Domácnost

Nepečené cukroví

Kolik asi druhů vůbec existuje? To asi nespočítáme, protože každá z nás má svoje recepty a navíc funguje lidová tvořivost, takže každý rok někdo vymyslí další nepečenou dobrůtku.

Druhy nepečeného vánočního cukroví:

Kokosové kuličky
Ořechové hrudky
Kuličky s kandovaným ovocem
Meruňkové placičky

Hera radí s přípravou nepečeného vánočního cukroví

- Na hmotu zpracováváme Heru zastudena. 
- Přidáváme piškoty nebo sušenky, které nastrouháme najemno nebo rozdrtíme pomocí kuchyňského válečku. 
- Na ochucení přidáváme moučkový cukr, jádroviny nebo kandované ovoce. 
- Jádroviny jemně nameleme nebo nasekáme a kandované ovoce namáčíme před použitím do alkoholu, aby hezky nabobtnalo.
- Tvarujeme malé kuličky nebo hromádky, které obalujeme v jádrovinách nebo namáčíme do polevy.
- Různé druhy ořechů mají vysoký obsah tuku a jsou náchylné ke žluknutí. Lépe se skladují celé a strouháme je až před použitím. Také jejich chuť a aroma je výraznější, pokud je použijeme čerstvě nastrouhané.

Inspirace od Hery - Nepečené punčové cukroví
Dávka – cca 30 ks

100 g Hery (2 dílky na obale)
240 g dětských piškotů (2 balíčky)
50 g mandlí
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce anglického rumu
2 lžíce medu
5 kapek punčového aroma

Na zdobení
100 g čokoládové polevy, barevné sypání, čokoládové dekory, mandlové kytičky.

Heru necháme změknout při pokojové teplotě a utřeme s moučkovým cukrem a medem. Přidáme oloupané, velmi jemně nastrouhané mandle a rozdrcené piškoty, které pokapeme aroma a rumem.
Hmotu dobře propracujeme a rozetřeme na alobal na vrstvu silnou asi 5 mm. Dáme do chladničky ztuhnout. Kuchyňský vál poprášíme moučkovým cukrem a položíme na něj ztuhlou hmotu alobalem nahoru. Alobal odtrhneme a z hmoty vykrajujeme tvary.
Vkládáme do papírových košíčků a zdobíme podle vlastní fantazie čokoládovými dekory, barevným sypáním nebo mandlovými kytičkami. Dekorace přilepíme rozehřátou čokoládovou polevou.  

 

Převzato z internetového magazínu www.nadoma.cz

 

       
   
18.12.2003 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [15] Dašenka [*]

    sirael:To já tajně, aby mě nikdo neviděl

    superkarma: 0 18.12.2003, 14:30:16
  2. avatar
    [14] sirael [*]

    Dašenka: Ty jsem dělala včera - nevěděla jsem,že jsi uždibovala

    superkarma: 0 18.12.2003, 11:54:50
  3. avatar
    [13] Dašenka [*]

    Včera jsem ochutna mňamku s velkým M, tak se podělím. Napaří se sušená švestka, do ní se dá vyloupaná mandle, vše se namočí do čokolády a obalí v kokosu. Kam se hrabou klasické kokosové kuličky!!

    superkarma: 0 18.12.2003, 11:48:34
  4. avatar
    [12] Dašenka [*]

    Žábina: Bílky jej potřeba mít dost studené a přidat do nich špetičku soli. Pak ti z mísy sníh nevypadne.

    superkarma: 0 18.12.2003, 11:46:16
  5. avatar
    [11] šája [*]

    Žábina: Myslím, že to není ani potřeba, toho cukru a mandlí je tam tolik, že to drží pohromadě A spodek nožičky ještě obalujeme v zeleném kokosu . travička

    superkarma: 0 18.12.2003, 10:51:40
  6. avatar
    [8] Kocicka [*]

    už mám hotovo a hera je z těch tuků fakt nejlepší, tedy pokud nechcete utratit víc za máslo a s tím se tedy hůře pracuje!

    superkarma: 0 18.12.2003, 10:36:38
  7. avatar
    [7] Žábina [*]

    Risi: To bych si tedy dala, já ale neumím bílky ušlehat dotuha,tak by se mi to určitě nepovedlo....

    superkarma: 0 18.12.2003, 10:24:42
  8. avatar
    [2] Lenice [*]

    Palita: to vypadá dobře

    superkarma: 0 18.12.2003, 07:03:35
  9. avatar
    [1] Palita [*]

    Tatrankové koule

    3 tatranky, 125 g Hery, 125 g cukru, 2 lžíce rumu, mleté oříšky
    Tatranky dáme do mražáku, pak nastrouháme, rozpustíme tuk, přidáme cukr, rum, nastrouhané tatranky a necháme ztuhnout. Tvoříme koule a obalujeme v mletých oříšcích.
    Moc dobré.

    superkarma: 0 18.12.2003, 07:00:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme