• Slupka ovoce není jedlá, ale dužina i drobná černá semínka, která v ní naleznete, ano. Dokonce semínka jsou i velmi chutná.
  • Nejčastěji je vnitřek bílý, ale může být i výrazně růžový či fialový.
  • Jeho chuť připomíná kiwi, vodní meloun či zralý angrešt. Záleží na zralosti a vašich chuťových buňkách.

Foto: Shutterstock.com

  • Většinou se jí tak, že se rozřízne v polovině a vnitřek ovoce se vyjídá lžičkou. Lze ho však i nakrájet na měsíčky.
  • Pro zvýraznění chuti ovoce se zakapává limetkou či zvýrazní mátou. Můžete jej pozřít samotné či použít do freshů, nebo lahodných ovocných salátů.
  • Dejte si pozor při výběru. Zralá pitahaya má žluté listy, to je v pořádku. Pokud jsou listy flekaté a plod je pomačkaný, počítejte s tím, že se bude hodně rychle kazit. Musí se okamžitě zkonzumovat.
  • A to nejlepší nakonec, pitahaya je nízkokalorická. Je tedy ideální i pro věčné dietářky.

Uložit

Uložit

Reklama