Bulvár

Nehodička: Kuchyň je pro mě rovnačka myšlenek

Milá ženo-in.

lhala bych , kdybych tvrdila, že jsem nikdy nepoužila polotovar. Kupuji bramborové gnocchi, pizzu, a občas směs na špagety, kterou stejně ještě upravím podle svého.

Nedokázala bych se nikdy zříci potěšení při přípravě svíčkové, kdy ji poctivě chodím naloženou v nálevu obracet, aby se dobře rozležela. Nikdy mě neomrzí pohled na pečící se roastbeef.

O víkendu nejsem líná dělat domácí těstoviny (máme je raději než sušené), péct chleba, croasany ke snídani, pudink či jiná přání mých dětí.

Je to činnost při níž si odpočinu od všech starostí, nemusím na nic myslet, jen si užívám klidu a pohody při čarování s ingrediencemi. Mám pak velkou radost když všem chutná.

Stejné potěšení mám při výrobě moučníků a pohoštění pro přátele. Je to stejné jako bych nikdy nekoupila hotové vánoční cukroví či si ho objednala někde jinde....

Kuchyň je pro mě relaxační místnost a vaření čistička a rovnačka myšlenek.

Nehodička

Pozn. red.: text nebyl redakčně upraven.


Zabila jsi mě!! Pane Bože, roastbeef!!! Miluju tu věc. Pokusím se vsugerovat si, že ten chleba s máslem, co se mi tu placatí u klávesnice, je něco jiného, než to je. :-))) M.

   
12.02.2010 - Blog redakce - autor: Michaela Kudláčková

Komentáře:

  1. avatar
    [18] Eva_CZ [*]

    nehodicka — #17 diky, budu si to pamatovat. Doufam. Sml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 13.02.2010, 19:16:05
  2. avatar
    [17] nehodicka [*]

    Eva_Fl — #16 ano celou dobu odkryté, jen to během pečení obracím.

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #18
    superkarma: 0 13.02.2010, 14:07:39
  3. avatar
    [16] Eva_CZ [*]

    nehodicka — #15 TADY jsem udelala tu chybu! Moc dekuju. Ja jsem to, krava jalova, podlila.

    Jeste jedna technicka - peces to celou dobu odkryte?

    Predem moc diky.

    1. na komentář reaguje nehodicka — #17
    superkarma: 0 13.02.2010, 01:01:17
  4. avatar
    [15] nehodicka [*]

    nejlepe to opekej rovnou v tom v cem to budes davat do trouby. ani to neprikrejvej. nesmi se to dusit ale pect. ono to pusti nejakou stavu a staci ten tuk na kterem to budes opekat. nikdy se mi to nespalilo

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #16
    superkarma: 0 12.02.2010, 22:42:58
  5. avatar
    [14] barkl2 [*]

    jako péct to úplně bez vody? No ještě žes to napsala, já bych to klidně polévala:-((

    superkarma: 0 12.02.2010, 21:25:42
  6. avatar
    [13] nehodicka [*]

    barkl2 — #11 přesně tak, hlavně nepodlévat ani nepolévat

    superkarma: 0 12.02.2010, 21:09:03
  7. avatar
    [12] nehodicka [*]

    barkl2 — #10 roštěná nechce moc, záleží na kvalitě masa. A ten teploměr je prostě spolehlivější. Když maso začneš krájet hned po vyndání tak všechna šťáva vyteče a není to ono, proto se nechává odpočinout, aby se šťáva v mase "ustálila". jo a během pečení maso i otáčím, aby nebylo připečené

    superkarma: 0 12.02.2010, 21:08:00
  8. avatar
    [11] barkl2 [*]

    jo už je mě to úplně jasný, prostě to nevytáhnout z trouby třeba po 30 min, když uvnitř masa je teplota třeba  40 stupňů.

    1. na komentář reaguje nehodicka — #13
    superkarma: 0 12.02.2010, 21:06:26
  9. avatar
    [10] barkl2 [*]

    díky, napsalas to srozumitelně,Sml16 jen jsem se chtěla ujistit, mě se těch 15-25min zdálo málo. Já normálně maso peču dvě hodiny.

    1. na komentář reaguje nehodicka — #12
    superkarma: 0 12.02.2010, 21:03:24
  10. avatar
    [9] nehodicka [*]

    barkl2 — #7když jsem měla kus co měl něco přes 2kg tak jsem to pekla skoro hodiu, než teplota vylezla na těch 70 .... teploměr je na to super. nemám žádný luxusní a a ni ho nemůžu nechávat v troubě. vždy maso po nějaké chvilce vytáhnu a změřím. jen ke konci to chce už hlídat poctivěji jinak je to hned propečené docela.

    superkarma: 0 12.02.2010, 21:03:05
  11. avatar
    [8] nehodicka [*]

    barkl2 — #7 Vytahuju z trouby a nechávám těch 15-20 minut venku odpočinout. napsala jsem to tam nesrozumitelně. já peču něco mezi 60-70 mám raději krvavější -)))

    superkarma: 0 12.02.2010, 21:00:03
  12. avatar
    [7] barkl2 [*]

    nehodicka — #6 díky, hned si to uložím na plochu:-) a když máš ten teploměr v tom mase, tak jak je na něm těch 60 nebo 70 stupňů, tak už to vytahuješ z trouby, nebo potom ještě těch 15 min pečeš????

    1. na komentář reaguje nehodicka — #8
    2. na komentář reaguje nehodicka — #9
    superkarma: 0 12.02.2010, 20:42:35
  13. avatar
    [6] nehodicka [*]

    barkl2 — #5 mám oblíbených víc variací, ale většinou dělám tenhle: 1kg roštěnce obalím ve směsi pepře a soli (ne moc), celé to stáhnu provázkem. Nejprve to zprudka opeču na rozpáleném oleji na plotně, aby se maso zatáhlo. Pak vložím do trouby rozehřáté na 220 a peču na 1kg masa 15 minut (krvavé, 20 minut středně propečené, 25 minut propečené (čas je orientační), já se řídím teploměrem na pečení kdy teplota uvnitř masa 60°C (krvavé), 70°C (střžedně propečené tj. okraje upečené a vnitřek růžový) a 75°C propečené. Po upečení maso vyndám a nechám ještě 15-20minut odpočívat. Pak krájíme na tenké plátky ..... Děti to milují jako sendwich .... já přílohu nepotřebuji

    1. na komentář reaguje barkl2 — #7
    superkarma: 0 12.02.2010, 20:02:14
  14. avatar
    [5] barkl2 [*]

    Já když už vařím, tak to mám taky jako relax. Je to pohoda, nemuset o ničem rozhodovat, jen si tak v pohodě kuchtit. Když mě to chytne, tak většinou udělám všechno co mě napadne a pak se to musí půl týdne jíst, aby se to nevyhodilo. A mimochodem, jak se dělá ten roastbeef? Jestli někdo máte receptík dejte prosím k dispozici.Sml16

    1. na komentář reaguje nehodicka — #6
    superkarma: 0 12.02.2010, 18:56:25
  15. [4] lleennaa [*]

    pro mně je relax umývání nádobí a žehlení,ale!!!

    Musím mít na to naprostý klid,nic omotanýho kolem krku nebo nohy,nic,co by mi vřeštělo papu papu nebo nazdar co je k obědu...jen já, hora nádobí nebo prádla a muzika...Sml33

    superkarma: 0 12.02.2010, 15:23:40
  16. [3] dadma [*]

    Tak taková byla moje mamka a teta.Strašně ráda jsem k ní jezdila ,protože vařila úžasné dobroty.

    superkarma: 0 12.02.2010, 14:06:26
  17. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    Obdivuji, ano vařím, ale že by to byl relax, ne, jo práce na zahrádce, to je relax, je to dlouho vidět, jídlo se sní a co je vidět, jj na váze to vidím Sml52

    superkarma: 0 12.02.2010, 13:48:32
  18. avatar
    [1] KatherineDickinson [*]

    Sml67 taky je to pro mě relax, i když ještě toho moc navařit neumím Sml30 jsem takový začátečníčekSml15

    superkarma: 0 12.02.2010, 13:37:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme