Bulvár

Nakouknutí do židovské kuchyně


Dobrý den,
díky za zveřejnění příspěvku. Posílám ještě receptíček z výborné židovské kuchyně.

Je to opravdu pochoutka.
 
Šárka
 
Suroviny:
1 kg mrkve
1 - 2 lžíce másla
asi 1 lžička soli
asi 1 lžička cukru
1 lžíce medu
1/2 lžičky mleté skořice
1 - 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy

Postup:
Mrkev nakrájenou na kolečka krátce osmahneme na rozehřátém másle (nebo rostlinném tuku, pak ji mírně podlijeme vodou, ochutíme solí, cukrem, medem a skořicí a pod pokličkou zvolna dusíme do měkka. Mrkvový cimes nakonec ochutíme čerstvou pomerančovou šťávou a podle chuti přisladíme.

Obměna:
Asi třetinu mrkve můžeme nahradit oloupanými a nakrájenými jablky. Přidáme je až k poloměkké mrkvi, aby se jablka nerozvařila.

Šárko, díky! Za celý den je to teprve druhý sladký recept :-).
   
04.05.2006 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Komentáře:

  1. avatar
    [7] jaku [*]

    Vyzkouším, vypadá to moc dobře...

    superkarma: 0 04.05.2006, 16:45:34
  2. avatar
    [5] paviocko [*]

    No, já nevim, ale k vařené, dušené a jinak rozblemcané mrkvi mám odpor :o))))))) Ale jinak věřím, že pro mrkvo milce je to výborná pochoutka

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:49:07
  3. avatar
    [3] paviocko [*]

    No vzhledem k tomu, že mi dušená mrkev přijde dost hnusná (promiňte...) tak tohle jídlo asi fakt neeee.. :o))

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:42:29
  4. avatar
    [2] Eliana [*]

    mnaaaaaaaaaaaaaaaaam

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:36:36
  5. avatar
    [1] Ryta [*]

    Podobně dělám dušenou mrkev a jíme k tomu opečné brambůrky, je to dobrůtka

    superkarma: 0 04.05.2006, 15:15:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme