oběd z parního hrnce

Perfektní vánoční dárek! Parní hrnec. Značku uvádět netřeba, všechny fungují podobně. Ale povídání si necháme na příště, až si všechno pořádně nastuduji. :-)
Dnes recept - naše první pokusy. A dopadly výborně. Kdo parní hrnec nemá, nemusí věšet hlavu. Šel by použít napařovač na knedlíky, případně něco podobného.

A největší výhody? Skvělé, šťavnaté maso, uvnitř růžové. Mrkev, která při žádné úpravě nechutná tak dobře, křehký květák a lehce rajčatová omáčka.

Suroviny

1 vepřová panenka
2 stroužky česneku
sůl a pepř
pár růžiček květáku
pár kousků mrkve
1 - 2 větvičky cherry rajčat

Postup

Vepřovou panenku omyjeme, osolíme a ze všech stran opepříme. Stočíme ji do prostřední misky parního hrnce a na povrchu uděláme ne příliš hluboké zářezy, do kterých dáme plátky oloupaného česneku.
vepřová panenka

K masu do misky přidáme cherry rajčátka, na větvičce.
Do spodní misky dáme růžičky květáku a kousky mrkve. Opět osolíme a lehce opepříme.
Horní misku při tomto vaření nepoužíváme.
zelenina

Zásobník na vodu naplníme do maxima a parní hrnec zapneme.
Toto menu pro dva se v parním hrnci vaří asi 30 minut.

Přílohy necháme na vás. My jsme po dokončení vyndali panenku z misky a do šťávy po ní jsme nasypali zbylou rýži z předchozího dne a ještě na pár minut zapnuli hrnec, aby se rýže prohřála.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama