Losos má krásnou barvu a výbornou chuť, kterou snesou i lidé, kteří běžně ryby nejí. A uzený losos, je obzvláště velká lahůdka.

lososová pomazánka

Plátky uzeného lososa se dají použít na mnoho různých pomazánek, předkrmů, jednohubek, ale i do hlavních jídel. Výborný je v kombinaci s listovým salátem a skvěle ladí s kozím sýrem. Naše oblíbené jednohubky jsou s avokádovým krémem a lososem. Jak říkám, prostě dokonalost...

A pomazánka, kterou jsem ochutnala u kamarádky Libušky, se přidala na seznam oblíbených lososových pochoutek. Opět další plus. Velice snadná a rychlá příprava. To určitě ocení každá vytížená matka, babička a pracující žena. Navíc, tuhle pomazánku zvládne i chlap. :-)

Suroviny

  • 300 g sýra Philadelphia (případně Lučina nebo pomazánkové máslo)
  • 2 lžíce mléka
  • 150 g uzeného lososa
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • sůl a pepř

Postup

Lososa nakrájíme na menší kousky. Kopr nasekáme velice nadrobno. Všechno dohromady smícháme. Mléko přidáváme proto, aby pomazánka byla řidší.

Na talíři můžeme ještě ozdobit čerstvým koprem. Pomazánka je skvělá nejen na svačinu, ale určitě s ní připravíte chutné jednohubky.

Víte, jaké pečivo je k téhle pomazánce úplně dokonalé? Naše domácí celozrnné rohlíky.

Dobrou chuť přeje Elly a Libča.

Reklama