Mezinárodní síť veganských restaurací LOVING HUT otevřel v Praze Na Poříčí 25 novou pobočku která je zároveň největší veganskou restaurací v České republice. Se základní myšlenkou míru, lásky a harmonie všech bytostí na naší planetě připravuje svým zákazníkům chutná a pestrá jídla a přispívá k zdravějšímu a šetrnějšímu životnímu stylu.

 „S konceptem šetrným k životnímu prostředí a prostřednictvím mezinárodní kuchyně chceme dokázat, že veganský způsob stravování není jen etickou volbou, ale i velmi rozmanitou, chuťově bohatou a vyváženou alternativou stravování,“ přibližuje hlavní záměr tuzemských restaurací Loving Hut jejich provozovatel Tuan Dung, jenž se s celým týmem snaží vytvářet bezpečné a příjemné místo vhodné pro rodiny i zákazníky všech věkových skupin.

Loving hut

Tofu v mořské řase na kari, restovaný bambus se zeleninou či jemné plátky seitanu s čínskými nudlemi. Jídelní lístek nabízí jedinečné kombinace přísad a široký výběr od polévek, předkrmů a malých chuťovek až po hlavní jídla. Ochutnat zde můžete kromě exotických pokrmů i lokální speciality jako je například veganský řízek, nebo guláš. Vybrat si navíc můžete z přední části, kde najdete výběr jídel „A la carte“, nebo klasický bufetový styl  v zadní části restaurace. Nechybí samozřejmě sortiment nápojů, který je zcela bez obsahu alkoholu.

Loving hut

Jednotlivé podniky vznikají po celém světě a nabízejí vznešený způsob veganského stravování, které je v harmonii s přírodou na planetě Zemi. V současnosti představuje řetězec veganských restaurací Loving Hut zhruba dva tisíce podniků po celém světě. „Jsme součástí mezinárodního řetězce Loving Hut International Vegan Restaurant & Café, jehož iniciátorkou je Nejvyšší Mistryně Ching Hai, humanitární aktivistka, umělkyně, duchovní učitelka, zastánkyně veganského stravování a soucitného způsobu života,“ vysvětluje Dung a dodává, že Loving Hut International patří mezi celosvětově nejrychleji rostoucí sítě veganských restaurací.

Loving Hut je nejen o jídle, ale také o milé obsluze a krásném prostředí. Ve většině případů prostory s elegantně laděným interiérem navozují u hostů klid a pohodu. Taková je i Černá labuť, jejíž koncept kulinářského centra v samém srdci metropole sází na strategickou polohu a obrovskou expanzi, kterou zažívá celá ulice Na Poříčí v poslední době.  Restaurace Loving Hut svým působením rovněž dotvoří filozofii Černé labutě být mostem mezi businessem a uměním.

Loving hut

Pro více informací navštivte webové stránky: www.lovinghut.cz.

Chcete si připravit veganská jídla doma? Můžete vyzkoušet tyto recepty od Loving Hut:

Brambory na smetaně s veganskými plátky

Ingredience:

  • Vařené brambory
  • Hlíva ustřičná
  • Rýžová smetana
  • Cibulka
  • Sojové plátky – pepřové (nesmažené)

Příprava:

Příloha: Oloupané a nakrajené brambory uvaříme doměkka, přidáme sůl.

Omáčka: Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme hlívu ustřičnou a vše restujeme 5 minut. Poté zalijeme rýžovou smetanou. Vše okořeníme solí a pepřem. Na závěr přidáme baby špenát.

Sojové plátky Loving Hut zlehka osmažíme na pánvi s olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem.

Bun Bo

Ingredience:

  • Rýžové nudle
  • Tmavé grilované sojové plátky
  • Salát
  • Bylinky
  • Sladkokyselá omáčka
  • Arašídy
  • Cibulka

Příprava:

Příloha: Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě doměkka (jako špagety), vycedíme a necháme odkapat. Přidáme olivový olej.

Salát: Mix salát, sladká okurka, paprika, polníček či rukola dle vašeho výběru.

Tmavé sojové plátky vložíme do vlažné vody dokud nezměknou. Poté přebytečnou vodu vylijeme a změklé sojové plátky marinujeme 10 minut s česnekem, solí, pepřem a tamari (sojová omáčka). Následně restujeme na olivovém oleji dozlatova. Na závěr jídlo ozdobíme arašídy a koriandrem.

Thajské kari

Ingredience:

  • Lilek
  • Bambus
  • Cuketa
  • Sladká červená paprika
  • Kari
  • Kokosové mléko
  • Citrónová tráva
  • Bazalka
  • Feferonky

Příloha: rýže

Příprava:

Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, přidáme česnek, citrónovou trávu, feferonky a vše na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme lilek, bambus, cuketu, červenou papriku a poté dolijeme trochou vody nebo zeleninového vývaru. Vše okořeníme solí, pepřem, žlutým kari, sladkou mletou paprikou a sojovými krevetami. Na závěr přidáme kokosové mléko a bazalku. Podáváme s rýží.

Reklama