Vaření

Nepečené třešňové cheesecake cupcakes

Slané i sladké. Malé roztomilé dortíky. Propadněte kouzlu cupcakes i vy. Přinášíme vám nový kuchařský seriál ve spolupráci se stránkou www.pecenijeradost.cz.

Seznam ingrediencí

Korpus:

  • 200 g sušenek
  • 100 g Hera máslová příchuť
  • 70 g drcených mandlí

Náplň:

  • 100 g moučkového cukru
  • 4 plátky čiré želatiny
  • 300 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání (min. 33% tuku)
  • 300 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýra
  • kůra z jedné limetky

 Třešňová omáčka:

  • 100 g vypeckovaných třešní + na ozdobu
  • 30 g cukru krystal
  • 1 lžička bramborového škrobu (namixovaná s 1 PL vody)

nepečené cupcaky

Jak se připravuje

Sušenky dáme do pytlíku a válečkem na těsto rozdrtíme.

Smícháme se změklou Herou máslová příchuť a drcenými mandlemi. Vzniklou hmotu vtlačíme do košíčků na muffiny.

Mezitím v misce namočíme na pár minut želatinu. Přelejeme ji do hrnce, přivedeme k varu a sundáme z plamene. Přidáme smetanu a důkladně promícháme. Necháme mírně vychladnout.

Prosátý moučkový cukr vyšleháme se smetanovým sýrem a limetkovou kůrou dohladka. Obě směsi spojíme a plníme jí připravené košíčky, které necháme alespoň 6 hodin pod fólií odpočívat v lednici, nejlépe však přes noc.

Na ozdobu si připravíme třešňovou omáčku tak, že zahřejeme třešně společně s cukrem a necháme probublávat tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí a třešně mírně nezměknou. Vzniklou omáčku zahustíme přidáním bramborového škrobu smíchaného s vodou. Necháme vychladnout.

Povrch cupcakes zdobíme třešňovou omáčkou a čerstvými třešněmi.

Recepty na skvělé cupcakes vám přinášíme spolu se stránkami http://pecenijeradost.cz/ , kde najdete další inspiraci pro sladké i slané pečení.

Vyzkoušejte také:

   
06.10.2015 - Mlsání - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [19] elly [*]

    gerda — #16plechovka kokosového mléka stojí cca 30 kč...to mi nepřijde moc...

    superkarma: 0 06.10.2015, 17:31:31
  2. [18] bobani [*]

    Sml68Sml68Sml68

    superkarma: 0 06.10.2015, 17:00:00
  3. avatar
    [17] gerda [*]

    gerda — #16a jsou ihned měkké!Sml58

    superkarma: 0 06.10.2015, 16:10:44
  4. avatar
    [16] gerda [*]

    elly — #14no, kokosové mléko není z nejlevnějších, viděla jsem ho...myslím v Globuse. To skutečně nepotřebuju. Na rozdíl od strouhaného kokosu, ten mám v ledničce po celý rok. Co ten už zachránil zmršených polevSml52 O výborných jednoduchých kokoskách ani nemluvě - není to teda recept můj, ale autorovi věčná sláva!Sml67

    10 dg strouhaného kokosu, 10 dg mletého cukru, jedno vajíčko, 1 cm (nebo 1 malá lžička)plátek másla. Uhňácat rukama dohromady (zpočátku se to zdá sypké, ale ono se to poddá) a pak lžičkou namočenou do vody sázet na pečící papír hromádky. Opatrně upéct do zlatova. Já na to využívám jinak doma zbytečného malého kulatého odpeckovače, který nikdy na nic nebyl, hrábnu jím do mísy s těstem, otřu tu malinkou naběračku o stěnu mísy, vyklopím na plech s papírem. Mám krásné pravidelné kopečky a na míse upečené vypadají efektně. V tomto případě kokos všemi deseti!!Sml22

    1. na komentář reaguje gerda — #17
    2. na komentář reaguje elly — #19
    superkarma: 0 06.10.2015, 16:09:33
  5. avatar
    [15] cherinka [*]

    Než bych tohle vyslovila, raději upeču roládu s jahodovým nebo čokoládovým krémem nebo níže uvedeného Míšu. Sml80

    superkarma: 1 06.10.2015, 13:57:34
  6. avatar
    [14] elly [*]

    gerda — #7Píšu čtyři recepty týdně. Nechystám je ze dne na den. Mám na ně plán, kterým se snažím kopírovat sezonu a začlenit do něj i požadavky čtenářek. Ovšem nejde to ze dne na den. Základních obyčejných receptů je tady více než dost, stačí si je vyhledat :-)

    Na jídle, ve kterém se používá kokos, mi nepřijde nic neobyčejného. Kokos se u nás používá odjakživa a je běžně k dostání v každém obchodě. Za poměrně málo peněz :-)

    1. na komentář reaguje gerda — #16
    superkarma: 1 06.10.2015, 13:11:26
  7. [13] Nikar [*]

    Jsou pěkné, určitě budou i dobré, ale co mi tam vadí, je ta želatina Sml15

    superkarma: 0 06.10.2015, 12:44:20
  8. avatar
    [12] gerda [*]

    gerda — #9už jsem si ukrojila konce, vypadá to docela pěkně, náplň ztuhla a neteče. Chuť je dobrá, není to přeslazené.

    superkarma: 0 06.10.2015, 12:06:30
  9. avatar
    [11] gerda [*]

    anina4 — #10jejich poslední číslo je opravdu vyvedené, mají tam dost upotřebitelných receptůSml22

    superkarma: 0 06.10.2015, 11:46:52
  10. [10] anina4 [*]

    gerda — #9díky, já mám právě také velké plechy na pečení,tak si to budu muset upravit a díky za info,...jinak já ráda z toho časopisu Alebert zkouším a většinou ty jejich recepty sedí a některé i u nás doma se rychle ujaly a vyžadují je zopakovat

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 06.10.2015, 11:41:39
  11. avatar
    [9] gerda [*]

    anina4 — #8tak buď to dát na velmi malý plech, aby bylo těsto vyšší - možná by to pak šlo složit podle nich. Papír ale příště radši pomastit a vysypat moukou, mně se to tam příliš lepilo a příště to vylepším. Já mám velký plech, bylo to teda tenčí než na řezy, a nakonec jsem to kousek po kousku rolovala a podřezávala. Ale to nemám potrhanéSml16. No, a v receptu není, že se má ta šlehačka ušlehat, to by podle mě docela teklo. Takže jsem dotuha vyšlehala a nic se nestalo. Pro jistotu jsem tam teda dala i želatinu, tím se nic nezkazí. Chladím to v ledničce a vypadá to dobře. Krém pěkně ztuhl.

    1. na komentář reaguje anina4 — #10
    2. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 06.10.2015, 11:31:07
  12. [8] anina4 [*]

    gerda — #7také mám ten poslední časopis a zdálo se mi to jak na roládu, tu znám adělám občas,ale nemám tvaroh, tak zkusím jindy ,jak to tedy vyšlo nebo co naopak udělat,aby to bylo lepší?díky

    1. na komentář reaguje gerda — #9
    superkarma: 0 06.10.2015, 11:26:16
  13. avatar
    [7] gerda [*]

    elly — #6No jo, ale včera slávky, dneska kokos...minule tu byl zájem o obyčejnější recepty. Tohle jsou speciality pro výjimečné příležitosti. Však já se pamatuju, žes učila začátečníky udělat domácí jíšku, to byl opravdu užitečný počinSml58 Ale co, však já si navařím, dneska bude špenát, pečené kuře a bramborové knedlíky. Ta Albertovská věc .... nevím, jak moc to vykoušeli. Samozřejmě že jsem z toho udělala roládu Vánek, jinak to z papíru odlepit nešloSml52

    1. na komentář reaguje anina4 — #8
    2. na komentář reaguje elly — #14
    superkarma: 1 06.10.2015, 10:28:48
  14. avatar
    [6] elly [*]

    gerda — #4většina receptů na Vaření je nereklamních...

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 06.10.2015, 10:05:31
  15. avatar
    [5] elly [*]

    Žofie — #2dnes přece vyšly další dva recepty - lívanečky a polévka. A včera slávky...myslím, že je na výběr i z mnoha dalších, ne cupcake receptů Sml67

    superkarma: 1 06.10.2015, 10:04:59
  16. avatar
    [4] gerda [*]

    Žofie — #2protože je to reklamní magazín.Sml58 Pečení je radost! Dnes zkusím Míša řezy podle taky reklamního magazínu, poslední číslo Alberta. Je to vlastně původní Roláda Vánek, ale nezatočená, je proložená tvarohovým krémem. Láká mě rychlost provedení.

    1. na komentář reaguje elly — #6
    superkarma: 0 06.10.2015, 08:06:31
  17. [3] Klára Křížová [*]

    Žofie — #2Protože máme aktuálně speciál pro cupcaky a receptů, jak je připravit na různé způsoby je velmi mnoho. Kromě cupcaků vycházejí i další recepty, popřípadě v rubrice Vaření je víc jak 600 dalších receptů, pokud nějaký hledáte, není problém jej vyhledat. Sml67

    superkarma: 0 06.10.2015, 07:29:09
  18. avatar
    [2] Žofie [*]

    Neříkám, že nejsou pěkné, ale PROČ pořád cupcaky??

    1. na komentář reaguje Klára Křížová — #3
    2. na komentář reaguje gerda — #4
    3. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 06.10.2015, 07:22:22
  19. avatar
    [1] renda4141 [*]

    Tak na tyhle cupcaky se mi úplně sbíhají sliny na jazyku. Sml66 Sml16

    superkarma: 0 06.10.2015, 06:32:06

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme