Vaření

Nejlepší houbová polévka? Ta vaše!

houbová polévka

Houbová polévka je jedna z mých neoblíbenějších. Ať už je krémová s krutony, nebo klasická, s brambory a majoránkou. Z lesa stačí donést pár hub a už ji máte.

Výborným vylepšením je na kostičky nakrájená anglická slanina, kterou jsme bohužel neměli po ruce. Nic nezkazíte ani kouskem mrkve a petržele. Místo brambor jsou výborné i klasické polévkové nudle. Vyzkoušejte.

Partnerem rubriky Vaření a vybraných článků je značka Maggi a stránky www.maggi.cz , kde najdete mnoho zajímavých receptů. Chceme vám doporučit i facebookové stránky značky, kde se stále něco děje a každý den zde najdete zajímavé tipy a inspiraci – můžete se stát členem https://www.facebook.com/MaggiCZSK

Suroviny

4 brambory
hrst nebo dvě čerstvých hub
kousek másla
cibule
trocha hladké mouky
sůl, pepř a kmín
čerstvá majoránka
1 vejce
zakysaná smetana
čerstvá zelená petrželová nať

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby. Dochutíme solí, pepřem, kmínem a chviličku mícháme. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a zasypeme asi třemi lžícemi hladké mouky. Důkladně zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou.

Vaříme do změknutí brambor. Dochutíme podle potřeby solí, na konci přidáme i nasekanou majoránku. Do téměř hotové polévky zamícháme ještě rozšlehané vejce a chvilku provaříme.

Na talíři ozdobíme zelenou petrželkou a kopečkem zakysané smetany.

Dobrou chuť přeje elly.

1

   
24.09.2013 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. [10] celik [*]

    Když nemáme čerstvé houbičky, zkuste třeba vynikající rychlou polévku hříbkovou nebo liškovou od značky Knorr, je hotová během chviličky a je to rychlovka, kterou také nic nezkazíte...

    superkarma: 0 15.08.2015, 20:00:16
  2. [9] V19 [*]

    dnes sme mali na obedSml16

    superkarma: 0 01.10.2013, 17:53:09
  3. avatar
    [8] dajrin [*]

    Mňam... Sml58, zrovna mám podušené houby z poslední procházky lesem, v lednici i zakysanou smetanu, neodolám... Sml59...Sml67

    superkarma: 0 01.10.2013, 12:46:15
  4. avatar
    [7] delfi.na [*]

    elly — #6 Já vařila včera, říkám mno nic, taková nevýrazná, co dělám já je lepší. Ale jak jsem přidala ten kopeček zakysané smetany, to dostalo takový šmrnc, že jsme se oblizovali až za ušima. Prostě výborná. Přebírám recept. Sml58

    superkarma: 0 30.09.2013, 14:35:12
  5. avatar
    [6] elly [*]

    Suzanne, zkusilas? :-)

    1. na komentář reaguje delfi.na — #7
    superkarma: 0 26.09.2013, 14:26:11
  6. avatar
    [5] Suzanne [*]

    Hmmm Sml20 Houbovku ráda na všechny možné způsoby a teď je zrovna ta správná doba Sml16 Tuhle zkusím, s vejcem a smetanou to neznám.

    superkarma: 0 24.09.2013, 17:09:15
  7. avatar
    [4] denkas [*]

    Mám ráda snad všechny polévky.Tato vypadá hezky

    superkarma: 0 24.09.2013, 13:07:11
  8. [3] Pavla_b [*]

    datura — #2 vaříš z kotrče "dršťkovou"?

    superkarma: 0 24.09.2013, 13:00:29
  9. avatar
    [2] datura [*]

    Zrovna vařím z kotrče, tu máme rádi Sml16

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #3
    superkarma: 0 24.09.2013, 12:32:23
  10. avatar
    [1] vmarta [*]

    mňam, dělám houbovou, ale jinak Sml16

    superkarma: 0 24.09.2013, 10:56:34

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme