Novinky

Nejvíce mne štvou hořčáci

Čtenářka Catik5 mimo jiné tvrdí, že kdo se bojí klíšťat, tak je jako naschvál dostane. A píše toho spoustu zajímavého. Díky Catik5 za Váš příspěvek.

Krásný  houbařský den jako stvořený se jít projít a vysbírat je,
houby to je moje,ne jenom že je ráda sbírám,ale i jím.

U nás v Žacléři rostou o něco déle,ale vždy se nakonec dočkáme.Zatím jsem na houbách byla jen 2x.

Poprvé jsme nenašly nic,ani prašivku.Já jsem sice říkala,že je to moc brzo v červnu,ale nikdo mi nevěřil,ale udělaly jsme si alespon krásnou procházku na čerstvém vzdoušku.

Podruhé už to bylo lepší.Našla jsem čtvrt košíku hub,našla jsem i praváky což u nás je docela úspěch najít.U nás rostou spíše hříbky,babky,klouzci,růžovky a praváci a jak jinak prašivky.

Nejvíce mě může naštvat ,když vlezu do lesa ,kde rostou samí hořčáci( nebo někdo jim říká i žlučáci).Opravdu když je ochutnáte jsou hořcí,a když si je člověk splete s hříbkem tak má v tu ránu zkaženou celou smaženici,a to by byla škoda.To mě fakt naštve,ale nedá se nic dělat to je příroda.

Ale letos zatím byla jen smaženice a byla výborná,řízečky budou snad příště až najdem konečně nějaké obrovské houby.

Jednou můj dědeček si nechal houby zamrazit,aby si je mohl dát i v zimě,když nerostou.Ale udělal tím pěknou blbost.Udělal si smaženici,snědl jí a najednou za 15 minut se mu udělalo slabo.No myslel si že je přiotrávený.Tak to hned letělo pryč z těla a pak mu bylo dobře.Nebo jednou ještě chtěl zavařit smaženici a normální houby do nálevu.A zase udělal blbost.Přidal si tam kmín a ono to začalo postupem času kvasit:-D.

No když to otevřel tak si myslel,že se pozvrací jak to smrdělo,a hned to letělo do koše všechno.Ťukaly jsme se do hlavy když nám to vyprávěl,to by nás v životě nenapadlo tohleto.Tak zase nic no ale děda se alespon poučil a ted už všechno dělá naštěstí správně jak se má.:-)

Do lesa chodím jen já sama,občas jde i mamka,protože mi každý řekne,že v lese je hodně klíštat,a jsou infikované,ale já se nebojím a do lesa chodím klidně i v krátkém rukávu a v krátkých kalhotách hlavně že se člověk hezky projde.

Když se někdo bojí klíštat tak je pak jako naschvál má,ale já letos ještě neměla ani jedno :-)
Catik5
Text nebyl redakčně upraven


atlas hub

Máte ráda houby?

  • Už rostou? Kde?
  • Máte fotky z letošního sběru, podělte se.
  • Máte dokonalý recept na pokrm z hub?
  • Jaké houby sbíráte, jen hříbky?
  • Nebo berete každou prašivku a pak doma řešíte, co jde jíst a co ne?

Na všechny vaše příspěvky se těším na e-mailu:

redakce@zena-in.cz

Jednu z vás za příspěvek odměním z brusu novým houbařským atlasem.

   
02.08.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. [17] Trefa [*]

    Trefa:klistat se nebojim,ale oblekam se a pes ma na krku obojek.ktery jsem koupuila.jedno kliste ja i pes jsme meli.

    superkarma: 0 02.08.2012, 22:34:41
  2. avatar
    [16] Kytinkak [*]

    těch je v lese jak na výstavěSml30

    superkarma: 0 02.08.2012, 21:55:16
  3. avatar
    [15] tajnostii [*]

    ano,je pěknýSml30

    superkarma: 0 02.08.2012, 21:43:28
  4. [14] Roland [*]

    Houby hořčáci klamou tělem i mě .Sml30

    superkarma: 0 02.08.2012, 21:34:44
  5. [13] jithule [*]

    přitom hořčák je tááák náádherný, ale bohužel

    superkarma: 0 02.08.2012, 18:49:39
  6. avatar
    [12] hubajda [*]

    ekleinovka — #11 take jsem mela ale ted nemam nic

    superkarma: 0 02.08.2012, 18:41:29
  7. avatar
    [11] ekleinovka [*]

    Mražené houby jsme také používali - a vše bylo ok

    1. na komentář reaguje hubajda — #12
    superkarma: 0 02.08.2012, 18:17:08
  8. [10] babočka12 [*]

    Jindriska8 — #9 Sml22 taky je dávám do mrazáku v syrovém stavu,po vyndání jsou jak čerstvé Sml16.

    a k příspěvku: hořčáci mě taky štvou,jelikož vypadají tak lákavě...a pak tfuj tfuj Sml15

    superkarma: 0 02.08.2012, 15:59:38
  9. avatar
    [9] Jindriska8 [*]

    Catik5 — #6 Asi to bylo tím,že ji zamrazil,tak pak v nich muselo být hodně vody.Houby do mražáku dávám v syrovém stavu a nikdy se jim nic nestalo.Sml23

    1. na komentář reaguje Juričková — #10
    superkarma: 0 02.08.2012, 15:52:37
  10. avatar
    [8] ladouch [*]

    Houby nakládám do octa a suším, do mražáku také dávám, a ještě se mi nestalo, že by nebyly dobré.Sml23Sml23

    superkarma: 0 02.08.2012, 15:50:51
  11. avatar
    [7] carmi [*]

    Catik5 — #6 My nakrájené houby jen krátce povaříme - tk 2 až 3 minuty. Necháme odkapat a vychladnout a zamrazíme. Po rozmražení pak pužíváme na všechno.

    superkarma: 0 02.08.2012, 15:40:29
  12. avatar
    [6] Catik5 [*]

    Jindriska8 — #3 on si dal do mražáku už udělanou smaženici a pak jí zase rozmrazil no největší blbost kterou mohl udělat jinak raději my sušíme houby a do mražáku raději nedávámeSml16

    1. na komentář reaguje carmi — #7
    2. na komentář reaguje Jindriska8 — #9
    superkarma: 0 02.08.2012, 15:29:21
  13. [5] FAXÍK [*]

    já měla vždy radost, že jsem konečnš našla hříbek a z něj se vyklubal hořčák Sml79

    superkarma: 0 02.08.2012, 15:26:04
  14. avatar
    [4] Hanula [*]

    Sml15jó to mě také - tak krásně vypadají a nejsou k jídlu

    superkarma: 0 02.08.2012, 15:26:02
  15. avatar
    [3] Jindriska8 [*]

    Houby dávám do mražáku pravidelně,vydrží tam celou zimu a pak je jenom přihodím do polévky a nebo omáčky.Pouze je očistím a nakrájím.Tak se divím,po čem bylo dědovi špatně?Sml80

    1. na komentář reaguje Catik5 — #6
    superkarma: 0 02.08.2012, 15:25:44
  16. avatar
    [2] Catik5 [*]

    carmi — #1 přesně tak taky mě to štve,tak ráda bych ho utrhla a snědla ale ono to nejde,oprabvdu nádherně vypadají ale bohužel Sml30

    superkarma: 0 02.08.2012, 15:06:53
  17. avatar
    [1] carmi [*]

    U hořčáků mi štve,že tak pěkně vypadají a tváří se jako praváci. Člověk má radost, když ho vidí - no a nicSml57

    1. na komentář reaguje Catik5 — #2
    superkarma: 0 02.08.2012, 14:58:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme