Zajímáte se o novinky ze světa kuchyňských doplňků a nádobí? Pak pro vás máme jedinečný tip!
Ve zlínském vývojovém a designovém centru Tescoma vzniklo nové nádobí s naprosto novým a unikátním keramickým antiadhézním povrchem. Jsou to pánve ecoPRESTO dostupné v pěti různých velikostech. Revoluční technologie však neznamená obrovské náklady na jejich pořízení. Vždyť cena začíná už na 349 Kč.
A čím jsou tak výjimečné? To je vidět už na první pohled. Jejich vnitřek, dno, má bílou barvu. Tak typickou pro použitý materiál - keramický antiadhézní povrch. Ten velmi dobře odolává vůči vysokým teplotám, tepelným šokům, ale i mechanickému opotřebení. Pánve ecoPRESTO jsou ekologické, jak už název napovídá a jejich výroba je šetrná vůči životnímu prostředí. Můžeme je používat na plynový, elektrický a sklokeramický sporák. Lze je mýt bez problémů i v myčce.
Mít kvalitní nádobí neznamená zaplatit horentní částky, to dokládá svými výrobky - pánvemi ecoPRESTO - česká firma Tescoma. Navíc vám na tyto pánve poskytne tři roky záruku a jistotu naprosté zdravotní nezávadnosti doloženou certifikáty.
Jak tuto revoluční pánev používat?
Ještě před prvním použitím omyjeme a osušíme a povrch potřeme pokrmovým olejem nebo tukem. Vaříme vždy na nízký nebo střední výkon a nezapomeneme používat plastové nebo dřevěné kuchyňské nářadí nepoškozující adhezní povlak. Určitě bychom se měli vyhnout kovovému náčiní a ostrým předmětům.
Více informací naleznete a zakoupit si můžete na www.tescoma.cz.
Sortiment Tescoma pánve ecoPRESTO: doporučené maloobchodní ceny:
595020 Pánev ecoPRESTO ¤ 20 cm 349 Kč
595024 Pánev ecoPRESTO ¤ 24 cm 399 Kč
595026 Pánev ecoPRESTO ¤ 26 cm 449 Kč
595028 Pánev ecoPRESTO ¤ 28 cm 499 Kč
Pozor: velikonoční soutěž!
Určitě se chystáte, jak si užijete Velikonoce, svátky jara. O Velikonocích si užíváme volna, scházíme se svými blízkými a slavíme. K tomu chystáme sváteční stůl s výbornými pochoutkami a s tradičními velikonočními pokrmy.
Chcete tuto pánev vyhrát? Pak nám pod článek napište recept na pokrm (POZOR, každý soutěžící může poslat jen JEDEN recept), který budete o Velikonocích připravovat. Soutěžíme o tři pánve v průměru 20 cm, 24 cm a 26 cm!
Nový komentář
Komentáře
No, je celkem levná, já jsme si koupila dražší pánev od stoneline, ale zase je kvalitní.
Plněná vejce
potřebujeme 6na tvrdo uvařených vajec,lžíci hořčice,1/2másla nebo margarínu lžičku kečupu.lžičku mleté papriky,lžičku kurkumy,lžičku nletého rozmarýnu,
příprava : vejce uvaříme na tvrdo a ochladíme, oloupáme a podélně rozpulíme. Opatrně vydlabeme žloutky.dáme je do misky a utřeme s máslem. Přidáme hořčici a špetku soli. Směs rozdělíme na tři díly, každý zvlášť ochutíme buď kečupem a paprikou, kurkumou nebo rozmarýnem. Jednotlivé směsi zdobničkou nastříkáme na vydlabané půlky vajec.Ozdobíme bylinkami nebo kousky zeleniny.
Tak kdo vyhrál ?
Jarní nádivka
Housky nakrájím na kostičky, navlčím mlékem, přidám žloutky, nasekaný česnek,nakrájenou cibuli na kostičky, spařené nasekané kopřivy, spetku soli,pepř. Zamíchám ,nakonec lehce vmíchám sníh a dám péci do vymazaného pekáčku.Lze přidat nakrájené uzené ,ale není nutné. Množství vajec zhruba 1 vejce na jednu housku.Když nejsou na Velikonoce ještě kopřivy,tak dávám místo nich mraženou zeleninu s kukuřicí, je to také moc dobré.
JOGURTOVE FRITULE
Muj manzel je z Dalmacie
, takze se nase Velikonoce ani Vanoce neobejdou bez tradicnich frituli. Fritule by se daly prirovnat treba k ceskym koblizkum, na jejich pripravu vsak existuje mnoho receptu a od vesnice k vesnici se lisi jejich slozeni. Nekdo pridava rozinky, jiny zase orechy, strouhane jablko nebo tvaroh. My je pripravujeme takto:
Potrebujeme: 300g hladke mouky, 200ml bileho jogurtu, 2 vajicka, 50g cukru, rum, rozinky, vanilkovy cukr, prasek do peciva, citronova kura, olej na smazeni, mlety cukr na posypani a samozrejme nadobu, ve ktere budeme smazit (a proc treba zrovna pri tehle prilezitosti nezkusit panev Tescoma ecoPRESTO

)
Tak hura na to
Rozsleham vajicka s cukrem a pridam spetku soli, rum, jogurt, vanilkovy cukr, rozinky namocene v rumu a nastrouhanou citronovou kuru. Vse spolecne smicham a do vznikle smesi za staleho michani postupne pridavam mouku smichanou s praskem do peciva a pokracuju v michani, dokud testo neni jednolite a bez hrudek. Pote ho prikryju a necham ctvrt hodky odpocivat. Lzici naberu trochu smesi a pomoci druhe lzice ji shrnu do rozpaleneho oleje. Smazim dozlatova. Pote fritule skladam na papir, aby se zbavily prebytecneho oleje a nakonec posypu cukrem:) Preju dobrou chut a krasne a slunecne velikonocni svatky
Na velikonoční svátky jezdíme k našim, takže mě doma žádné velké vyvařování nečeká, proto přidám jen recept na rychlou a vcelku zdravou pomazánku.
Na jemnén struhadle se nastrouhá stejný díl mrkve, celeru a tvrdého sýru (sýr lze vynechat), spojí se tatarkou, může se přidat česnek.
Špenát z kopřiv
Když jsou už na velikonoce kopřivy, tak ho dělám, ale pozor, je dost pikantní.
Mladé kopřivy spaříme,nasekáme na malé kousky,dáme na zpěnenou cibulku a podusíme. Zahustíme nepatrne moukou s mlékem,povaříme, jemně osolíme. Je velice pikantní, ale dobrý.
Velikonoční chlebíčky děláme z koledy každý pondělní večer.
Vajíčkovou pomazánka z vykoledovaných vařených vajec :) Suroviny : 1 velká cibule,6 vařených vajec,1 - 2 lžíce hořčice, 1 tavený sýr nebo 1/2 pomazánkového másla,pepř,sůl ,veka.
Postup:žloutky,hořčici,sýr rozmíchám,lehce vmíchám nakrájenou cibuli, nasekané bílky,pepř,sůl.Namažeme na plátky veky,ozdobíme pažitkou a dobrou chuť.
Velikonoční nádivka
4 vejce,500g rohlíků, trochu mléka, 1 velká cibule,100g másla,200G uzené krkovičky (nebo uzeniny),200g krájené slaniny, zelené bylinky nebo listový špenát, bílý pepř, muškátový oříšek
Do misky dáme nakrájené rohlíky,pokapeme mlékem a necháme vsáknout.Na másle v pánvi osmahneme cibuli a krkovici. Bylinky nebo špetná omyjem,osušíme a nasekáme nadrobno. přimícháme celá vejce,osolíme, okořeníme.Prohněteme a a vytvoříme šišku.Dno pekáče vyllžíme polovinou slaniny,vložíme nádivku a pokryjeme ji zbylou slaninou.Podliejeme a pečeme cca 40 minut.
Snadný velikonoční koláč
suroviny :
400 g polohrubé mouky
sůl
80 g moučkového cukru
strouhaná citronová kůra
3 žloutky
100 g tuku
50 g spařených a oloupaných mandlí
80 g rozinek
1 dl mléka
tuk na vymazání plechu
kvásek
1,25 l mléka
30 g droždí
10 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
postup : v hrnku zaděláme kvásek, který necháme vykynout. Do mísy prosijeme mouku, přimícháme sůl, cukr, citronovou kůru, žloutky a rozehřátý vlahý tuk. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané mandle a rozinky. Přidáme kvásek a vlahým mlékem zaděláme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme kulatou placku, kterou dáme na vymaštěný plech. Necháme chvíli vykynout. Potom nakrojíme do těsta kříž asi 2 cm hluboký, koláč natřeme žloutkem, posypeme krystalovým cukrem a v dobře vyhřáté troubě upečeme při teplotě 180°C.
Velikonoční beránek kynutý
Ingredience: 500 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g rostlinného tuku, 2 vejce, 25 g droždí, 1/4 l mléka, trochu soli, cukr na pocukrování, tuk a mouka na vymazání a vysypání formy.
Z droždí, trošky cukru, mléka a mouky uděláme kvásek. Jakmile vzejde, smícháme jej s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto, které naplníme do moukou vysypané formy na beránka a necháme je vykynout. Beránka upečeme ve středně teplé troubě a po vychladnutí pocukrujeme.
Větrníčky
recept: 2dl vody,špetka soli,70g másla,110g polohrubé mouky,3 vejce
Do menšího kastrolku dáme vodu,přidáme sůl,máslo a uvedeme do varu.Pak
za stálého míchání přisypáváme mouku.Těsto musí být hladké a nesmí se
chytat na vařečku nebo kastrůlek.Do vychladlého těsta přidáváme
postupně vejce (přidáme vždy jen jedno a řádně promícháme)Těsto pak
dáme do sáčku se zdobicí trubičkou a vytlačujeme na vymazaný plech
kroužky nebo bochánky.Pečeme ve vyhřáté troubě.Vychladlé prořízneme a
plníme krémem.Krém:1 máslo(může být hera)500ml mléka,2 vanil. pudinky,cukr dle potřeby.Pudinky uvaříme v mléce,necháme vychladit,máslo vyšleháme s cukrem a pomalu přidáváme pudink. DOBROU CHUŤ
Hrnkový makový beránek
Ingredience: 1 hrnek mletého máku, 3/4 hrnku hladké mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1/4 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažné vody, 4 vejce, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy: Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu, olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a mletý mák. Nakonec sníh. Formu vymažeme a vysypeme a pečeme podle druhu trouby 30-40 minut.
Rychlý obložený chléb
1 střední cibuli nakrájet nadrobno, smíchat s nastrouhaným sýrem (asi 150 dkg eidam 30%), 1 celé vejce, promíchat (pokud je hmota řidčí, přidat sýr) nanést na plátky chleba (staršího) a na kapce oleje lehce dozlatova opéci jen namazanou stranu, ozdobit sezonní zeleninou, uvařeným plátkem vajíčka, tatarská omáčka...dle volby nebo jen doplnit zeleninovým salátem-necháme na vás. Rychlé, vydatné a oblíbené. Dobrou chuť!!!
A co něco na pití?
250 ml šlehačky,1 SALKO,3 ledové kaštany,4 kostičky hořké čokolády,1/2 l rumu.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme chvíli probublat. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví.
Mńam
Pánev bych sice chtěla vyhrát, ale tu je tolik receptů, že jen budu opisovat a opisovat a zkoušet vařit, péct, smažit, že nebudu mít čas sem něco vložit
Super rychlá šlehačková roláda:
5 vajec,
10 dkg cukru,
3 lžíce kakaa,
2 lžíce polohrubé mouky,
250
ml smetany ke šlehání, ztužovač
Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.Cukr utřeme
se žloutky do pěny, přidáme kakao a 1 lžíci mouky.
Tuhý sníh smícháme
s těstem.Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pečící papír rozetřeme
těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C 10 minut.
Horký piškot ještě teplý smotáme.
Po vychladnutí
jej potřeme našlehanou šlehačkou se ztužovačem, smotáme a necháme uležet do druhého
dne v lednici.
Levný mazanec z brambor:
Potřebujeme: 1/4 kg nastruhaných uvařených brambor, 60 dkg polohrubé mouky, dkg droždí, 10 dkg tuku, 12 dkg cukru, 1 vejce, rozinky a oříšky, sůl a citronová kůra
Postup: všechny suroviny vypracuj do tuhého těsta, vpracuj oříšky a rozinky. Utvoř mazanec. Nechej jej v teple vykynout a pak ho pomaž ušlehaným vejcem. Ještě teplý jej pocukruj. Dobrou chuť a krásné velikonoce!
hannah58 — #137 Děkuji... jsi zlatíčko ;-) I tobě a celé tvé rodince
Velikonoční nádivka z tří druhů masa
doba přípravy je přibližně 2 hodiny
připravíme si:
200 g uzeného masa,
200 g vepřového masa,
200 g telecího nebo masa z kuřete nebo vnitřnosti z kuřete, králíka nebo kůzlete,
8 rohlíků,
8-10 vajec,
1/8 l mléka,
sůl,
pepř,
bylinky
sádlo nebo olej na vymazání pekáče
Příprava:
Maso uvaříme každé zvlášť a nakrájíme. Rohlíky nakrájíme na
kostičky, zvlhčíme několika lžícemi vývaru, přidáme maso, rozsekanou
pažitku a mladé kopřivy, osolíme, opepříme a lehce promícháme.
V mléce rozkvedláme vejce, zalijeme směs, dáme do dobře vymaštěného pekáčku a upečeme.
Přeji dobrou chuť!!