Proto jsme s vybranými čtenářkami testovaly pomocníky pro zavařování a želírování od Dr. Oetkera. Jak testování dopadlo? Co nám čtenářky  a čtenáři napsali? Co se jim povedlo? Přečtěte si jejich reakce, které nám přišly do redakčního emailu.


 
Letos náš první meruňkový džem. Vyzkoušela jsem zatím Gelfix Extra 2:1, Pektin a kyselinu citronovou...  Sáčky jsou opravdu kouzelné! Je to s nimi snadné a rychlé, perfektní zahušťovací schopnosti, snadná příprava a použití... Prostě dokonalé! Budeme kupovat jahůdky, protože jahodová marmeláda je u nás TOP. A ještě čekáme, až nám dozrají špendlíky a okurky a bude se znovu zavařovat... Domácí je nejlepší :)
Denisa

Dobrý den, z vlastní zahrádky jsme minulý týden vyráběli marmeládu. Použili jsme maliny, moruše, rybíz a ostružiny. S produkty na zavařování Dr. Oetker jsme velice spokojeni. Jednoduše a jasně se používají. A celé zavařování je rychlovka. Již jsme využili Pektin, želírovací cukr, Gelfix a kyselinu citronovou. Marmeláda je vynikající. 
Po státních svátcích nás čekala výroba domácího sirupu z černého a červeného rybízu. K tomu jsme využili Cukr na sirup Dr. Oetkera, který jsme také získali na testování. Výroba sirupu je opět snadná a rychlá. Děkuji za možnost testování. 
Věra Šimůnková

Dobrý den, měla jsem tu možnost vyzkoušet Dr. Oetker na zavařování. Zavařuji hodně a vše co na zahrádce vypěstuji a výrobky jsem použila na marmelády všeho druhu. Z cukru na sirup jsem letos udělala bezový sirup (jindy ho dělám podle svého receptu) a sirup byl velmi dobrý a usnadnil mi práci. Kyselinu přidávám vždy do každé marmelády, připadá mi pak, že lépe tuhne a letos jsem už vyráběla marmeládu z rybízu - červeného, z malin, a angreštu. Čeká mě ještě z ostružin a v zimě z pomerančů - tu máme velmi rádi - je hodně aromatická a na vánoční cukroví je skvělá. Pektin jsem vyzkoušela na malinové marmeládě, letos je malin velká úroda, a zhoustla velmi dobře i chuťově byla dobrá tak budu z Pektinu zavařovat i v budoucnu. 
Pomůcku ke konzervování nechávám na víkend, čekají mě nakládačky a bílá cibulka tak určitě použiji. Budu taky nakládat feferony - kozí rohy, ale je jich zatím málo, spíše hodně kvetou, protože byla velká zima. 
Tak chci napsat jen samou chválu, moc se mi všechno hodilo a vše jsem poctivě vyzkoušela a velká spokojenost. Myslím, že to jsou velmi užiteční pomocníci, jen ceny v obchodě by mohly být trochu nižší. Hlavně u Pektinu a Cukru na sirup. 
Moc tedy děkuji za příležitost vše vyzkoušet a přeji krásné a slunečné prázdniny a zavařování.
Zdar. Hana Svobodová

Dobrý den, zkoušel jsem sirup podle receptu z brožurky, jen jsem tedy změnil ovoce. Dělal jsem meruňkový sirup: cca 500 g vypeckovaných očištěných meruněk, 200 ml vody, 1 balíček cukru na sirup Dr. Oetker. Meruňky s vodou jsem přivedl k varu, za stálého míchání povařil 5 minut. Poté směs necháme vychladnout a přidáme cukr a odložíme na noc do ledničky.
Druhý den směs rozmixujeme a propasírujeme. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Sebereme případnou pěnu a horký sirup lejeme do sterilních lahví. Láhve uzavřeme a otočíme víčkem dolů, aby pěkně sedlo. Nechal jsem je tak cca 30 min. Sirup se opravdu povedl. Během pěti dnů byl pryč. Chutnal celé rodině. Jsem rád, že jsem mohl produkty vyzkoušet a určitě si je příště i sám koupím. Dělávám i bezový sirup a marmelády, ale ty už jsem stihl dříve, než přišel testovací balíček. Jinak je opravdu velký rozdíl, když přidávám kyselinu citronovou + cukr a  nebo tady tento cukr na sirup, kde je již tato kyselina podle chuti obsažena. Ale cukr na sirup je ve finální fázi jemnější a v sirupu není tak agresivní, jak když přidávám kyselinu citronovou přímo.
D. Král

Děkuji za možnost testovat výrobky od Dr. Oetkera. Jsou SUPER! Želírovací cukr 3v1 jsme použili při výrobě broskvového džemu. Želírovací cukr se dobře a rychle zapracoval do ovoce. Džem jsme poté zahustili kyselinou citronovou. Džem má správnou konzistenci a i chuťově je výborný. Určitě doporučím tyto výrobky nejen své rodině. Ještě jednou děkuji za testovací balíček.
Katka

Díky moc za testování. Když balíček dorazil, manželka měla obrovskou radost, velmi ráda zavařuje. Tak jsme se do toho co nejdříve pustili. I já přiložil ruku k dílu, aby manželka neměla moc práce. Letošní velká úroda třešní u nás na Vysočině přímo vybízela k výrobě třešňové marmelády. Nejdříve jsme vyzkoušeli Želírovací cukr se stévií. Pak přišel na řadu Gelfix Super 3:1. Tam, kde se přidával cukr, dáváme nejraději třtinový. 
Na další dávky jsme použili Pektin na 2000 gramů ovoce. Tento rostlinný želírovací přípravek jsme viděli oba poprvé. Pektin po vmíchání nadělal trošku hrudky, ale metlička si s tím naštěstí poradila. Všechny marmelády byly po uvaření krásně ztuhlé, žádná neteče. Možná tomu pomohla i kyselina citrónová Dr. Oetker, do každé dávky jsme přidávali po dvou lžičkách dle návodu. Na závěr bych to tedy shrnul. S přípravky Dr. Oetker je zavařování jedna velká radost.
S pozdravem Martin Zeman

Zavařovací testovací balíček Dr. Oetker mi udělal velikou radost. V minulých letech jsem při vytváření marmeládových a džemových zásob používala jen „super želírovací  cukr“, proto jsem byla zejména zvědavá na ostatní produkty.
Pektin a kyselinu citronovou jsem použila na přípravu jahodového džemu, toho jsem dělala nejvíce, takže balení na 2 kg ovoce je super!
Gelfix super jsem vyzkoušela na rybízový džem, ten používám hlavně na vánoční cukroví, takže získané 3 skleničky jsou dostačující.
Gelfix extra jsem se rozhodla použít  na třešňový džem, který u nás ve spíži nemůže chybět, milují ho především vnoučata.
Pro další domácí džem jahodo-rebarborový (míchám půl na půl) jsem sáhla po super želírovacím cukru .
Jahody, rybíz ani rebarboru nekompotuji, ty pouze zmrazuji.
S třešní dělám kompoty, letos mi nechytly dvě skleničky. Otevřela jsem je, přidala do každé špetku pomůcky ke konzervování a znovu sterilizovala. 
Želírovací cukr stévie jsem zatím netestovala, ale hodlám ho použít na broskvové džemy, které jsou u nás nejoblíbenější. Díky stévii obdaruji džemem i tchýni, která má cukrovku.
Cukr na sirup zatím odpočívá, než se rozhodnu, jestli ho použiji na malinový nebo jitrocelový sirup. 
Z přiložených brožurek mě nadchnul levandulový sirup, letos jsem jeho přípravu zmeškala (testovací balíček s recepty přišel později, v době, kdy už  jsem neměla přístup ke kvetoucí levanduli), ale nevadí, rozhodně vyzkouším příští rok.
Co říci závěrem? Testovací balíček mi rozšířil obzory k rychlé, nenáročné výrobě lahodných domácích džemů. Nic se nezkazilo. Oceňuji i různé druhy přípravků, podle množství zpracovávaného ovoce (od 1 přes 1,5 až do 2 kg). Pro běžnou spotřebu v domácnosti dostatečně variabilní. 
Jiřina Černá

Dobrý den, jsem ráda, že vám mohu poděkovat za balíček, byl pro mě překvapením a velkou radostí. Želírovací výrobky používám většinou na marmelády. Používáme želírovací cukr 2:1 a nemohli jsme ho sehnat, protože sezona začala dříve a obchody s tím ještě nepočítaly. Určitě se bude hodit i Gelfix, máme zahrádku a máme i kamarády, kteří nám věnují přebytečné ovoce. Musím přiznat, poprvé v životě jsem dělala jahodový sirup. Recept jsem si trochu upravila - podle návodu se mají jahody propasírovat a použít šťáva, ale mě bylo líto ten zbytek vyhodit, tak jsem ty povařené jahody rozmixovala a nalila do zavařovacích skleniček. Sirup je pořádně hustý, nabíráme ho lžičkou a je strašně dobrý! Ještě jednou moc děkuji za dárek! 
Irena Kvapilová

Dobrý den, nejdříve mi dovolte poděkovat za zaslaný balíček, opravdu mi udělal velkou radost a byl pro mě příjemným překvapením. Dosud jsem totiž nepoužívala pomůcky ke konzervování a ani mi nebyl blízký Pektin. Většinou se spokojím s Gelfixem, který mi vždy je dobrým pomocníkem. Letos jsem už zvládla rybízovou marmeládu (s Gelfixem extra). Pektin jsem použila na angreštový jam, ale zdá se mi řidší konzistence než normální ostatní  jamy. Může to taky být tím, že jsem musela šetřit kyselinou citrónovou, protože angrešty jsou letos mimořádně kyselé. Pomůcku ke konzervování použiji tento týden na broskve a doufám, že to pomůže, protože jeden rok mi broskve „vyskákaly ze sklenic“ a to byla opravdu škoda. 
Želírovací cukr jsem si odložila na ostružiny, které tak do týdne, 14 dní dozrají. Ty bývají hodně sladké, ale když z nich přecedím semínka, bývá jam velice řídký. Takže letos želírovací cukr „natuním“ ještě  Gelfixem super a vyzkouším je společně.
Ještě jednou děkuji za užitečné pomocníky a přeji vše dobré. 
Kateřina Ličková

Milá redakce, balíček s produkty pro zavařování mi udělaly velkou radost. S Pektinem jsem udělala hned třešňovou marmeládu. Krásně zhoustla, je úplně skvělá. Tak akorát hustá a voňavá. Také jsem podle přiloženého sešitu s recepty udělala další chutné věcí, jako například sirup. Nikdy jsem ho nedělala, díky dobrému receptu se hned povedl. Podělila jsem se o recept i se sousedkou, ofotila si ho a také se jí povedl. Zavařování je díky pomocníkům od Dr. Oetkera velmi rychlé, snadné a spolehlivé. S želírovacími přípravky od Dr. Oetker máte jistotu, že se vám domácí džemy, marmelády a sirupy vždy podaří! Musím uznat, že se vše povedlo.
Díky Marie K.

Děkujeme čtenářkám za autentické fotografie

 
Pektin Dr. Oetker
Doporučená MOC je 39,90 Kč za 20 g. Toto množství vystačí na 2 kg ovoce.
Výrobek obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Neobsahuje žádné konzervanty.
 
Jeden balíček Pektinu Dr. Oetker vystačí až na 2 000 g ovoce, ke kterému přidáte 700 až 1 000 g cukru podle toho, jak je ovoce zralé nebo podle toho, jak sladký džem budete chtít připravit. Pektin v džemu působí jako přírodní zahušťovadlo, díky kterému tak džem získá požadovanou konzistenci. Pektin Dr. Oetker je možné kombinovat s řepným i třtinovým cukrem.

Více na https://www.oetker.cz/cz-cs

Naše články:

Uložit

Reklama