Slané i sladké. Malé roztomilé dortíky. Propadněte kouzlu cupcakes i vy. Přinášíme vám nový kuchařský seriál ve spolupráci se stránkou www.pecenijeradost.cz.

Seznam ingrediencí

Korpus:

  • 200 g sušenek
  • 100 g Hera máslová příchuť
  • 70 g drcených mandlí

Náplň:

  • 100 g moučkového cukru
  • 4 plátky čiré želatiny
  • 300 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání (min. 33% tuku)
  • 300 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýra
  • kůra z jedné limetky

 Třešňová omáčka:

  • 100 g vypeckovaných třešní + na ozdobu
  • 30 g cukru krystal
  • 1 lžička bramborového škrobu (namixovaná s 1 PL vody)

nepečené cupcaky

Jak se připravuje

Sušenky dáme do pytlíku a válečkem na těsto rozdrtíme.

Smícháme se změklou Herou máslová příchuť a drcenými mandlemi. Vzniklou hmotu vtlačíme do košíčků na muffiny.

Mezitím v misce namočíme na pár minut želatinu. Přelejeme ji do hrnce, přivedeme k varu a sundáme z plamene. Přidáme smetanu a důkladně promícháme. Necháme mírně vychladnout.

Prosátý moučkový cukr vyšleháme se smetanovým sýrem a limetkovou kůrou dohladka. Obě směsi spojíme a plníme jí připravené košíčky, které necháme alespoň 6 hodin pod fólií odpočívat v lednici, nejlépe však přes noc.

Na ozdobu si připravíme třešňovou omáčku tak, že zahřejeme třešně společně s cukrem a necháme probublávat tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí a třešně mírně nezměknou. Vzniklou omáčku zahustíme přidáním bramborového škrobu smíchaného s vodou. Necháme vychladnout.

Povrch cupcakes zdobíme třešňovou omáčkou a čerstvými třešněmi.

Recepty na skvělé cupcakes vám přinášíme spolu se stránkami http://pecenijeradost.cz/ , kde najdete další inspiraci pro sladké i slané pečení.

Vyzkoušejte také:

Reklama