Vaření

Natur Bujón – snadné, zdravé a jednoduché vaření

Natur bujón

Prázdniny a čas dovolených je období, kdy by málokterá hospodyňka chtěla trávit čas u plotny. Jídelníček by však měl být i o dovolené pestrý a vyvážený, abychom měli dostatek energie na volnočasové aktivity. Vitana proto uvedla na trh Natur bujóny, které usnadňují přípravu chutných a zároveň zdravých jídel.

„Natur bujóny odpovídají současnému trendu zdravého a rychlého vaření. Neobsahují konzervační látky, glutamát a škodlivá „éčka“. Klasickou sůl nahradila mořská a snížil se i její podíl. Hodí se pro přípravu rychlých, zdravých a časově nenáročných jídel. Natur bujóny nabízíme ve čtyřech příchutích: kuřecí, hovězí, zeleninový a bylinkový, poslední dvě varianty obsahují olivový olej a jsou vhodné pro vegetariány,“ říká Renata Králíková, produktová manažerka společnosti Vitana.

Příprava takových jídel může být v omezených podmínkách chat, chalup nebo přímořských apartmánů časově náročná. Řešením je vaření z předpřipravených polotovarů, tedy konvenience. „Vaření z polotovarů je velmi oblíbeným způsobem přípravy jídel v dnešní kuchyni. Šetří čas a peníze, ale nesnižuje se kvalita použitých produktů. Proto jsou takové produkty vhodné nejen na vaření v „klasických“ domácích podmínkách, ale třeba také na chatu nebo pod stanem, kdy nemáme čas nakupovat každý den čerstvé potraviny. Natur bujóny obsahují kvalitní přírodní ingredience a pokrmy si uchovávají svoji chuť,“ vysvětluje Jan Řepa, šéfkuchař a majitel školy vaření.

O prázdninách a víkendech mají lidé tendenci měnit své stravovací návyky. „Ve srovnání s běžnými pracovními dny věnují víc času přípravě i konzumaci jídla. Vyšší příjem energie není vždy vyvážen pohybem, což může vést k obezitě.  Zvláště pro děti, které si teprve své stravovací návyky tvoří, je to nebezpečný vzor a může u nich v dospělosti vést k problémům s váhou nebo i k obezitě,“ říká Blanka Sekerová, nutriční specialistka.

Při přípravě jídel pro děti, ale nejen pro ně, by měly maminky dbát především na pestrost a vyváženost. „Součástí jídelníčku malých dobrodruhů by mělo být ovoce, zelenina, celozrnné pečivo, mléčné výrobky a také maso, především bílé a rybí. Základem správné stravy jsou kvalitní potraviny upravené co nejjednodušším a přirozeným způsobem,“ dodává nutriční specialistka Blanka Sekerová.

Natur bujóny Vitana zkrátí a zjednoduší přípravu jídel, zároveň však zlepší chuť i nutriční hodnotu pokrmu. Ušetřený čas pak můžete využít pro letní radovánky s dětmi. Těmi může být však i samotné vaření.

Prázdniny jsou čas, kdy rodiče a děti spolu mohou trávit více času. Společné vaření je skvělou příležitostí jak upevňovat vzájemné vztahy, ale také předávat dětem zásady správného stravování. Děti se při vaření naučí hravou formou spoustu zajímavých věcí, upevní si svůj vztah k jídlu a budou se cítit jako důležitě a dospělé.

Cizrnový salát s červenými fazolemi a křupavou anglickou slaninou

Ingredience pro 4 osoby:

Natur bujón

  • anglická slanina 200 g
  • cizrna sušená 250 g
  • fazole červené sterilované 250 g
  • šalotka 100 g
  • olivový olej 4 lžíce
  • loupaná rajčata 200 g
  • natur bujón bylinkový 2 kostky
  • římský kmín, sůl, zelený pepř

Postup:

1.   Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka.
2.   Šalotku nakrájíme na drobné nudličky a opečeme ji ve vyšší pánvi s olivovým olejem dozlatova. Přilijeme oloupaná rajčata, přidáme natur bujón bylinkový, okořeníme římským kmínem, mletým zeleným pepřem a podle chuti dosolíme. 10 minut povaříme.
3.   Přidáme uvařenou cizrnu a fazole, promícháme a 3 minuty povaříme. Podle chuti dosolíme.
4.   Podáváme s křupavými slaninovými chipsy.

   
10.06.2009 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [13] arminka [*]

    bujóny nepoužívám a cizrnu nemusím Sml16

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:40:53
  2. [12] jithule [*]

    používám

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:11:02
  3. avatar
    [11] hubajda [*]

    Mopsička — #10 taky si rikam

    superkarma: 0 13.11.2012, 22:08:55
  4. avatar
    [10] Mopsička [*]

    Ten cizrnový salát nevypadá vůbec špatně

    1. na komentář reaguje hubajda — #11
    superkarma: 0 24.10.2009, 17:48:06
  5. [9] madam [*]

    Bujony vůbec nepoužívám.Ale proč je nevyzkoušet?Sml67

    superkarma: 0 18.07.2009, 15:16:01
  6. [8] orangutan [*]

    Sml22to bych neuspěla u muže

    superkarma: 0 28.06.2009, 22:38:43
  7. [7] orangutan [*]

    Sml68

    superkarma: 0 28.06.2009, 22:38:11
  8. [6] Wewerka [*]

    Sml67

    superkarma: 0 27.06.2009, 13:32:43
  9. avatar
    [5] Avilo [*]

    No nevím nevím,nic pro můj mlsný jazýčekSml80

    superkarma: 0 27.06.2009, 10:15:09
  10. [4] matuszyk [*]

    Sml59

    superkarma: 0 21.06.2009, 19:02:32
  11. avatar
    [3] Myškomedvídek [*]

    SKUSÍM A PAK MOHU KRITIZOVAT,VYPADÁ TO DOBŘESml22Sml75

    superkarma: 0 10.06.2009, 20:21:33
  12. avatar
    [2] Rosnička36 [*]

    Sml67

    superkarma: 0 10.06.2009, 19:10:20
  13. [1] libuno [*]

    Bujóny moc nepoužívám, polévky ve školní jídelně jsou jen z nich. Ale natur asi zkusím.

    superkarma: 0 10.06.2009, 13:33:10

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme