O tom, že si doma pomalu budujeme užitnou zahradu, jsem již psala a určitě ještě mnohokrát psát budu. Ráda bych tam totiž pěstovala cokoliv, co se dá uvařit i sníst syrové. A o tom vám budu určitě pyšně psát. :-)
Vytvořit zahradu namísto bláta je ale spousta práce a času, a tak pracujeme, kdy se dá. Proto někdy nezbývá čas na dlouhé vaření, ale přesto je chuť na něco výjimečně dobrého. Přesně takhle vznikl dnešní recept.

Z mrazáku vyndaná kuřecí prsíčka a co dům dal. :-)

kuřecí prsíčka
jablka
vlašské ořechy (případně mandle či lískové ořechy)
sýr
worcesterská omáčka, sojová omáčka, nějaká pikantní omáčka, případně koření
sůl a pepř
čínské nudle
jarní cibulka
olej
mrkev

 

 

 

 

 

  


Kuřecí prsíčka omyjeme, případně nakrájíme na tenčí plátky. Jablka nakrájíme na silnější plátky. Kuřecí prsíčka necháme chvilku naložené v pikantnější směsi koření a oleje. Smažíme na rozpáleném oleji.

 

 

 

 

 

  



Když je maso téměř hotové, přidáme ořechy a plátky jablek. Smažíme a podlijeme trochu vodou.

 

 

 

 

 

 

 

Mezitím, co se nám na pánvi připravuje maso, pustíme se do nudlí. Ty dělám pořád stejným způsobem. Slisované kostičky nudlí v hrnci zasypu solí a zaliji vřelou vodou z konvice. Nechám stát asi pět minut a scedím.
Na pánvičce smažím cibulku (obyčejnou nebo jarní, i se zelenými stonky) až dozlatova. Zasypu asi dvěma lžícemi krystalového cukru, který nechám rozpustit a lehce zkaramelizovat. Přidám worcester, sojovou omáčku a trochu vody. Rozmíchám a přidám scezené nudle. Chvilku dusím, sundám poklici a smažím, až jsou nudle místy křupavé.

 

 

 

 

 

 

 

Hotové maso servírujeme posypané sýrem, s nudlemi, jablky i ořechy.
Doufám, že vám tohle trochu sladké, trochu slané a trochu pikantní jídlo zachutná. :-)

Reklama