houbová polévka

Houbová polévka je jedna z mých neoblíbenějších. Ať už je krémová s krutony, nebo klasická, s brambory a majoránkou. Z lesa stačí donést pár hub a už ji máte.

Výborným vylepšením je na kostičky nakrájená anglická slanina, kterou jsme bohužel neměli po ruce. Nic nezkazíte ani kouskem mrkve a petržele. Místo brambor jsou výborné i klasické polévkové nudle. Vyzkoušejte.

Partnerem rubriky Vaření a vybraných článků je značka Maggi a stránky www.maggi.cz , kde najdete mnoho zajímavých receptů. Chceme vám doporučit i facebookové stránky značky, kde se stále něco děje a každý den zde najdete zajímavé tipy a inspiraci – můžete se stát členem https://www.facebook.com/MaggiCZSK

Suroviny

4 brambory
hrst nebo dvě čerstvých hub
kousek másla
cibule
trocha hladké mouky
sůl, pepř a kmín
čerstvá majoránka
1 vejce
zakysaná smetana
čerstvá zelená petrželová nať

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby. Dochutíme solí, pepřem, kmínem a chviličku mícháme. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a zasypeme asi třemi lžícemi hladké mouky. Důkladně zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou.

Vaříme do změknutí brambor. Dochutíme podle potřeby solí, na konci přidáme i nasekanou majoránku. Do téměř hotové polévky zamícháme ještě rozšlehané vejce a chvilku provaříme.

Na talíři ozdobíme zelenou petrželkou a kopečkem zakysané smetany.

Dobrou chuť přeje elly.

1

Reklama