Vaření

Nechte se inspirovat recepty Emanuela Ridiho

Knorr Vám přináší unikátní možnost vylepšit jakýkoliv pokrm, rychle a snadno! Vyzkoušejte kouzlo Bohatých bujónů Knorr například na těchto receptech, které pro Vás připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi.

Rizoto s houbami
Risotto con funghi

4 porce

Ingredience:

  • 150g másla
  • 100 ml oleje
  • 1 menší cibule
  • 320 g rýže carnaroli
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • mořská sůl dle chuti
  • zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový)
  • 60 g sušených hub, nejlépe hříbků
  • hrst nasekané petrželové natě

Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Rizoto po farmářsku
Risotto del fattore

4 porcerisotto

Ingredience:

  • 320 g rýže carnaroli
  • 6 ks zeleného chřestu
  • 150 g cukrového hrášku
  • 150 g fazolových lusků
  • 2 dl bílého vína
  • zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový)
  • strouhaný parmazán
  • šalotka
  • petrželka
  • máta
  • olej extra virgin
  • sůl dle chuti

V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou šalotku, přisypeme rýži a zalijeme bílým vínem. Postupně přiléváme vývar. Chřest, fazolky i lusky nakrájíme na stejně velké kusy a přidáme k rýži. Pomalu vaříme asi 20 minut. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolíme, zasypeme parmazánem a můžeme podávat.

Linguine s krevetami a cuketkou
Linguine al gamberi e zucchine

 4 porce

Ingredience:

  • 400 g linguine
  • 16 krevet
  • 4 stroužky česneku
  • 2 menší cukety
  • 1 dl bílého vína
  • feferonka
  • petrželka
  • olej extra virgin
  • kuřecí vývar (připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón kuřecí)

Čištění krevet: Otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu z krunýře, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko. Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě. Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vývaru. Do pánve vhodíme pokrájená tělíčka krevet, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme. Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu, a promícháme se špagetami. Servírujeme s petrželkou a celou krevetou.

   
15.10.2013 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] Lara89 [*]

    Mi se zase líbí recepty z http://www.spanelskakuchyne.cz/. Máme moc ráda spíše ostřejší a masitá jídla a tam jich je opravdu spousta.

    superkarma: 0 27.02.2014, 11:01:10
  2. [1] karolina78 [*]

    Všimla jsem si, že jeho recepty jsou většinou níýkokalorické

    superkarma: 0 08.02.2014, 19:15:18

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme