Vaření

Objevte sladké tajemství v nové kuchařce Hera rodinné recepty

Hera letos slaví 85. výročí! Dlouhými léty prověřená kvalita dělá z rostlinného tuku Hera stálého pomocníka při pečení. A protože si Hera této věrnosti velice váží, připravila si několik překvapení.  Po první úspěšné soutěži přihlašování  rodinných receptů s fotografií a příběhem, je tady další překvapení. Tentokrát si můžete vypéct kuchařku Hera Rodinné recepty.

Hera

Do konce května letošního roku jste mohli přihlásit své rodinné recepty společně s fotografií a příběhem na www.pecenijeradost.cz. Ze všech přihlášených receptů bylo vybráno 25 s nejvyšším počtem hlasů, které byly následně zařazeny do kuchařky Hera Rodinné recepty. Ta je tak velkým poděkováním všem, kteří pečou s radostí a rostlinným tukem Hera. Nyní můžete tuto kuchařku snadno získat. Stačí nasbírat deset obalů od rostlinného tuku Hera. A jak je nasbírat? Nechte se inspirovat malou ochutnávkou, jaké recepty lze nalézt v kuchařce Hera Rodinné recepty. K tomu upečete vaše oblíbené dezerty, pošlete deset obalů a už se jen těšte se novou kuchařku Hera Rodinné recepty, která vám přijde poštou až domů! Soutěž probíhá v období od 1. 7. do 15. 10. 2013, nebo do vyčerpání zásob.

Vláčné koláče s borůvkami

Na 20–24 koláčů

Těsto:

  • 600 g hrubé mouky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 250 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera
  • 125 ml mléka
  • 50 g droždí
  • vejce na potření

Drobenka:

  • 80 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 80 g cukru krupice
  • 160 g polohrubé mouky

Z trochy vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek a necháme vykynout. Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, vypracujeme těsto a hned děláme koláčky, ty potřeme vejcem. Těsto nenecháváme vykynout. Posypeme borůvkami a drobenkou a dáme péct. Pečeme dozlatova.

Meruňkovo-rybízová buchta s drobenkou

16 – 20 porcí

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • ½ hrnku rozpuštěného tuku na pečení Hera
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • čerstvé meruňky a červený rybíz

Drobenka:

  • 80 g rostlinného tuku Hera
  • 80 g krystalového cukru
  • 160 g polohrubé mouky

Mouku a cukr dobře promícháme s kypřícím práškem do pečiva a přidáme zbytek tekutých surovin. Vše dobře promícháme, až nám vznikne středně husté těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Povrch těsta poklademe půlkami čerstvých meruněk a posypeme dle chuti čerstvým červeným rybízem. Připravíme si drobenku z rostlinného tuku Hera, cukru a mouky. Vše společně ručně promícháme, dokud nevznikne krásně sypká drobenka. Poté povrch buchty hustě posypeme právě připravenou směsí. Pečeme v plynové troubě do zlato-hnědé barvy (cca 45 minut) dle individuálních vlastností a druhu trouby. Ovoce na buchtě zůstane lehce nakyslé a tím i příjemně osvěží. Pro sladší chuť můžeme ovoce prosypat cukrem.

Mraky

Na 18 – 20 porcí

Těsto:

  • 250 ml vody
  • 150 g 100% tuku
  • 150 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 6 vajec

Krém:

  • 400 ml vody
  • 2 vanilkové cukry
  • 350 ml vody
  • 2 vejce
  • 100 g sušeného mléka (polotučné)
  • 3 ks vanilkového pudinku
  • 300 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 150 g moučkového cukr
  • 2 ks smetany ke šlehání

Těsto:
Vodu, sůl a tuk přivedeme k varu, vsypeme mouku a dobře mícháme a odpalujeme asi 3 minuty. Za občasného míchání necháme vychladit. Do vychladlého zašleháváme po jednom všechna vejce. Vyšlehané těsto rozetřeme v tenké vrstvě na 2 vymazané a vodou pokropené plechy a pečeme rychle při 250° C. Vyskočí tzv. Mraky.
Krém:
Vodu s vanilkovými cukry uvedeme do varu a přisypeme směs vody, mléka, vanilkových pudinků a vajec a uvaříme za stálého míchání jako pudink. Necháme vychladit. Ušleháme tuk Hera máslová příchuť s cukrem a po částech do směsi přidáváme pudink. Dobře vyšleháme v hladký krém, který naneseme na první placku, potřeme ušlehanými šlehačkami a přiložíme další upečený plát. Pocukrujeme

Ořechové košíčky s karamelovým krémem

Na 20 – 24 porcí

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g rostlinného tuku Hera
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 50 ml mléka
  • 100 g mletých vlašských ořechů

Krém:

  • 1 uvařené slazené kondenzované mléko
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 300 – 400 ml mléka
  • 1 karamelový puding

Na zdobení:

  • Čokoládová poleva
  • Mleté vlašské ořechy

Těsto:
Přísady na těsto rychle zpracujeme, abychom jej zbytečně nerozehřívali rukama. Až se začne lepit, vložíme jej na chvíli do chladničky. Těsto si rozdělíme a v tenkých vrstvách kousky vtláčíme do nevymaštěných formiček. Pečeme na 170° C cca 7 minut. Takto upečené košíčky můžeme třeba i déle skladovat v uzavřené plechové dóze nebo v mrazničce.
Krém:
Uvaříme si hustý puding, avšak bez cukru. Do ještě teplého zamícháme kousek rostlinného tuku Hera máslová příchuť, aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Zbylý změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť vyšlehejte a postupně do něj zašlehávejte kondenzované mléko a vychladlý puding. Takto připravený krém dáme do cukrárenského zdobícího sáčku s ozdobnou špičkou a plňte košíčky. Poté je necháme zatuhnout a zdobíme čokoládovou polevou a ořechy. Košíčky můžeme uložit do papírových košíčků, protože jsou velmi křehké.

Povidlové mini koláčky

Na 40 – 45 kusů

Těsto:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • ½ kostky droždí
  • 100 g rostlinného tuku Hera
  • 250 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1 vejce
  • Špetka soli

Drobenka:

  • 3 polévkové lžíce hrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného rostlinného tuku Hera

Další přísady:

  • Švestky
  • Třtinový cukr
  • Vejce na potření

Těsto:
Z droždí, trochy mléka a cukru udělejte kvásek. Vlijte ho do přesáté mouky, přidejte ostatní suroviny a špetku soli.  Vymíchejte hladké těsto a přikryté ho nechte kynout cca 60 minut.

Vykynuté těsto prohněťte, rozdělte si ho na cca tři části, aby se vám s ním lépe pracovalo. Vyválejte váleček a ten nakrájejte na zhruba rovnoměrné díly. Z toho těsta vyjde asi 40 – 45 koláčků, záleží na velikosti. Z každého dílku vytvarujte koule, které hned ukládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Mezi koláčky nechte malý prostor. Do každé kouličky udělejte jamku. Po obvodu potřete rozšlehaným vajíčkem, do jamky vložte půlku švestky, posypte třtinovým cukrem a drobenkou.

Drobenka:
Smíchejte mouku, cukr a rostlinný tuk Hera. Na plechu nechte 20 minut nakynout a dejte péct do vyhřáté trouby na 220° C asi na 10 minut.

Upečené koláčky dejte na vychladnout a nakonec posypte práškovým cukrem.

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz.

 

 
   
05.08.2013 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [5] anina4 [*]

    ova9 — #4 mraky dělávám doma, tychle mizí ze stolu

    superkarma: 0 05.08.2013, 18:14:01
  2. [4] ova9 [*]

    velmi lákavá.......moc bych si ji přála

    Urcite vyzkousim košíčky a odpalovane testo-Mráčky

    dekuji za motivaci

    1. na komentář reaguje anina4 — #5
    superkarma: 0 05.08.2013, 12:43:48
  3. avatar
    [3] lenig [*]

    Sml59Sml59tahle knížka mě zaujala již tuhle v nějaké reklamě v TV...tu bych ráda vyhrála Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 05.08.2013, 09:12:01
  4. avatar
    [2] marde [*]

    Některé určitě vyzkouším

    superkarma: 0 05.08.2013, 07:48:47
  5. [1] lidicka [*]

    Recepty jsou docela známé, takže nic novéhoSml80Sml30

    superkarma: 0 05.08.2013, 05:57:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme