Vaření

Nejlepší pečená kuřecí křídla

Kuřecí křídla jsou levnou a chutnou surovinou, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Naložit maso vám zabere pár minut, a pak už to chce jen trochu trpělivosti. Vydržet do druhého dne a potom pár minut při pečení.

pečená kuřecí křídla

Oblíbené jídlo děti a dospělých se dá připravit v mnoha různých marinádách. Pálivější, lehce nasládlá, s čerstvými bylinkami. Každý si vybere tu svou, oblíbenou. S chutí marinády by potom měly ladit nejrůznější omáčky a dipy, kterými křidýlka doplníte.

Protože namáčet si kousky masa do obyčejného kečupu je nuda. Za pár minut (třeba když se křídla pečou), připravíte směs zakysané smetany, lehce osolenou, ochucenou česnekem a čerstvými bylinkami. Nebo ďábelskou omáčku - trocha majonézy, ostrého kečupu a sladké či pálivé papriky. Pro milovníky ostrých chutí přidáme i špetku chilli koření.

Další, co doplní skvělou večeři z kuřecích křídel, jsou nejrůznější zeleninové saláty. Třeba okurkový nebo směs listových salátů, barevný salát ze všech barev křupavé papriky a z rajčat. Zeleninou nešetřete. Je osvěžující a ke kuřecím křídlům chutná výborně.

Je potřeba nějakou přílohu? Ani náhodou. Domácí dip a zeleninový salát stačí. Komu přece jen ne, zvolte oblíbené pečivo, třeba domácí bagetku nebo kváskový chléb.

Samotná křídla nezapomeňte osolit, to je základ. Marinádu nesolte, křídla osolíme až po vyjmutí z marinády, před vložením do rozpálené trouby.

Suroviny na marinádu (vystačí na kg křídel)

  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic sojové omáčky
  • 6 lžic chilli omáčky
  • 2 lžíce medu
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl - kterou osolíme křídla až po vytažení z marinády, ne marinádu!

Postup

Všechny suroviny na marinádu vymícháme malou drátěnou metličkou. Všechna omytá a osušená kuřecí křídla dáme do velké mísy, polijeme marinádu a důkladně promícháme, až jsou křídla pěkně obalená marinádou.

Necháme marinovat 24 hodin. Po vytažení z marinády necháme na talíři lehce okapat a osolíme. Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 35 - 45 minut (podle velikosti křídel).

Za tuto dobu bude povrch křídel krásně křupavý a maso se bude krásně dostávat od kosti.

Podáváme se salátem, domácím pečivem, omáčkami. Prostě s tím, co máme rádi.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
20.01.2015 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [24] lalica [*]

    Také křídla nekupuji ani nepřipravuji. V poslední době jsme přesedlali spíše na zeleninu.

    superkarma: 0 30.01.2015, 18:34:35
  2. avatar
    [23] lenig [*]

    kuře na medu, které vypadalo stejěn úžasně, jako zde na fotu, jsem dělala v neděli Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 21.01.2015, 06:50:58
  3. avatar
    [22] paníliška [*]

    gerda — #19 Tak, tak. Sml30

    superkarma: 0 20.01.2015, 23:02:57
  4. avatar
    [21] Eva_CZ [*]

    A tady se to podava jako predkrm, ne na nazrani a zasyceni cele rodiny, i kdyz mne teda tech 10 kridel uplne stacilo!

    superkarma: 0 20.01.2015, 19:30:53
  5. avatar
    [20] Eva_CZ [*]

    Na buclatych kridylkach maso je a ja miluju buffalo kridla, cim ostrejsi, tim lepsi, v tomu blue cheese dresing, mnam. Jenze kridla jsou bohuzel obalena v mouce pred dalsi upravou - a ja uz jsem na diete i bez lepku. Takze smolik. Sml31Sml15

    superkarma: 0 20.01.2015, 19:30:04
  6. avatar
    [19] gerda [*]

    paníliška — #17a ještě si můžeme namlouvat, jak pěkně dietně hubnemeSml30

    1. na komentář reaguje paníliška — #22
    superkarma: 0 20.01.2015, 16:07:24
  7. [18] Jaroslava Mynářová [*]

    to bude určitě dobrota,vyzkouším to co nejdříve

    superkarma: 0 20.01.2015, 14:12:14
  8. avatar
    [17] paníliška [*]

    gerda — #8 Nebudeš Ty moje ségra? Sml57 Mám to stejně, maso z vývaru miluju a nejraděěji obírám právě maso z kostí.

    1. na komentář reaguje gerda — #19
    superkarma: 0 20.01.2015, 12:28:41
  9. avatar
    [16] Jandywoman [*]

    Já dělám křídla dětem často. Mám na ně také svůj oblíbený recept. Křídla omyju, osuším po obou stranách, osolím a pak je obalím ve směsi, kterou tvoří polohrubá mouka, grilovací koření, chilli koření, country koření, koření na čínu apod. Všeho s mírou, prostě špetka od všeho mňam, mňam kořeníčka. Pak házím křídla na rozpálený olej do pánve a po obou stranách je krátce osmažím, aby vznikla krusta.Osmažená křídla z pánve odhazuju na plech lehce pocákaný olejem a dám je zapéct na 2x 15 minut (z každé strany 15 min.) do trouby rozpálené na 200 stupňů. Po vyndání jsou krásně červená, křupavá a měkká. Chutnají líp jak ty z "mekáče". Přílohou k nim je kečup s utřeným česnekem, pečivo a nějaký dobrý salátek.

    superkarma: 0 20.01.2015, 12:16:22
  10. avatar
    [15] hubajda [*]

    kridla nekupuji Sml23Sml23Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 20.01.2015, 11:33:59
  11. avatar
    [14] kobližka [*]

    Kuřecí křídla,krom na polévku,vůbec nepoužívám.Nic na nich není,jedině tak jednou oblíznout.A to ta práce s nima za to fakt nestojí.

    superkarma: 1 20.01.2015, 10:55:22
  12. [13] Violeta [*]

    Sml69kuřecí křídla opravdu nemusím. Pokud je koupím, tak na klasický vývar.

    superkarma: 0 20.01.2015, 10:29:54
  13. [12] cilani [*]

    Křídla ne, nic moc k jídlu tam není.. Kosti ani kůži nejím, jen maso, takže pro mě jsou zajímavá ještě tak stehna..

    superkarma: 0 20.01.2015, 10:07:46
  14. avatar
    [11] denkas [*]

    Nerada obírám kosti. Když už,tak stehno. Ale radši mám vepřový.Sml22

    superkarma: 1 20.01.2015, 09:40:05
  15. avatar
    [10] marianaant [*]

    Pro nás to není, manžel nerad obírá kostičky, musí mít pořádné maso.Sml16Sml16

    superkarma: 0 20.01.2015, 09:09:14
  16. [9] IVECO [*]

    Elly, vy mi tady pořád děláte chutě, to je zase nádhera Sml58 budu muset vyzkoušet

    superkarma: 0 20.01.2015, 09:02:15
  17. avatar
    [8] gerda [*]

    Jako malá jsem jezdívala k příbuzným na hody. Na ně vždycky padly kačeny, slepice a byla jsem jediná, kdo miloval vařené drůbeží maso z polévky. Vždycky mi nechávali bokem, abych si pochutnala. Všecko z drůbeže mám ráda, ale když vařím kuřecí nebo jiný drůbeží vývar, vždycky si vezmu "obíračku".

    1. na komentář reaguje paníliška — #17
    superkarma: 0 20.01.2015, 08:55:11
  18. avatar
    [7] luneta [*]

    křídla máme rádi,ale bez přílohy bych je nejedla

    superkarma: 0 20.01.2015, 08:54:55
  19. [6] janavys [*]

    Tak to si vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 20.01.2015, 07:31:54
  20. avatar
    [5] gerda [*]

    To bych si dala ráda, jen si myslím, že pro děti to moc neníSml30

    superkarma: 0 20.01.2015, 07:06:11
  21. [4] assaly [*]

    dieta to neni ale mnamka velika

    superkarma: 0 20.01.2015, 06:40:34
  22. [3] Stendy [*]

    Nerada obírám kosti.Sml16

    superkarma: 0 20.01.2015, 06:39:31
  23. avatar
    [2] Suzanne [*]

    Křídla miluju Sml16

    superkarma: 0 20.01.2015, 05:54:13
  24. avatar
    [1] rendvo [*]

    Recept jsem si napsala a už teď se na křídla moc těším.Sml67

    superkarma: 0 20.01.2015, 00:30:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme