Dobrý den,
díky za zveřejnění příspěvku. Posílám ještě receptíček z výborné židovské kuchyně.

Je to opravdu pochoutka.
 
Šárka
 
Suroviny:
1 kg mrkve
1 - 2 lžíce másla
asi 1 lžička soli
asi 1 lžička cukru
1 lžíce medu
1/2 lžičky mleté skořice
1 - 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy

Postup:
Mrkev nakrájenou na kolečka krátce osmahneme na rozehřátém másle (nebo rostlinném tuku, pak ji mírně podlijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, medem a skořicí a pod pokličkou zvolna dusíme do měkka. Mrkvový cimes nakonec ochutíme čerstvou pomerančovou šťávou a podle chuti přisladíme.

Obměna:
Asi třetinu mrkve můžeme nahradit oloupanými a nakrájenými jablky. Přidáme je až k poloměkké mrkvi, aby se jablka nerozvařila.

Šárko, díky! Za celý den je to teprve druhý sladký recept :-).
Reklama