.

Nově otevřený Hotel Monínec láká na dančí maso

Cestování

Nově otevřený Hotel Monínec láká na dančí maso

Moninec

V okolí nově otevřeného tříhvězdičkové Hotelu Monínec se odjakživa vyskytuje dančí zvěřina, která se projevila jako regionální pokrm i v menu tamní hotelové restaurace. Chutně a originálně pojatý pokrm Moninecdoplněný vhodným vínem můžete vychutnat ve spojení s neotřelým výhledem na panorama Českého Meránu, kterou umožňuje poloha restaurace Hotelu Monínec. Ten je totiž umístěn na nejvyšším místě přírodního parku Jistebnická vrchovina přibližně 70 km od Prahy.

Šéfkuchař Lukáš Vokřál podává na Hotelu Monínec jako předkrm Marinovaný dančí hřbet v brusinkách a červeném víně doplněný plátky opečené hrušky. Hlavní chod v podobě Dančí kýty se šípkovou omáčkou doplnil oblíbeným karlovarským knedlíkem.

„V minulosti byla zvěřina výsadou převážně honorace, která ji získávala na četných honech, zatímco lid se k ní dostal nanejvýš prostřednictvím pytláctví. Nyní je samozřejmě lehčí se ke zvěřině prověřeného původu dostat, ale svízel nastává při zpracování. Zvěřinová kuchyně obecně je totiž velmi náročná na přípravu, a tak je jednodušší a příjemnější variantou vyzkoušet toto specifické maso v restauraci z rukou profesionála,“ říká Lukáš Vokřál, šéfkuchař Hotelu Monínec. „U nás v Hotelu Monínec můžete ochutnat dančí maso. Z vysoké zvěřiny patří k nejkvalitnějšímu a nejjemnějšímu masu. Je lehce stravitelné díky nízkému obsahu tuku, vyniká pikantní chutí a navíc obsahuje nerostné látky jako železo,“ dodává Lukáš Vokřál, šéfkuchař Hotelu Monínec.

Restaurace s výhledem nabízí 100 míst a venkovní terasa s výhledem na Český Merán a Českou Sibiř pojme až 40 hostů. Tříhvězdičkový hotel nabízí komfortní moderní ubytování pro osmdesát čtyři hostů, kvalitní wellness zázemí, kde hosté mohou využít bazén s vířivkou, saunu, tělocvičnu či různé masáže.Moninec

Věděli jste, že...

  • nejlepší stáří vysoké zvěře pro konzumaci je 10 až 15 měsíců kvůli jemnějším svalovým vláknům?
  • zvěřina se musí kvůli zkřehnutí nakládat?
  • zkřehnutí masa urychlují kyseliny obsažené například v mléce, másle či octu?
  • při koupi masa vysoké zvěře by mělo být maso temně červené, ale jasné s čistým a lesklým lojem?

www.moninec.cz

 

   
14.08.2012 - Tipy - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [17] anina4 [*]

    zvěřinu nemusím,nějak v dětství jsem se toho přejedla,když jsme měli možnost,nyní je to dost drahá záležitost pro nás a ani na ni nemám chuť

    superkarma: 0 28.08.2012, 07:56:22
  2. avatar
    [16] hubajda [*]

    zverinu nemusim Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 25.08.2012, 15:17:54
  3. avatar
    [15] tajnostii [*]

    Zvěřina je výbornáSml22

    superkarma: 0 14.08.2012, 23:00:12
  4. avatar
    [14] saruz [*]

    Dančí maso bych ráda ochutnala.

    superkarma: 0 14.08.2012, 19:29:48
  5. avatar
    [13] daska59 [*]

    Mám ráda všechnu zvěřinu Sml67

    superkarma: 0 14.08.2012, 17:39:47
  6. [12] Trefa [*]

    Trefa:mam rada danci,ale v hotelu bych si ho nedala.nevi se od kud je,zda je od veterinare prohlidnuty.

    superkarma: 0 14.08.2012, 17:23:38
  7. [11] step1 [*]

    Už jsem měla srnčí a jelení, ale dančí maso ještě ne. Určitě bych ochutnala.

    superkarma: 0 14.08.2012, 12:40:56
  8. avatar
    [10] ladouch [*]

    Zvěřinu nemám ráda, můj manžel je sice nimrod, ale zvěřinu nesmí, má dnu.Sml22Sml22

    superkarma: 0 14.08.2012, 11:05:53
  9. avatar
    [9] ekleinovka [*]

    Zvěřinu nejím,pouze kuřecí a vepřové

    superkarma: 0 14.08.2012, 10:57:44
  10. [8] Danulka K. [*]

    carmi — #5 Věřím,že trochu závidíš, já bych si toto maso nemohla dovolit koupit. Můj kamarád myslivec není ale zadarmo . vedu mu účetnictví, ale jsme oba spokojeni.Přeji dobrou chuť, pokud se ke zvěřině dostaneš!

    superkarma: 0 14.08.2012, 10:45:17
  11. avatar
    [7] ondrasek74 [*]

    Byla jsem tam loni na podzim a veselo se stavělo. Hurá, že už je hotovo, letos to bude větší pohodlí bez bláta.

    superkarma: 0 14.08.2012, 10:23:43
  12. avatar
    [6] Jindriska8 [*]

    Dančí maso jsem ještě nechutnala a ráda bych ochutnala.V hotelu může být příjemné posezeníSml59

    superkarma: 0 14.08.2012, 08:22:54
  13. avatar
    [5] carmi [*]

    Danulka K. — #3 Tak to ti tak troškku závidím. Zvěřina je hrozně drahá, doma si dopřeju uvařit  tak maximálně jelení guláš. Ale v restauraci si občas zvěřinu dáme.

    1. na komentář reaguje Danulka K. — #8
    superkarma: 0 14.08.2012, 08:21:59
  14. [4] Roland [*]

    Mám ráda jelení guláš, ten si občas dám v restauraci.

    superkarma: 0 14.08.2012, 07:39:20
  15. [3] Danulka K. [*]

    Mám kamaráda myslivce, takže zvěřina je na našem jídelníčku pravidelně. Jelení,srnčí,dančí, divočák a to na všechny způsoby. Milujeme vše z divočiny.

    1. na komentář reaguje carmi — #5
    superkarma: 0 14.08.2012, 07:24:30
  16. avatar
    [2] Kytinkak [*]

    zrovna minulou sobotu u nás byli zvěřinové hody a já jsem musela odjet na dovču, vždy si dáme od všeho, i domů kupujiSml22

    superkarma: 0 14.08.2012, 07:00:10
  17. [1] lidicka [*]

    Zvěřinu nedělám ani jsem ji ještě nechutnala, ale může chutnat dobřeSml23Sml22

    superkarma: 0 14.08.2012, 06:02:11

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme