grilovaní maso

Dnes vám nabízíme pár tipů na vyzkoušené marinády, které si zamilujete. Vyzkoušejte je na drůbeží, vepřové i hovězí maso. A letní grilování může začít!

Všechny suroviny v receptu smícháme, omyté, nakrájené maso na plátky či menší kousky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne. 
Do marinády používáme slunečnicový olej či olivový olej, bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i sušené.

Hořčičná marináda

  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • sojová omáčka
  • 5 stroužků česneku (prolisovat)
  • čerstvá bazalka (nasekat)
  • červená paprika
  • kari
  • sůl

Medová marináda

  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • sojová omáčka
  • 3 stroužky česneku
  • cibule (najemno nakrájená)
  • oregáno
  • bazalka
  • skořice mletá
  • sůl

grilované maso se salátem

Česneková marináda s medem

  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžic kečupu
  • 1 lžíce medu
  • cibule (najemno nakrájená)
  • 4 stroužky česneku (prolisovat)
  • petrželová nať a bazalka (nasekat)
  • sojová omáčka
  • pepř
  • sůl

Pepřová marináda

  • 5 lžic oleje
  • 4 stroužky česneku (prolisovat)
  • nahrubo namletý barevný pepř
  • sůl

Kterou z našich marinád vyzkoušíte jako první? Jaký je váš recept na nejoblíbenější grilovací marinádu?

Náš tip:  Vyzkoušejte Tefal OptiGrill?

V okamžiku, kdy je gril připraven, stačí jen nastavit program, vložit maso nebo jiné zvolené suroviny a gril zavřít. A je to! Už žádné slepé hádání, nahlížení, nadzvedávání, okrajování a stres, že se maso připálí nebo nedopeče! Tefal OptiGrill dokáže připravit v průběhu pečení různé stupně propečení masa podle toho, jak má kdo rád. Stačí jen maso vyndat v daný moment podle zvukových signálů a zbarvení kontrolky. 

Podívejte se na video, jak funguje:

Více najdete zde: www.tefal.cz/OptiGrill

Reklama