Reklama

Také patříte k těm, kteří pravidelně každý pátek dlouze přemýšlí o tom, co uvaří o víkendu? Pokud máte rádi ryby a nebráníte se netradiční přípravě pokrmů, máme pro Vás dnes recept na pikantní rybí filé v balíčku. Díky alobalovým balíčkům neunikne chuť ani vůně ryby a zeleniny a určitě si pochutnáte Vy i celá Vaše rodina.

Příprava trvá asi 20–40 minut. Recept je pro 4 osoby.

Tento recept a další najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1

Pikantní rybí filé v balíčku

namásle

Ingredience:

  • 4 filety z tresky po 150–200 g
  • 2 - 3 rajčata
  • 1 pórek
  • 2 lžíce Jihočeského másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • ¼ lžičky sušené bazalky
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 4 kusy alobalu
  • Jihočeské máslo na potření alobalu

Postup přípravy:

Porce rybího filé necháme trochu povolit a osušíme. Osolíme je a rozložíme na máslem potřené kusy alobalu. Poklademe plátky rajčete a posypeme nadrobno nakrájeným pórkem a doplníme lupínky másla.

Citronovou šťávu smícháme s prolisovaným česnekem, ostatními přísadami a rovnoměrně rozdělíme na filé. Alobal dobře uzavřeme a každý balíček lehce špičkou nože propíchneme. Položíme na rošt a grilujeme asi 15 minut.

Pro změnu rybí filety posypeme nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, na nudličky pokrájenými sušenými rajčaty a černými olivami, nudličkami papriky

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!