2. [7] pinokio [*]

    Výborný je osmažený,očesnekovaný,prokládaný osmaženou cuketou s rajčaty a posypaný balkánským sýrem

    superkarma: 0 22.05.2015, 15:20:10
  3. avatar
    [6] paníliška [*]

    gerda — #1 Souhlasím, je velká dobrota, dlouho jsem ho nedělala, musím napravit. Sml16

    superkarma: 0 22.05.2015, 11:35:38
  4. avatar
    [5] vladka321 [*]

    gerda — #3Já už se také moc těším. Lilek doma mám a tak ..., nic mi nebrání Sml67

    superkarma: 0 22.05.2015, 11:29:08
  5. [4] Klára Křížová [*]

    Hm to bych tedy vyzkoušelaSml67

    superkarma: 0 22.05.2015, 11:15:39
  6. avatar
    [3] gerda [*]

    vladka321 — #2malinký rozdíl je ale v tom, že lilek z lidového receptu má být upečený tak měkce, až jde rozmačkat vidličkou. Je plný semínek, proto se dá s trochou fantazie přirovnat ke kaviáru. Ale sám o sobě má natolik osobitou chuť, že je podle mě škoda dávat do něj to, co chuť přerazí.Sml80 Docela stačí ten skromný recept, když se to namaže na topinku, chybu nemá.Sml20

    1. na komentář reaguje vladka321 — #5
    superkarma: 0 22.05.2015, 11:11:29
  7. avatar
    [2] vladka321 [*]

    gerda — #1Já o tomto receptu slyším prvně a moc se mi líbí. I Vám Gerdo děkuji za doporučení - zkusím Sml16

    1. na komentář reaguje gerda — #3
    superkarma: 0 22.05.2015, 10:58:47
  8. avatar
    [1] gerda [*]

    Falešný kaviár z lilku je starý známý ukrajinský recept (pečený lilek, nejlépe v popelu, rajčata, cibulka, sůl, ocet, olej) tady ho obohatili o další doplňky - opravdu je dobrý.

    1. na komentář reaguje vladka321 — #2
    2. na komentář reaguje paníliška — #6
    superkarma: 0 22.05.2015, 10:54:28

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme