Domácnost

Napište velikonoční recept a vyhrajte pánve ecoPRESTO

Zajímáte se o novinky ze světa kuchyňských doplňků a nádobí? Pak pro vás máme jedinečný tip!

Ve zlínském vývojovém a designovém centru Tescoma vzniklo nové nádobí s naprosto novým a unikátním keramickým antiadhézním povrchem. Jsou to pánve ecoPRESTO dostupné v pěti různých velikostech. Revoluční technologie však neznamená obrovské náklady na jejich pořízení. Vždyť cena začíná už na 349 Kč.

tescoma

A čím jsou tak výjimečné? To je vidět už na první pohled. Jejich vnitřek, dno, má bílou barvu. Tak typickou pro použitý materiál - keramický antiadhézní povrch. Ten velmi dobře odolává vůči vysokým teplotám, tepelným šokům, ale i mechanickému opotřebení. Pánve ecoPRESTO jsou ekologické, jak už název napovídá a jejich výroba je šetrná vůči životnímu prostředí. Můžeme je používat na plynový, elektrický a sklokeramický sporák. Lze je mýt bez problémů i v myčce.

Mít kvalitní nádobí neznamená zaplatit horentní částky, to dokládá svými výrobky - pánvemi ecoPRESTO - česká firma Tescoma. Navíc vám na tyto pánve poskytne tři roky záruku a jistotu naprosté zdravotní nezávadnosti doloženou certifikáty.

Jak tuto revoluční pánev používat?

tescomaJeště před prvním použitím omyjeme a osušíme a povrch potřeme pokrmovým olejem nebo tukem. Vaříme vždy na nízký nebo střední výkon a nezapomeneme používat plastové nebo dřevěné kuchyňské nářadí nepoškozující adhezní povlak. Určitě bychom se měli vyhnout kovovému náčiní a ostrým předmětům.

Více informací naleznete a zakoupit si můžete na www.tescoma.cz.

Sortiment Tescoma pánve ecoPRESTO: doporučené maloobchodní ceny:

595020 Pánev ecoPRESTO ¤ 20 cm 349 Kč
595024 Pánev ecoPRESTO ¤ 24 cm 399 Kč
595026 Pánev ecoPRESTO ¤ 26 cm 449 Kč
595028 Pánev ecoPRESTO ¤ 28 cm 499 Kč

Pozor: velikonoční soutěž!

Určitě se chystáte, jak si užijete Velikonoce, svátky jara. O Velikonocích si užíváme volna, scházíme se svými blízkými a slavíme. K tomu chystáme sváteční stůl s výbornými pochoutkami a s tradičními velikonočními pokrmy.

Chcete tuto pánev vyhrát? Pak nám pod článek napište recept na pokrm (POZOR, každý soutěžící může poslat jen JEDEN recept), který budete o Velikonocích připravovat. Soutěžíme o tři pánve v průměru 20 cm, 24 cm a 26 cm!

   
16.03.2010 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [170] sdrawa [*]

    No, je celkem levná, já jsme si koupila dražší pánev od stoneline, ale zase je kvalitní.

    superkarma: 0 28.05.2013, 12:37:56
  2. [169] kluci 123 [*]

    Plněná vejce

    potřebujeme 6na tvrdo uvařených vajec,lžíci hořčice,1/2másla nebo margarínu lžičku kečupu.lžičku mleté papriky,lžičku kurkumy,lžičku nletého rozmarýnu,

    příprava : vejce uvaříme na tvrdo a ochladíme, oloupáme a podélně rozpulíme. Opatrně vydlabeme žloutky.dáme je do misky  a utřeme s máslem. Přidáme hořčici a špetku soli. Směs rozdělíme na tři díly, každý zvlášť ochutíme buď kečupem a paprikou, kurkumou nebo rozmarýnem. Jednotlivé směsi zdobničkou nastříkáme na vydlabané půlky vajec.Ozdobíme bylinkami nebo kousky zeleniny.

    superkarma: 0 27.03.2010, 19:20:08
  3. [168] mrowiecova [*]

    Tak kdo vyhrál ?

    superkarma: 0 26.03.2010, 10:19:56
  4. avatar
    [167] ivbara [*]

    Jarní nádivka

    Housky  nakrájím na kostičky, navlčím mlékem, přidám žloutky, nasekaný česnek,nakrájenou cibuli na kostičky, spařené nasekané kopřivy, spetku soli,pepř. Zamíchám ,nakonec lehce  vmíchám   sníh a dám péci do vymazaného pekáčku.Lze přidat nakrájené uzené ,ale není nutné. Množství vajec  zhruba 1 vejce na jednu housku.Když nejsou na  Velikonoce ještě  kopřivy,tak dávám  místo nich mraženou zeleninu s kukuřicí, je to také moc dobré.

    superkarma: 0 24.03.2010, 23:10:37
  5. avatar
    [166] mare81 [*]

    JOGURTOVE FRITULE

    Muj manzel je z DalmacieSml57, takze se nase Velikonoce ani Vanoce neobejdou bez tradicnich frituli. Fritule by se daly prirovnat treba k ceskym koblizkum, na jejich pripravu vsak existuje mnoho receptu a od vesnice k vesnici se lisi jejich slozeni. Nekdo pridava rozinky, jiny zase orechy, strouhane jablko nebo tvaroh. My je pripravujeme takto:

    Potrebujeme: 300g hladke mouky, 200ml bileho jogurtu, 2 vajicka, 50g cukru, rum, rozinky, vanilkovy cukr, prasek do peciva, citronova kura, olej na smazeni, mlety cukr na posypani a samozrejme nadobu, ve ktere budeme smazit (a proc treba zrovna pri tehle prilezitosti nezkusit panev Tescoma ecoPRESTOSml16Sml16Sml67)

    Tak hura na toSml59 Rozsleham vajicka s cukrem a pridam spetku soli, rum, jogurt, vanilkovy cukr, rozinky namocene v rumu a nastrouhanou citronovou kuru. Vse spolecne smicham a do vznikle smesi za staleho michani postupne pridavam mouku smichanou s praskem do peciva a pokracuju v michani, dokud testo neni jednolite a bez hrudek. Pote ho prikryju a necham ctvrt hodky odpocivat. Lzici naberu trochu smesi a pomoci druhe lzice ji shrnu do rozpaleneho oleje. Smazim dozlatova. Pote fritule skladam na papir, aby se zbavily prebytecneho oleje a nakonec posypu cukrem:) Preju dobrou chut a krasne a slunecne velikonocni svatkySml16

    superkarma: 0 24.03.2010, 14:12:55
  6. avatar
    [165] Japina [*]

    Na velikonoční svátky jezdíme k našim, takže mě doma žádné velké vyvařování nečeká, proto přidám jen recept na rychlou a vcelku zdravou pomazánku.

    Na jemnén struhadle se nastrouhá stejný díl mrkve, celeru a tvrdého sýru (sýr lze vynechat), spojí se tatarkou, může se přidat česnek.

    superkarma: 0 24.03.2010, 13:12:48
  7. [164] petikuk [*]

    Špenát z kopřiv

    Když jsou už na  velikonoce kopřivy, tak  ho dělám, ale pozor, je  dost pikantní.

    Mladé kopřivy spaříme,nasekáme  na malé kousky,dáme na zpěnenou cibulku a podusíme. Zahustíme nepatrne moukou s mlékem,povaříme,  jemně osolíme. Je velice pikantní, ale dobrý.

    superkarma: 0 24.03.2010, 08:52:56
  8. [163] vypravec [*]

    Velikonoční chlebíčky děláme z koledy každý pondělní večer.

    Vajíčkovou pomazánka z vykoledovaných  vařených vajec :)  Suroviny : 1 velká  cibule,6 vařených vajec,1 - 2 lžíce hořčice, 1 tavený sýr nebo 1/2 pomazánkového másla,pepř,sůl ,veka.

    Postup:žloutky,hořčici,sýr rozmíchám,lehce vmíchám nakrájenou cibuli, nasekané bílky,pepř,sůl.Namažeme na  plátky veky,ozdobíme  pažitkou a dobrou chuť.

    superkarma: 0 24.03.2010, 00:39:07
  9. [162] arezkova [*]

    Velikonoční nádivka

    4 vejce,500g rohlíků, trochu mléka, 1 velká cibule,100g másla,200G uzené krkovičky (nebo uzeniny),200g krájené slaniny, zelené bylinky nebo listový špenát, bílý pepř, muškátový oříšek

    Do misky dáme nakrájené rohlíky,pokapeme mlékem a necháme vsáknout.Na másle v pánvi osmahneme cibuli a krkovici. Bylinky nebo špetná omyjem,osušíme a nasekáme nadrobno. přimícháme celá vejce,osolíme, okořeníme.Prohněteme a a vytvoříme šišku.Dno pekáče vyllžíme polovinou slaniny,vložíme nádivku a pokryjeme ji zbylou slaninou.Podliejeme a pečeme cca 40 minut.

    superkarma: 0 23.03.2010, 23:34:54
  10. [161] Kudrlinkaa [*]

    Snadný velikonoční koláč

    suroviny :

    400 g polohrubé mouky 

    sůl

    80 g moučkového cukru

    strouhaná citronová kůra

    3 žloutky

    100 g tuku

    50 g spařených a oloupaných mandlí

    80 g rozinek

    1 dl mléka

    tuk na vymazání plechu

    kvásek

    1,25 l mléka

    30 g droždí

    10 g moučkového cukru

    60 g polohrubé mouky

    postup : v hrnku zaděláme kvásek, který necháme vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přimícháme sůl, cukr, citronovou kůru, žloutky a rozehřátý vlahý tuk. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané mandle a rozinky. Přidáme kvásek a vlahým mlékem zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme kulatou placku, kterou dáme na vymaštěný plech. Necháme chvíli vykynout. Potom nakrojíme do těsta kříž asi 2 cm hluboký, koláč natřeme žloutkem, posypeme krystalovým cukrem a v dobře vyhřáté troubě upečeme při teplotě 180°C.

    superkarma: 0 23.03.2010, 23:21:59
  11. avatar
    [160] Leňuška [*]

    Velikonoční beránek kynutý

    Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g rostlinného tuku, 2 vejce, 25 g droždí, 1/4 l mléka, trochu soli, cukr na pocukrování, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy.

    Z droždí, trošky cukru, mléka a mouky uděláme kvásek. Jakmile vzejde, smícháme jej s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto, které naplníme do moukou vysypané formy na beránka a necháme je vykynout. Beránka upečeme ve středně teplé troubě a po vychladnutí pocukrujeme.

    superkarma: 0 23.03.2010, 23:13:18
  12. [159] hanzaj [*]

    Větrníčky

    recept: 2dl vody,špetka soli,70g másla,110g polohrubé mouky,3 vejce

    Do menšího kastrolku dáme vodu,přidáme sůl,máslo a uvedeme do varu.Pak

    za stálého míchání přisypáváme mouku.Těsto musí být hladké a nesmí se

    chytat na vařečku nebo kastrůlek.Do vychladlého těsta přidáváme

    postupně vejce (přidáme vždy jen jedno a řádně promícháme)Těsto pak

    dáme do sáčku se zdobicí trubičkou a vytlačujeme na vymazaný plech

    kroužky nebo bochánky.Pečeme ve vyhřáté troubě.Vychladlé prořízneme a

    plníme krémem.Krém:1 máslo(může být hera)500ml mléka,2 vanil. pudinky,cukr dle potřeby.Pudinky uvaříme v mléce,necháme vychladit,máslo vyšleháme s cukrem a pomalu přidáváme pudink. DOBROU CHUŤ Sml61

    superkarma: 0 23.03.2010, 21:31:11
  13. [158] aluska2901 [*]

    Hrnkový makový beránek

    Ingredience: 1 hrnek mletého máku, 3/4 hrnku hladké mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1/4 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažné vody, 4 vejce, 1 prášek do pečiva

    Postup přípravy: Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu, olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a mletý mák. Nakonec sníh. Formu vymažeme a vysypeme a pečeme podle druhu trouby 30-40 minut.

    superkarma: 0 23.03.2010, 20:56:26
  14. [157] ježeček [*]

    Rychlý obložený chléb

    1 střední cibuli nakrájet nadrobno, smíchat s nastrouhaným sýrem (asi 150 dkg eidam 30%), 1 celé vejce, promíchat (pokud je hmota řidčí, přidat sýr) nanést na plátky chleba (staršího) a na kapce oleje lehce dozlatova opéci jen namazanou stranu, ozdobit sezonní zeleninou, uvařeným plátkem vajíčka, tatarská omáčka...dle volby nebo jen doplnit zeleninovým salátem-necháme na vás. Rychlé, vydatné a oblíbené. Dobrou chuť!!!

    superkarma: 0 23.03.2010, 18:32:39
  15. avatar
    [156] delfi.na [*]

    A co něco na pití?

    250 ml šlehačky,1 SALKO,3 ledové kaštany,4 kostičky hořké čokolády,1/2 l rumu.

    Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme chvíli probublat. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví.

    Mńam

    superkarma: 0 23.03.2010, 12:15:10
  16. avatar
    [155] delfi.na [*]

    Pánev bych sice chtěla vyhrát, ale tu je tolik receptů, že jen budu opisovat a opisovat a zkoušet vařit, péct, smažit, že nebudu mít čas sem něco vložit Sml30

    superkarma: 0 23.03.2010, 09:30:20
  17. avatar
    [154] Moncicacka [*]

    Super rychlá šlehačková roláda:

    5 vajec,

    10 dkg cukru,

    3 lžíce kakaa,

    2 lžíce polohrubé mouky,

    250

    ml smetany ke šlehání, ztužovač

    Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.Cukr utřeme

    se žloutky do pěny, přidáme kakao a 1 lžíci mouky.

    Tuhý sníh smícháme

    s těstem.Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící papír rozetřeme

    těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C 10 minut.

    Horký piškot ještě teplý smotáme.

    Po vychladnutí

    jej potřeme našlehanou šlehačkou se ztužovačem, smotáme a necháme uležet do druhého

    dne v lednici.

    superkarma: 0 23.03.2010, 09:06:49
  18. [153] topinka [*]

    Levný mazanec z brambor:

    Potřebujeme: 1/4 kg nastruhaných uvařených brambor, 60 dkg polohrubé mouky, dkg droždí, 10 dkg tuku, 12 dkg cukru, 1 vejce, rozinky a oříšky, sůl a citronová kůra

    Postup: všechny suroviny vypracuj do tuhého těsta, vpracuj oříšky a rozinky. Utvoř mazanec. Nechej jej v teple vykynout a pak ho pomaž ušlehaným vejcem. Ještě teplý jej pocukruj. Dobrou chuť a krásné velikonoce!

    superkarma: 0 23.03.2010, 07:27:55
  19. [152] Lenčáč [*]

    hannah58 — #137 Děkuji... jsi zlatíčko ;-) I tobě a celé tvé rodince Sml79

    superkarma: 0 22.03.2010, 22:17:52
  20. [151] mlynaroj [*]

    Velikonoční nádivka z tří druhů masa

    doba přípravy je přibližně 2 hodiny

    připravíme si:

    200 g uzeného masa,

    200 g vepřového masa,

    200 g telecího nebo masa z kuřete nebo vnitřnosti z kuřete, králíka nebo kůzlete,

    8 rohlíků,

    8-10 vajec,

    1/8 l mléka,

    sůl,

    pepř,

    bylinky

    sádlo nebo olej na vymazání pekáče

    Příprava:

    Maso uvaříme každé zvlášť a nakrájíme. Rohlíky nakrájíme na

    kostičky, zvlhčíme několika lžícemi vývaru, přidáme maso, rozsekanou

    pažitku a mladé kopřivy, osolíme, opepříme a lehce promícháme.

    V mléce rozkvedláme vejce, zalijeme směs, dáme do dobře vymaštěného pekáčku a upečeme.

    Přeji dobrou chuť!!

    superkarma: 0 22.03.2010, 16:40:59

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [150] qubik [*]

    Velikonoční dort s želé vajíčky

    Ingredience na dort: 140g másla, 140g moučkového cukru, 140g loupaných strouhaných mandlí, 70g polohrubé mouky, sníh ze 3 bílků, 1/2 prášku do pečiva

    Ingredience na polevu: 3 žloutky, 150-200g moučkového cukru, kokosová moučka, velikonoční cukrová čokoláda nebo želé vajíčka

    Postup: Máslo utřeme s cukrem, přidáme strouhané mandle s moukou a práškem do pečiva. Nakonec do těsta lehce zamícháme pevný sníh z bílků. Těsto nalijeme do menší dortové formy (vymazané tukem a vysypané kokosem nebo strouhankou). Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.

    Vychladlý dort vyjmeme z formy, podélně rozřízneme - možno i 2x a namažeme zavařeninou.

    Znovu složíme a celý dort polijeme žloutkovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kokosem a zdobíme bonbóny (vajíčky).

    Nejlepší jsou želé vajíčka, protože jsou barevná. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy a zdobíme před podáváním šlehačkou.

    superkarma: 0 22.03.2010, 14:13:48
  2. [149] Martyna [*]

    Jarní nádivka s bylinkami

    1 chlebíčková veka, 5 vajíček, 250 g uzeného masa, 500 g vepřové

    plece, 1/4 l mléka, petrželka, nasekaná kopřiva, sůl a pepř, máslo.

    Postup přípravy

    Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali

    žloutky a necháme chvíli rozležet. Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň

    vaříme i uzené maso a po vychladnutí jej nakrájíme nadrobno. Bylinky

    nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky,

    maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na

    tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do

    něho rozložíme a urovnáme, povrch, pokapeme ještě máslem a upečeme v

    předehřáté troubě dozlatova.

    superkarma: 0 22.03.2010, 11:00:55
  3. [148] PETRAKM [*]

    želé vajíčka

    do prázdných skořápek nalijte želatinu /různě obarvěte potrav. barvivem/,posaďte do keram. květináčku,nebo do naklíčeného obilí,ovažte stužkou a máte skvělou odměnu pro koledníky,jednoduché,rychlé a originální-fantazii se meze nekladouSml79Sml79Sml79

    superkarma: 0 21.03.2010, 16:08:40
  4. avatar
    [147] Bugy [*]

    Já budu dělat sušenky z vařených vajec - obvykle nevím co s nimi. Tak tohle je jedna možnost:

    Sušenky z vařených žloutků:

    18 dk hladké mouky

    8 dkg cukru

    15 dkg másla (tuku)

    4 vařené žloutky - nastrouhat (bílky pak třeba do polévky)

    citron.šťáva, vanilka

    Ze všeho udělat těsto, chvíli nechat odpočinout.

    Vyválet na 1/4 cm silný plát a vykrajovat kolečka. Upečeme v troubě (mírná teplota) a pak spojujeme marmeládou k sobě.

    superkarma: 0 21.03.2010, 14:59:45
  5. [146] justyn07 [*]

    "Krizová" velikonoční nádivka

    Tato velikonoční nádivka je vhodná pro:

    a) vegetariány

    b) pro ty z nás, kteří máme jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou

    c) pro nás, kteří chceme zachovávat velikonoční tradice, ale pozdě zjistíme, že naše lednička či spíž je zásobena skromně a ještě skromněji

    Nám všem postačí, když doma máme dvě tvrdší housky či rohlíky, dvě vajíčka, dva stroužky česneku, majoránku nebo oregáno, trochu mléka či zbylého vývaru, oříšek másla, cibuli, 150 gramů zmrazeného hrášku s mrkví, sůl, pepř a petrželku či jinou zelenou bylinku.

    Tvrdší pečivo nakrájíme na kostičky. Osolená vajíčka rozšleháme. Česnek prolisujeme, petrželku nasekáme. Na oříšku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou promícháme s pečivem, vajíčky, česnekem, kořením  a petrželkou. Ovlažíme mlékem nebo vývarem. Necháme chvíli odležet a vmícháme zmrazenou zeleninu.

    Formu na bábovku nebo na biskupský chlebíček řádně vytřeme tukem, naplníme ji nádivkou a upečeme. Během pečení -dle potřeby - svlažíme vývarem.

    Upečenou nádivku necháme krátce prochladnout ve formě. Potom ji opatrně vyklopíme, nakrájíme a servírujeme obloženou čerstvou zeleninou. Dobré velikonoční pochutnání!

    Můj tip - slupky z cibule použijeme k barvení velikonočních vajíček.

    superkarma: 0 21.03.2010, 14:34:57
  6. [145] Suzanne222 [*]

    Velikonoční závin se slaninou, sýrem a mevědím česnekem

    Na 1 závin:

    1 rozválené listové těsto

    1 kostka balkánského sýra

    1 kulatý tvarohový sýr z Kroměříže

    1 celá jarní cibulka

    svazek listů medvědího česneku

    10 dkg slaniny

    lžička kapary

    1 – 2 lžíce oliv s papričkou

    olivový olej

    pepř

    lístky čerstvé bazalky

    stroužek česneku

    Na

    pánvi na oleji zpěníme posekanou cibulku, přidáme nadrobno nakrájenu slaninu. Na

    destičce nakrájíme balkánský sýr na kostky, rozkrájíme také kularý sýr a oba

    spolu promícháme. Až slanina začne být částečně oprančená, odstraníme pánev z plotny.

    Přímícháme směs 2 sýrů, přidáme nadrobno nasekaný medvědí česnek, posekané

    kapary a olivy. Opepříme, vmícháme rozetřený česnek a natrhané lístky bazalky. Tuto

    směs použijeme jako náplň závinu. Než dáme závin péct do trouby na střední

    stupeň, ještě jej celý potřeme rozšlehaným vejcem.

    Dobrou chuť!

    superkarma: 0 21.03.2010, 12:07:48
  7. [144] lucik_ [*]

    Krome beranka, velikonocni nadivky atd. upecu tento recept, hodi se na jakoukoliv oslavu :o)

    PIZZA ŠTRŮDLY

    Ingredience:

    1 balení listového těsta

    300 g salámu dle chuti (junior, šunka, slanina)

    300 g sýru (eidam, mozzarella)

    oregano

    kečup

    1 vejce

    můžete přidat i nadrcený česnek, zeleninu nebo olivy

    Příprava:

    Listové těsto rozdělte na 4 stejné části. Každou rozválejte, pomažte kečupem a posypte oreganem. Poté nakrájeným salámem a nastrouhaným sýrem. Štrůdl zabalte a pomažte rozšlehaným vejcem s oreganem. Dejte na plech a pečte asi 15 minut při 200°C (dozlatova). V průběhu pečení štrůdl propíchejte, aby nepopraskal. Nechte trochu vychladnout a servírujte. Výborný je jak teplý, tak studený.

    superkarma: 0 21.03.2010, 10:43:50
  8. [143] zelda27 [*]

    VELIKONOČNÍ JIDÁŠE

    2 žloutky

    250ml mléka

    citron

    1 lžíce pískovéhu cukru

    120 g másla

    80g medu

    30g droždí

    500 g hl.mouky

    špetka soli

    Vytvoříme si kvásek: Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s jednou lžící cukru a lžící mouky, necháme to přikryté ubrouskem kynout 5-10 minut. Změklý tuk utřeme se žloutky a medem do pěny. Postupně vmícháme prosátou mouku, zbylé mléko, kvásek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho 40 – 60 min kynout. Z těsta oddělujeme kousky a vyválíme z nich válečky, které stočíme do tvaru spirály. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme ještě 15 min kynout. Jidáše vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 20 minut dozlatova. Ještě horké jidáše potřeme medem.  

    superkarma: 0 21.03.2010, 09:29:53
  9. [142] Liula [*]

    3 vajicka natvrdo

    do oselene vody dame varit vajicka cca 10 minut

    Namka

    superkarma: 0 20.03.2010, 20:54:00
  10. [141] DEJVINKA [*]

    Bábovka s jahodovou marmeládou.

    Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Vyhřejeme troubu na 180°C ,mezi tím utřeme 250g másla s 200g krupicového cukru a jedním sáčkem vanilkové.A po jednom do hmoty zapracujeme 4 vejce.Za stálého šlehání přidáme 4 lžíce rumu,pak po částech 150g hladké a 150g polohrubé s 2,5 lžičkami kypřícího prášku a špetkou soli a nakonec 230ml mléka.Do formy vlijeme půlku těsta a rovnoměrně ho poklademe kopečky jahodové marmelády smíchané se 100g nasekanými mandlemi nebo ořechy.Stěrkou protáhneme marmeládu těstem a zalijeme zbývajícím těstěm a dáme na hodinu péct.Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.Sml59

    superkarma: 0 20.03.2010, 18:45:06
  11. avatar
    [140] gerbera1 [*]

    Velikonoční Jidáše:

    50g hl. mouky

    100g

    cukru krupice

    100g másla

    2 žloutky

    50

    g droždí

    150 ml mléka

    špetka soli

    1 sáček vanilkového cukru

    1/2 lžičky citrónové

    kůry

    špetka

    muškátového oříšku

    moučkový cukr na posypání

    Z droždí,

    poloviny vlažného mléka a poloviny cukru uděláme kvásek. Ten necháme v

    teple vykynout a poté smícháme s ostatními surovinami. Vše zpracujeme v

    hladké lehčí těsto a dáme na 40 minut do tepla vykynout.

    Po vykynutí

    rozdělíme těsto na zhruba 20 stejně velkých kousků. Každý rozválíme na

    pramen a stočíme do požadovaného tvaru.

    Naskládáme na plech vyložený

    pečícím papírem, necháme zhruba ještě 10–15 minut vykynout. Pak potřeme

    rozšlehaným vejcem a můžeme posypat třeba mákem, nebo ozdobíme

    rozinkami.

    Pečeme

    ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 12–15 minut. Hotové Jidášky

    necháme vychladnout a poté posypeme moučkovým cukrem.Mňam

    superkarma: 0 20.03.2010, 18:08:37
  12. [139] majoneza [*]

    Velikonoční mazanec pečený v domácí pekárně:

    Potřebujeme:

    3 hrnky polohrubé mouky, 1

    lžička hladké mouky, 5 lžic cukru krupice, 1/3 kostky másla, 3/4 kostky

    droždí, 3/4 hrnku mléka, 1 žloutek, sůl, 1 balíček vanilkového cukru,

    citronová kůra, 3 lžíce rozinek, vejce na potření, mandle na posypání 

    Postup přípravy:

    Namočím

    rozinky. Do pekárny dám vlažné mléko, rozdrobím droždí, přidám 1 lžíci

    cukru, promíchám a posypu lžičkou hladké mouky. Zapnu program těsto.

    Rozehřeju máslo, smíchám mouku se zbylým cukrem i vanilkovým, solí a

    citronovou kůrou. Jakmile pekárna začne míchat, vsypu mouku, přileju

    máslo a žloutek. Po zvukovém signálu přidám okapané rozinky. Po

    doběhnutí programu na vále udělám 2 bochánky a na plechu pod ubrouskem

    nechám ještě kynout (asi 45 min). Potřu rozšlehaným vajíčkem, posypu

    mandlemi a dám péct. Peču v předehřáte troubě na 190 °C 15 min., poté

    snížím na 150 °C a dopékám 30 minut.

    Bochánky nejsou moc sladké ani

    hutné, ale dobře se krájí a mažou máslem a marmeládou.

    superkarma: 0 20.03.2010, 17:45:18
  13. [138] novakeva [*]

    Ja budu určitě připravovat tradičně beránka/buchtu/potom budu dělat nádivku s uzeným masem,chlebíčky,jednohubky a malovat pro koledníky vajíčka a zdobit je barevnými voskovými výtvory.

    Na beránka použijeme:

    3 skleničky polohr.mouky,1 a 1/2 skleničky cukru,1 sklenička mléka,1 sklenička oleje,2 vejce,1 lžička sódy bicarbony a jeden jemný tvaroh.Do vymazaných a vysypaných forem beránka/ja mám dvě/přední a zadní/ naleji těsto a pomaly upeču.Po vychladnutí poleji čokoládou a po ztuhnutí udělám ze zdobícího cukru s bílkem vlnky.

    superkarma: 0 20.03.2010, 15:48:36
  14. avatar
    [137] hannah58 [*]

    Lenčáč — #131 Čau Lenčáč,

    přeju pěkné velikonoce a dcerce bohatou koledu,

    hannah58Sml59

    1. na komentář reaguje Lenčáč — #152
    superkarma: 0 20.03.2010, 15:09:02
  15. [136] Lucie100 [*]

    Použité suroviny receptu Keksy naší babičky:

    3/4 kg polohrubé mouky

     |  1/4 kg cukru

     |  18 dkg másla

     |  1 vanilkový cukr

     |  1 prdopeč

     |  4 - 5 vajec

    Postup přípravy receptu Keksy naší babičky:

    Výborné

    keksíky, které nám dělala babička vždycky, když jsme někam jeli - na

    tábor, když jsme se jeli v létě koupat, a nebo prostě jen tak.

    Milovaly jsme je - nekazily se, na sluníčku se neroztékaly. A hlavně dlouho vydržely. Dají se jíst hned, ale nejlepší,

    když se nechají rozležet a navinou se... Já je dávám do Vacsy a do

    lednice.

    Ze všech surovin zpracujeme pěkné těsto a dáme ho na chvíli do lednice.

    Já jsem dnes neměla moučkový cukr, tak jsem v hmoždíři trošku pohonila

    cukr krystal... Nebylo to úplně hladké a těsto se mi pořád nechtělo

    nějak spojit. /Nevím, zda to bylo tím..../ Tak jsem přidala ještě 1

    vejce a trochu hladké mouky. Ale jinak je recept původně na 4 vejce -

    no, uvidíte...

    Z těsta klasika vyválíte placku - nemá se moučit - mouka by byla na

    sušenkách a bylo by to fuj..., takže já vyvaluji mezi dvěma papíry na

    pečení. Placka má být silnější - tak půl centimetru - silnější než na

    linecké...

    Vykrajuji různé tvary, čím různorodější, tím pro děti lepší.

    Peču na pečícím papíře, na 160 stupňů - v horkovzduchu ASI 5 minut -

    nestopovala jsem to. Nemají být hnědé - zůstávají bledé. Trošku se

    nafouknou, chvíli je tam necháme a ještě trošku měkké vytahujeme - to

    poznáte. Když je uděláte tenké nebo je necháte dlouho v troubě, nebudou

    měkké.

    Když vystydnou, dám je hned do krabice nebo do Vacsy piskly. Nezdobí se, nechávají se jen tak.

    Teď, když budou ty velikonoce, udělala jsem si jich pár s dírkami a

    slepím je marmoškou jako vánoční linecké. Pár jich přizdobím čokoládou

    - aby byly trochu slavnostnější a nemusela jsem se už patlat s lineckým

    .

    superkarma: 0 20.03.2010, 14:33:37
  16. [135] lleennaa [*]

    Sluníčkový den:

    potřebujete jednu i více rodin s dětmi, sluníčko, můžete přidat mírný vítr, ale nejlíp bez něj, do kapes po pleskačce (obsah nechám na Vaši představivosti - chuti), dětem na záda batůžky s jídlem a hurá na výlet...

    Přeji všem dobrou náladu a spousty krásných zážitků z Velikonoc 2010 Sml7

    superkarma: 0 20.03.2010, 14:05:23
  17. [134] ladybirds [*]

    Velikonoční nádivka

    500 g uzeného 

    6 rohlíků 

    6 vajec

    200 ml mléka

    trochu kopřiv

    česnek

    pepř

    sůl

    Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme je rozšlehanými vejci v mléce. Přidáme nakrájené uzené a nasekané kopřivy a ochutíme pepřem, solí, česnekem. Promícháme a dáme do zapékací misky. Pečeme na 200°C nejlépe 25 minut přikryté a potom dalším 20 minut odkryté, dokud nemá nádivka křupavou kůrčičku.

    superkarma: 0 20.03.2010, 09:19:51
  18. [133] bzuk [*]

    Smažené růže

    2 sklenice polohrubé mouky

    1/3 sklenice smetany (12%)

    1 vejce

    2 žloutky

    2 lžíce rumu

    2 lžíce cukru

    1 lžíce octa

    1/4 lžičky soli

    1 l oleje

    1. Vejce vyšleháme, smícháme se žloutky, octem, rumem, cukrem, solí, smetanou a vymícháme.

    2. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Těsto necháme 10 minut odstát.

    3. Těsto rozválíme a vykrojíme čtverce o třech různých velikostech. Čtverce ukládáme po třech jeden na druhý, a to od největšího po nejmenší , cik cak a spojíme je ve středu pevným zatlačením prstu.

    4. Hlubokou pánev naplníme olejem a dáme rozehřát. Vkládáme do rozpáleného oleje nejmenším čtvercem dolů, smažíme do růžova.

    5. Posypeme přes síto moučkovým cukrem.

    superkarma: 0 20.03.2010, 08:05:08
  19. [132] sweetandsour [*]

    Jogurtovo-citronový koláč

    1 kelímek smetanového jogurtu (umytý kelímek se pak používá jako odměrka na další ingredience)

    1 kelímek oleje

    2 kelímky cukru

    3 kelímky hladké mouky s vrchovatou lžyčkou prášku do pečiva

    2 vajíčka

    šťáva a kůra z 1 citronu

    Smícháme vajíčka s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku a citron. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 min.

    Recept je nenáročný na suroviny, nádobí i přípravu, ale výsledek je opravdu lahodný a svěží. Pokud to počasí dovolí, tak lepší než trávit Velikonoce u sporáku je vyběhnout někam do přírody Sml16

    superkarma: 0 20.03.2010, 02:16:34
  20. [131] Lenčáč [*]

    Tak u nás se na velikonoce dělá spousta dobrot, ale určitě nesmí chybět...

    VELIKONOČNÍ PLETANEC

    Do mísy dáme 450g hl. mouku, sáček suš.droždí, trochu soli, trochu cukr a pořádně promícháme. Necháme chvilku opočinout a zatím si na oleji vyškvaříme na drobno nakrájenou anglickou slaninu, cca 200g. Když slanina pochladne přidáme jí do těsta. Přidáme ještě deci a půl mléka a stejné množství bílého vína. Pořádně zpracujeme, těsto se nesmí lepit. Můžeme přidat trochu mléka či mouky, pokud je potřeba upravit hustotu. Když je těsto v požadované konzistenci necháme ho vykynout. Po vykynutí rozdělíme na tolik dílů kolik je lidí v rodině. Každý si pak vlastnosručně vyválí dlouhý váleček a společnýmu silami (každý se může dotýkat jen toho svého dílu těsta) zapleteme takový cop. Hotový pletanec (ukázkový cop se ještě nepovedl :D) přendám na vymazaný plech a nechám ještě chvilku kynout. Nakonec ho stačí pomazat vejcem, posypat hrubou solí a kmínem, případně trochou strouhaného sýra a pečeme do zlatova. Dle trouby cca 40 minut při 200°C.

    Přeji dobrou chuť a krásné svátky ;-)

    1. na komentář reaguje hannah58 — #137
    superkarma: 0 20.03.2010, 00:11:34
  21. [130] aleva [*]

    Velikonoční dort za studena:

    Vezmeme dortovou formu a poklademe piškoty,trochuje zahapeme rumeme. Vezmeme 2 kysané smetany a smícháme se lžící krupicového cukru a dáme na ty piškoty. Poté poklademe nakrájeným ovocem ( jakýmkoliv ovocem). Poté vezmeme další 2 kysané smetany a smícháme se lžící kakaa a poklademe směsí ovoce.Nahoru můžeme ještě dát ovoce,ale nemusí být. Dáme na noc do lednice a druhý den podáváme.

    superkarma: 0 19.03.2010, 19:54:46
  22. [129] pecoltka [*]

    Domácí utopenci nejen na Velikonoce

    Svaříme 1,5 l vody a 0,5 l octa,vsypeme celý sáček Deka,povaříme cca 4 min., do vařícího nálevu rozpustíme 2-4 pecičky umělého sladidla a necháme vychladnout.Špekáčky oloupáme, rozkrojíme napůl a do hrnce  je vkládáme do vrstev řezem dolů střídavě s cibulí.Přidáme další koření - 6 kuliček nového koření,3 bobkové listy a zalijeme téměř chladným nálevem. Necháme zrát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, tak alespoň týden.

    Pro dospělé lze přidat několik plátků křenu a feferonky. Jako přílohučerstvý chléb, pečivo, pro dospělé na zapití pivo.

    superkarma: 0 19.03.2010, 19:14:22
  23. [128] sojakova [*]

    Bažant pečený na slanině

    Bažanta omýt, osušit a nakrájet na 4 porce. Stehna a prsa protáhnout slaninou a osolit. Do pekáče dát máslo   slanina na kostičky. Přidat nakrájenou cibuli , tři zrnka pepře a nového koření a špetku tymiánu. Na to položit bažanta a pod poklicí péct asi 15 minut. Potom maso obrátit, podlít 1 dc červeného vína a dopéct do měkka asi 40-50 minut. Během pečení je možno přilét ještě víno a ještě jednou obrátit. Hotové maso přendat na talíře a přelít šťávou, kterou lze zahustit moukou /dle chuti/. Odstranit koření!! Je to docela pochoutka.

    superkarma: 0 19.03.2010, 17:14:05
  24. [127] kulisek [*]

    Velikonoční nádivka s pivem

    400g vepřové plece

    400g uzené plece

    400g bílé veky nebo rohlíků

    6 vajec

    100ml piva - plzeňská dvanáctka

    trochu kopřiv, kontryhele a pažitky

    sůl a pepř dle chuti

    Vepřové a uzené maso uvařit. Vychladlé pak nakrájet na kostičky, dát do mísy a zalít pivem. Bílé pečivo nakrájet na kousky, přidat do mísy a navlhčit vývarem z masa. Ochutit, přidat bylinky a žloutky - promíchat. Z bílků ušlehat tuhý sníh a zlehka vmíchat do směsi. Naplnit do tukem vymazané zapékací mísy a upéct do zlatova.

    superkarma: 0 19.03.2010, 16:50:06
  25. [126] Renatajo [*]

    Dobrý den, pošlu Vám recept , který udělám k večeři - ato kuřecí čínu- Nejprve si podusím porek  na olivovým oleji, do kterého vhodím, na plátky nakrájený kuřecí maso, které jsem měla předem naložený , v koření čína a v soli a dusíme do měkka. Dodáme - česnek , majoránka, kmín  a také mraženou zeleninu, nejlépe na čínu, jsou vhodné i žampiony,  podusíme a zalijeme vodou. Můžeme dát kuř. bujon, také dosolíme , dáme česnek atd. Povaříme chvíly a zahustíme jíškou. Podáváme s rýží. Když si půjčím od rodičů hrnec zepter- vaří se fantasticky a maso je skvěle měkoučké.

    superkarma: 0 19.03.2010, 10:17:38
  26. [125] Honzik111 [*]

    Jehněčí filé s broskvemi

    Pro 4 osoby: 600 g jehněčího masa z kýty, 80 g hladké mouky, 40 g másla, 200 g broskvového kompotu, 1 vejce, sůl, 100 g oleje

    Kýtu z mladého jehněčího nakrájíme asi na 40 g filé, které zlehka naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a dorůžova opečeme na rozpáleném oleji. Po opečení olej slijeme, přidáme máslo a filé na něm krátce opečeme. Broskve necháme odkapat, potom je nakrájíme na půlměsíčky, obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a osmažíme v horkém oleji. Hotové filé rozdělíme na talíře, obložíme opečenými broskvemi, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s dušenou rýží nebo s brambory.

    superkarma: 0 19.03.2010, 09:30:55
  27. [124] Honzik111 [*]

    tak si trhněte nohou

    superkarma: 0 19.03.2010, 09:28:04
  28. avatar
    [123] Duraselllka [*]

    Jehněčí kotlety se žampionySml37

    800 g jehněčích kotlet, sůl, 2 malé cibulky s natí, pepř, mleté hořčičné semínko, 8 větších žampionů, 30 g másla, 4 vejce, 80 g šunky, 2 lříce hladké mouky, 70 g rostlinného oleje, 100 ml vývaru z masoxu, koření Podravka

    Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampiony, nožičky odřízneme a odložíme. Cibulky okrájíme najemno i s natí a orestujeme na másle. Šunku a nožičky žampionů nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibulkám, opečeme, zalijeme vejci a necháme srazit. osolíme, opeříme. Kotlety poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného oleje. Opékáme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a orestujeme. Zalijeme vývarem, 20 minut povaříme. Šťávu scedíme, vložíme kotlety a ještě 10 minut dusíme. Nakonec zjemníme máslem. Žampionům seřízneme vršky kloboučků a nalníme je vaječnou směsí. Přiklopíme seříznutými vršky a vložíme do kastrolu. Podlijeme trochou vody s rozmíchanou Podravkou a dusíme na mírném ohni 10 minut. Omáčku podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.

    superkarma: 0 19.03.2010, 07:52:07
  29. avatar
    [122] georginka [*]

    Vajíčkový salát se zeleninou

    ingredience: 6vajíček, 2střední brambory uvařené ve šlupce, 15dkg měkkého salámu, 2papriky, 2rajčata, hořčice,  thaziki,worcwster, sůl, pepř, majonéza.

    Vše smícháme a necháme dobře vychladit. Podáváme s pečivem a zdobíme petrželkou 

    dobrou chuť

    superkarma: 0 19.03.2010, 07:10:55
  30. [121] Petrs [*]

    Vaječná paštika

    [color=black]4 vejce  [/color]

    [color=black]200 g[/color][color=black] šunky, nebo měkkého salámu[/color]

    [color=black]4 lžíce mléka nebo smetany, tuk[/color]

    [color=black]Šunku nebo salám pokrájíme na nudličky, našleháme s vejci, mlékem nebo smetanou a osolíme. Směs rozdělíme do dvou tukem vymazaných hrnečků, které vložíme do kastrolu s vodou a vaříme do ztuhnutí vajec. Potom obsah vyklopíme, nakrájíme na plátky a „ paštiku“ podáváme teplou. [/color]

    [color=black]Obměna: do rozšlehaných vajec přidáme jemně pokrájenou nať a na povrch posypat čerstvě nastrouhaným křenem.[/color]

    superkarma: 0 18.03.2010, 23:46:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme