Dobrý den,

tak nejrychlejší véča je doma čerstvě upečený chleba namazaný pomazánkovým máslem nebo tvarohem a hojne zasypaný šnitlíkem (pažitkou) nebo chleba s máslem a ředkvičkami. Ještě vedou vařené brambory ve šlupce a za tepla oloupané a posypané strouhanou nivou.

Poslední dobou frčí ciabatty s olivami, což je směšně levné:

500 g polohrubé mouky
350 ml odstáté vody
1 lžička francouzských kvasnic
1 lžička cukru
2 lžičky soli
hrst nakrájených oliv
2 lžíce olivového nebo jiného oleje

Zhňácáme a necháme 1,5hodky kynout. Pak to na pomoučeném vále, který já nemám, zpracujeme a uděláme deset dílků (bochánků)a dáme na pečící papír na plech, potřeme zvrchu troškou oleje a přikryjeme ještě na 30min potravinářskou fólií. Ještě to nakyne.

Sundáme fólii a šup s tím do vyhřáté trouby a pečeme na 200st. asi 20minut dokud nejsou do růžova.

Jinak já celkem vyvařuji, ale ne klasiku.

Samozřejmě máme i hotovky. Nijak se jim nebráním.

S pozdravem Eliana

Chléb s máslem a s ředkvičkami je vážně dobrý, ale občas to přece jen chce něco teplého do žaludku :-). Jen jeden dotaz, Eliano. Francouzské kvasnice jsou k sehnání bez problémů?
Reklama