Vaření

Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou

„Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

okurková polévka

Budete potřebovat:

  • 2 salátové okurky
  • 1 zralé avokádo
  • 2 větvičky máty
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • pepř a sůl

Oloupejte okurky, podélně je rozkrojte a lžící vyškrabejte semínka. Vložte do mixéru a krátce několik sekund rozmixujte, případně můžete využít i tyčový mixér. Rozpulte avokádo, vyndejte pecku a pomocí velké lžíce vyloupněte ze slupky. Přidejte ho do mixéru k okurkám spolu se zakysanou smetanou a několika lístky máty. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Hotovou polévku nechte vychladit, a podávejte ozdobeným lístkem máty například s kouskem ciabatty.

okurková polévka

 

Vyzkoušejte i další recepty:

 

Mohlo by vás zajímat:

okurková polévka

Gurmánská kavárna: Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, to je kavárna s francouzským šmrncem, kde ochutnáte francouzské i šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Hned naproti je skvěle vybavená herna, v tělocvičně probíhají kurzy terapie tancem, pilates i jógy a všem je k dispozici zahrada s atrakcemi pro děti a lehátky pro odpočinek. Můžete se zde i ubytovat v levnějších útulných bed and breakfast pokojích v podkroví nebo v komfortních apartmánech. Po celý rok tady navíc pořádají zajímavé gurmánské i kulturní akce a myslí i na rodiny s dětmi. Více informací na www.nebespan.cz.

 

   
27.08.2015 - Vaření - autor: (red)

Komentáře:

  1. [15] magies [*]

    Sml59 Zítra skusím připravit

    superkarma: 0 02.09.2015, 20:17:38
  2. [14] bobani [*]

    nevypadá to moc vábně

    superkarma: 0 27.08.2015, 14:11:29
  3. [13] janavys [*]

    zajímavé

    superkarma: 0 27.08.2015, 13:24:07
  4. avatar
    [12] RenataMor [*]

    neláká

    superkarma: 0 27.08.2015, 11:10:45
  5. avatar
    [11] kobližka [*]

    A je tu další "kydlizon"....Sml30

    superkarma: 0 27.08.2015, 10:52:23
  6. [10] murat [*]

    Určitě dobrý, já mám ty letní polívky ráda. Přes léto jsem dělala často Gazpačo a zkusila jsem i Ajo blanco z mandlí a česneku. Sml67Sml59

    superkarma: 0 27.08.2015, 10:32:56
  7. avatar
    [9] Kadla [*]

    To níže byla reakce na Léthé...

    superkarma: 0 27.08.2015, 09:49:57
  8. avatar
    [8] Kadla [*]

    Sml52 Ano, asi tak...

    superkarma: 0 27.08.2015, 09:49:03
  9. [7] ZdenaZ [*]

    no nemusím mít všechno Sml23

    superkarma: 0 27.08.2015, 08:43:17
  10. avatar
    [6] gerda [*]

    Léthé — #2Vystihla jsi to přesněSml52

    superkarma: 0 27.08.2015, 07:12:25
  11. avatar
    [5] enka1 [*]

    Není to spíš dipSml16

    superkarma: 0 27.08.2015, 07:12:00
  12. avatar
    [4] renda4141 [*]

    Léthé — #2 Sml30

    superkarma: 0 27.08.2015, 06:35:51
  13. [3] nino [*]

    Léthé — #2 Sml30

    superkarma: 0 27.08.2015, 06:20:24
  14. avatar
    [2] Léthé [*]

    Já nevím….není jednodušší si koupit Gutalax ?

    1. na komentář reaguje nino — #3
    2. na komentář reaguje renda4141 — #4
    3. na komentář reaguje gerda — #6
    superkarma: 3 27.08.2015, 05:56:21
  15. avatar
    [1] gerda [*]

    Jinde píšu, že ty mixované krémy mi nechutnají a jsem radši když vím, co jím. Ještě zuby mámSml30

    superkarma: 0 27.08.2015, 05:38:32

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme