Vaření

Nové recepty s řeckými balzamiky Kalamáta Papadimitriou - grilování, marinády a zálivky

Recepty s využitím řeckých balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou pro rok 2015 připravil šéfkuchař z  La Strada Ristorante, Jan Souček.

Kalamáta Papadimitriou

Steak z vepřové panenky s pečeným celerem

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou mají široké využití v mezinárodní i naší české kuchyni. Hodí se na ochucení hotových jídel, do marinád, zálivek, polévek nebo omáček. Šéfkuchař Jan Souček oceňuje, že balzamika jsou připravena k okamžité spotřebě, nemusí se redukovat, dobře drží na salátu a jsou vynikající v marinádách. Při přípravě receptů s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou pro letošní sezonu vycházel právě z těchto jejich vlastností. V receptech jsou pečená i grilovaná masa, grilovaný camembert, ryby, saláty, polévky i dezerty.

Kalamáta Papadimitriou

Pěna z tmavé čokolády

Marinády, dresinky, zálivky a dipy, které zvládne každý

S balzamikovými krémy lze jednoduše a rychle vykouzlit chuťově vynikající a nevšední marinády, dipy a zálivky. V kombinaci s medem, zázvorem, chilli, jogurtem nebo švestkovými povidly a pivem vzniknou výborné kombinace chutí. Šéfkuchař Jan Souček vytvořil v rámci receptů s balzamiky i variace na marinády a dresinky.

Tipy Jana Součka na přípravu marinád:

  • při použití balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou do marinády stačí použít menší množství oleje
  • dobu marinování lze zkrátit, pokud necháme potraviny v pokojové teplotě – cca 3 hod oproti celé noci v lednici – maso se otevře a vtáhne do sebe více chuti
  • než je maso vloženo do marinády, je třeba jej důkladně osušit, protože voda v marinádě při grilování způsobuje prskání.

 Videorecepty

Podle receptů Jana Součka bylo natočeno 15 videoreceptů s herečkou Markétou Hrubešovou, v režii Michala Herze. Herečka recepty okomentovala takto: „S balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou se mi vařilo bezvadně. Líbí se mi jejich široké využití v teplé i studené kuchyni, ve středomořské i v té naší. Řecká balzamika jsou navíc velmi praktická – buď jimi přímo ochutíte pokrm, nebo je vmícháte do marinády či zálivky a je hotovo – nemusíte je nijak upravovat. Mezi mé favority v receptech, které jsme točili, patří jednoznačně hovězí pupek marinovaný v tmavém balzamikovém krému a úžasná vanilková panna cotta s jahodami.“ Recepty jsou ke zhlédnutí zde.

Více informací na www.papadim.com/cs

   
18.05.2015 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [1] zvejka [*]

    Mmm, to vypadá skvěle.. jelikož miluji saláty a tak i balzamika tak ho určitě vyzkouším. Navíc si také ráda hraju s tím aby jídlo hezky vypadalo - člověk přece jí i očima a dresingy a balzamika jsou ideálními pomocníky.Sml67

    superkarma: 0 18.05.2015, 15:15:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme