jahoda

Přemýšlela jsem, jakou dobrotou odměnit našeho prvňáčka za krásné vysvědčení. Na čokoládu moc není, takže klasický dort by neocenil. Vždycky mu však udělám radost barevným dortem potaženým falešným marcipánem. Na tohle ale tentokrát nebyl čas. Tak jsem vsadila na jistotu a otevřela jsem svůj oblíbený Dolce Vita.

A hned na první stránce se na mě smál přesně ten pravý dort! Jahodový, smetanový, osvěžující! Šárka Škachová s inspirací nikdy nezklame a i tentokrát jsem sklidila nadšené ovace od našich dětí i dospělých kamarádů.

Suroviny

jahody nebo klidně i jiné ovoce
piškoty
zakysaná smetana (cca 400 g)
trochu cukru

Postup

Připravíme si dortovou formu z odnímatelným bokem. Hustou zakysanou smetanu smícháme s trochou cukru (cca 3-4 lžíce). Do dortové formy naskládáme piškoty, potřeme smetanou, poklademe plátky jahod. Opět smetana, piškoty, smetana a nakonec třeba jahody.
Dáme asi na 4 hodiny vychladit do lednice.
My jsme podávali s kopcem šlehačky, posypané kakaem.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama