Vaření

Nejlepší marinády pro vaše grilování

grilovaní maso

Dnes vám nabízíme pár tipů na vyzkoušené marinády, které si zamilujete. Vyzkoušejte je na drůbeží, vepřové i hovězí maso. A letní grilování může začít!

Všechny suroviny v receptu smícháme, omyté, nakrájené maso na plátky či menší kousky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne. 
Do marinády používáme slunečnicový olej či olivový olej, bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i sušené.

Hořčičná marináda

  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce kremžské hořčice
  • sojová omáčka
  • 5 stroužků česneku (prolisovat)
  • čerstvá bazalka (nasekat)
  • červená paprika
  • kari
  • sůl

Medová marináda

  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 lžíce medu
  • sojová omáčka
  • 3 stroužky česneku
  • cibule (najemno nakrájená)
  • oregáno
  • bazalka
  • skořice mletá
  • sůl

grilované maso se salátem

Česneková marináda s medem

  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžic kečupu
  • 1 lžíce medu
  • cibule (najemno nakrájená)
  • 4 stroužky česneku (prolisovat)
  • petrželová nať a bazalka (nasekat)
  • sojová omáčka
  • pepř
  • sůl

Pepřová marináda

  • 5 lžic oleje
  • 4 stroužky česneku (prolisovat)
  • nahrubo namletý barevný pepř
  • sůl

Kterou z našich marinád vyzkoušíte jako první? Jaký je váš recept na nejoblíbenější grilovací marinádu?

Náš tip:  Vyzkoušejte Tefal OptiGrill?

V okamžiku, kdy je gril připraven, stačí jen nastavit program, vložit maso nebo jiné zvolené suroviny a gril zavřít. A je to! Už žádné slepé hádání, nahlížení, nadzvedávání, okrajování a stres, že se maso připálí nebo nedopeče! Tefal OptiGrill dokáže připravit v průběhu pečení různé stupně propečení masa podle toho, jak má kdo rád. Stačí jen maso vyndat v daný moment podle zvukových signálů a zbarvení kontrolky. 

Podívejte se na video, jak funguje:

Více najdete zde: www.tefal.cz/OptiGrill

   
31.07.2015 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [10] elly [*]

    bobani — #3no...právě... "píše se"...a za půl roku se bude psát něco jiného ;-)

    superkarma: 0 31.07.2015, 16:50:23
  2. [9] slávenka [*]

    *Catler

    superkarma: 0 31.07.2015, 11:54:42
  3. [8] slávenka [*]

    Tak jsem si zkopírovala marinády, díkySml16. Doma přemýšlíme nad tímto grilem, protože žádný nemáme.Kamarádka mi doporučuje gril značky Cutler, ten je ale drahý...

    superkarma: 0 31.07.2015, 11:53:38
  4. [7] bobulebob [*]

    vyzkouším Sml22

    superkarma: 0 31.07.2015, 11:01:54
  5. [6] murat [*]

    Kadla — #4 když ho tam nehrkneš půl flašky tak ne

    superkarma: 0 31.07.2015, 10:55:03
  6. [5] murat [*]

    já dělám podle oka co kde najdu, většinou cibule, česnek, bylinky z balkonové zahrádky - naťový celer, petrželka, rozmarýn, šalvěj, kapku kečupu, sojovky, sůl, pepř někdy i med a je to vynikající Sml22 já myslím, že tady se fantazii meze nekladou

    superkarma: 0 31.07.2015, 10:54:40
  7. avatar
    [4] Kadla [*]

    Mne tam překvapuje ten kečup... Chuťově to musí přece "zprasit", půjde to do kysela... Ten jsem do marinád nikdy nedávala... Kvůli barvě dávám červenou mletou papriku...

    1. na komentář reaguje murat — #6
    superkarma: 0 31.07.2015, 10:13:55
  8. [3] bobani [*]

    píše se , že řepkový je mnohem zdravější

    1. na komentář reaguje elly — #10
    superkarma: 0 31.07.2015, 09:51:48
  9. avatar
    [2] elly [*]

    risina — #1Já už si v případě zdravosti/nezdravosti potravin nedělám iluze. Dnes je zdravé to a za půl roku to bude největší jed :-) Klidně může být i řepkový, určitě to nebude vadit...

    superkarma: 0 31.07.2015, 09:40:09
  10. avatar
    [1] risina [*]

    Proč ne řepkov olej? Mysleal jsem, že je zdravější než slunečnicový?

    1. na komentář reaguje elly — #2
    superkarma: 0 31.07.2015, 00:59:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme