Dnes jsme si pro vás připravili tip na sladké překvapení. V názvu sice zazní slovo puding, ale nebojte se - puding vařit nebudete. Jen výsledek vypadá podobně. Je to výtečný dezert s tvarohem v misce z toustového chleba. Nápadité a vynikající.

Příprava trvá asi 20 minut. Recept je pro 4 osoby.

pdk

Jogurtovo-tvarohový pudink - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

Ingredience

  1. 200 g bílého toustového chleba
  2. 260 g tvarohu s jogurtem Fitness jahoda-vanilka
  3. 300 g jahod
  4. 50 ml vody

Postup přípravy:

  • Větší formu či malé pudinkové formičky vyložte alobalem nebo fólií tak, aby zakrývala celé dno i stěny a přesahovala přes okraje.
  • Dno i okraje poklaďte plátky chleba. Měly by přes sebe přesahovat, aby nevznikly mezery.
  • Několik jahod si schovejte na ozdobu. Z ostatních odstraňte zelené lístečky a nakrájejte na dílky. Dejte do hrnce, přilijte vodu, pro dospělé můžete zakápnout trochou brandy a povařte. Jahody nerozvařujte. Jen je nechte trochu změknout.
  • Teplé jahody přendejte do sítka a nechte odkapat šťávu. Trochou pokapejte chleba ve formě a zbytek si nechte na přelití na talíři.
  • Vychladlé jahody dejte do mísy. Přidejte tvaroh a promíchejte.
  • Směsí naplňte formu vyloženou chlebem. Zakryjte dalšími plátky chleba.
  • Vše pak zakryjte folií a je dobré dát nějaké zatížení, aby se vše přimáčklo.
  • Dejte minimálně na 12 hodin do lednice.
  • Hotové vyklopte z formy, odstraňte fólii a zdobte zbylou šťávou, kousky jahod, které jste si schovali a lístečky máty či meduňky.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama