Vaření

Neodolatelná rybí hostina s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou

Léto a ryby prostě patří k sobě. A jak jinak si je v krásném počasí připravit, než na grilu? Není potřeba vymýšlet složité recepty, báječnou chuť jim dodají balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou.

Speciálně pro letní období přináší šéfkuchař Honza Souček z restaurace La Casa Argentina recepty plné ryb a svěží chuti balzamikových krémů. Ať už máte nejraději tuňáka, pražmu nebo preferujete třeba mořské plody, určitě si vyberete to své. Všechny recepty najdete na internetových stránkách www.papadim.com/cs.

k

Krevetový špíz s cuketou a chimichurri omáčkou s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Ideálním doplňkem k rybímu grilování je chili balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou. Je lehce pikantní, ale ne tolik, aby přebil jemnou chuť rybího masa. Krásně vynikne třeba se steakem z tuňáka. Milovníci citrusových chutí se zase mohou inspirovat například spojením pečené pražmy s balzamikovým krémem s pomerančem a citrónem. Pozadu ovšem nezůstávají ani další příchutě balzamikových krémů – BBQ, klasický tmavý a tmavý fíkový. Všechny balzamikové krémy
Kalamáta Papadimitriou mají jen 17 kalorií v jedné porci, neobsahují žádný tuk a jsou bezlepkové.

k

V alobalu pečené filátko z pražmy královské s pórkem a citrusovým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Tipy pro grilování ryb, aby vaši hostinu nic nepokazilo

  • Menší ryby můžete grilovat vcelku, stačí je jen lehce naříznout a potřít marinádou z balzamikového krému. Větší druhy, jako je třeba právě tuňák, nakrájejte na filety nebo steaky.
  • Ryby nevyžadují dlouhé grilování, většinou jim stačí jen několik minut. Samozřejmě pokud se rozhodnete rybu opékat vcelku, je potřeba počítat s o něco delším časem.
  • Speciálně na grilování ryb se používají mřížky nebo tácky. Ty zaručí, že se ryba při otáčení nerozpadne a opeče se krásně dokřupava. Vždy ale nařízněte kůži, aby při grilování nepopraskala.
  • Pokud nemáte k dispozici gril, můžete například pstruha opéct i nad otevřeným ohněm. Stačí ho napíchnout na klacek tak, jako to běžně děláme s buřty. V tomto případě ale dejte pozor na větší plameny, vyplatí se oheň trochu udusit a rybu opékat spíše jen nad žhavými uhlíky.

ik

Grilovaný steak z tuňáka s chili balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou, zázvorem a koriandrem

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou seženete v obchodních řetězcích Billa, Tesco, Globus, Makro a Albert hypermarket. Prodávají se v praktickém 250ml balení za doporučenou cenu 99,90 Kč. Více informací najdete na www.papadim.com/cs.

   
01.06.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [3] Hanula [*]

    Sml16rybky rybky - o víkendu musím nějakou rybku udělatSml22

    superkarma: 0 01.06.2016, 08:43:06
  2. [2] bobani [*]

    musím se po tom balzamiku podívat

    superkarma: 0 01.06.2016, 08:18:09
  3. [1] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 01.06.2016, 07:21:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme