Novinky

Ne vždy jsem si chleba vážila

Čtenářka Hanula zažila dobu, kdy upřednostňovala cizokrajné chleby, ale v současné době nedá na českou šumavu ani dopustit. Děkuji Vám Hanulo za příspěvek.

Vážím si chleba, ale v minulosti tomu vždy tak nebývalo.

Dlouhý pobyt v cizině a tam chlebíků moc, ale většinou z bílé mouky, bagetky.... se začátku mi všechny druhy moc chutnaly.

Pak za mnou přijela maminka na delší pobyt a také se aklimatizovala velice rychle. Po nějaké době prohlásila, já už se tím chlebem udusím, což tady neprodávají normální chleba? A tak jsem začala pátrat..... Podobný chléb jsme pak našly - u Poláků. Přece jen to jsou naši sousedi a tak měli i chléb skoro jako ten náš - no Šumava to nebyla.

Svátek pro nás byl, když spolupracovníci jeli do Československa a přivezli bochníky chleba - ten se pečlivě nakrájel a dal do mrazáku - ani kůrka nazmar.

A to mi zůstalo dodnes - koupím chléb a nakrájený jde do mrazáku. Je mi hrozně líto, když vidím vyhozený chléb - většina mých známých se vymlouvá, já to vezu na venkov pro slepice - no budiž, ale ode mě slepice neuvidí ani zrnko.

Po letech jsme vyrazily s maminkou na poznávací výlet na Korsiku - bíle bagety, olivy, sušená, šunka, červené vínko - to byly lahůdky......

Mami - jen ať se mi tady nedusíš těmi bagetami.... vzpomněla jsem si na její průpovídku.....

Dnes večer budou topinky s česnekem - ty miluji a chléb bude samozřejmě z mrazáku.

Hezký den. Hanula


Můj vztah k chlebu

  • Pečete si vlastní chléb? Prozradíte recept?
  • Nedáte dopustit na bochník šumavy?
  • Nebo dáváte přednost rohlíkům, nebo bagetám?
  • Milujte černé chleby se semínky?
  • S čím si chleba nejraději mažete?
  • Vyrábíte si vlastní kvásek?
  • Pořídila jste si pekárnu na chleba? Používáte ji?
  • Vítáte hosty chlebem a solí?
  • Co pro vás znamená chléb?

Vaše úvahy, recepty, příběhy, fotky, videa, prostě vše, co vás k tomuto tématu napadne, posílejte na známý redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

A já dnes na konci editace odměním jednu z vás, co přispějete, dvěma krásnými knihami.  První je k tématu: Chléb v hlavní roli od Mileny Volfové a druhá je z edice Hubneme s rozumem od Ivy Málkové a Jany Dostálové a jmenuje se: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

   
08.08.2013 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [6] lenig [*]

    superkarma: 0 08.08.2013, 12:46:48
  2. [5] V19 [*]

    ja tiež mám maalú zásobu chlebíka v mraziaku, keby  náhodou...?Sml22

    superkarma: 0 08.08.2013, 12:46:22
  3. avatar
    [4] lenig [*]

    Hanula — #3 to jsou jedny z mých prvních...pak jsem dělávala tmavší,ale vždy posypané semínky, to miluju a taky mi jednou zbylo ochucené zelí dušené, tak jsem do pár kousků dala a ty teda neměly chybu Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 08.08.2013, 12:45:52
  4. avatar
    [3] Hanula [*]

    lenig — #2 Sml16teda Lenig - Ty mi dáváš - mňamSml22

    1. na komentář reaguje lenig — #4
    superkarma: 0 08.08.2013, 11:36:53
  5. avatar
    [2] lenig [*]

    ani mě v cizině nechutná ten jejich bílej druh pečiva...co  není ani chleba, ale ani houska...Sml80

    já teda doma už asi 13 let nejím bílé pečivo, jen tmavé, proto je i nejlepší si ho dělat sama...vím, co tam dávámSml67

    1. na komentář reaguje Hanula — #3
    superkarma: 0 08.08.2013, 11:30:45
  6. avatar
    [1] marde [*]

    Také jsem dávala chleba do mrazáku. Když jsme se vrátili z dovolené, tak se jen vyndal a nechal rozmrazitSml16

    superkarma: 0 08.08.2013, 10:12:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme