Vaření

Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

Cheesecake může mít mnoho podob. Ten nejlahodnější ovšem patří ke klasickému anglosaskému stylu. Náplň z čerstvého sýra je hladká, téměř krémová, a rozpouští se na jazyku.

dort

Na základ potřebujeme: 200 g máslových sušenek, 60 g rozpuštěného másla

Sušenky rozdrťte nebo rozemelte v robotu, propracujte s máslem a natlačte do dortové formy (nevymazávejte). Dejte péct na 180 stupňů (horkovzdušná trouba) dokud sušenky nemají zlatavou barvu. Poté vyndejte a snižte teplotu v troubě na 160.

Náplň: 600 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia), 200 g zakysané smetany, 3 vejce,

1 žloutek, 220 g moučkového cukru, 200 g rozpuštěné a lehce zchladnuté čokolády

Smíchejte sýr, cukr, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu. Náplň vlijte do formy na připravený základ ze sušenek. Do spodní části vložte hlubší plech naplněný horkou vodou. Cheesecake dejte na plech v horní polovině trouby. Pečte na 160 stupňů přibližně 45 minut. Vyndejte a nechte zchladnout ve formě, nejlépe přes noc v lednici.

Poleva: 200 ml smetany min. 30%, 180 g čokolády

V rendlíku na mírném ohni přiveďte smetanu k varu, sundejte a vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Vyšlehejte metlou do hladka, přendejte do čisté misky a nechte zchladnout. Občas promíchejte gumovou stěrkou.  Zchladlou ganage rozetřete na studený cheesecake. Až poté vyndejte z formy a nakrájejte (nejlépe horkým nožem.  Ozdobte podle vlastní fantazie…

Tajné tipy Sabiny Kmecové z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, kde tento cheesecake připravují:

sabina

„Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku. Čokoládu na tento cheesecake vyberte kvalitní, hořkou, s obsahem minimálně sedmdesát procent kakaa a bez rostlinných tuků.  Zážitek z čokoládové chuti umocní čokoládová poleva, takzvaná ganache,“ doporučuje Sabina Kmecová, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

„Pokud pečete častěji, pořiďte si zahnutý cukrářský roztírací nůž, v délce cca 15 cm. Seženete ho zcela určitě ve specializovaných e-shopech pro cukráře. Stojí okolo 150 Kč a nádherně se s tím roztírají všechny různé polevy, ale také šlehačkové náplně, krémy apod. Vaše dorty budou jako od profesionálů!“

  • Recept a další informace o Nebespán café & apartments v Kašperských Horách zde: www.nebespan.cz
   
28.05.2015 - Mlsání - autor: (red)

Komentáře:

  1. [10] Decrazy [*]

    Vypadá to moc dobře :) Dala bych si :)

    superkarma: 0 02.06.2015, 14:57:24
  2. avatar
    [9] samecka [*]

    kobližka — #8 Dej si,dej!Sml36

    superkarma: 0 28.05.2015, 19:20:47
  3. avatar
    [8] kobližka [*]

    samecka — #6 No,přesně Sml22Sml30 ale dneska si to vynahradím,máme oslavu a jídla plnej stůl....

    1. na komentář reaguje samecka — #9
    superkarma: 0 28.05.2015, 15:53:58
  4. avatar
    [7] LudPa [*]

    ježkovy očiSml67

    superkarma: 0 28.05.2015, 15:46:31
  5. avatar
    [6] samecka [*]

    kobližka — #5 Za co tě vsadili do hladomorny a kdy tě pustili?Sml30 Už včera, hádám...Sml57

    1. na komentář reaguje kobližka — #8
    superkarma: 0 28.05.2015, 13:39:24
  6. avatar
    [5] kobližka [*]

    Ten bych si dala.Jen škoda,že není vidět na řezu,jenže to by mě už ty sliny tekly doopravdy Sml30

    1. na komentář reaguje samecka — #6
    superkarma: 0 28.05.2015, 11:58:16
  7. avatar
    [4] Avosanaj [*]

    mnam mnam dala bych siSml16Sml67

    superkarma: 0 28.05.2015, 10:44:53
  8. [3] manislava [*]

    mnam mnam-chciSml22

    superkarma: 0 28.05.2015, 10:26:57
  9. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    Hned bych si dala řící Sml67Sml59

    superkarma: 0 28.05.2015, 06:17:20
  10. [1] Breberka456 [*]

    k nakousnutí Sml59

    superkarma: 0 28.05.2015, 06:02:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme